Frate bogat și sora săracă! O pildă înțeleaptă despre ce contează cu adevărat

Astăzi aș vrea, să îți povestesc o parabolă foarte bună, deși e scurtă, despre fratele bogat care avea o soră săracă…

Atunci când cineva ne jignește, cel mai probabil că acea persoană, este foarte nefericită.

Cei fericiți nu ofensează oamenii care stau la cozi, nu se ceartă în transport, nu își bârfesc colegii.

Oamenii fericiți sunt într-o altă realitate. Ei nu simt nevoia asta.

Ea se întreținea vânzând lapte, și legume din grădină.

Pe timp de vară, fata vindea la marginea drumului ciuperci, și fructe de pădure, iar iarna trăia din ceea reușea să adune.

Fratelui îi era rușine cu sora lui, și niciodată nu o invita la el în oraș, și mai ales în casa lui plină de lux și bogăție.

Fata nu ținea supărare, pe fratele său și întotdeauna, cu orice ocazie, îi transmitea întregii lui familii daruri, pe care le pregătea cu propriile mâini.

Ea niciodată nu cerea nimic, de la frate. Întotdeauna îl trata cu înțelegere și respect. Fata avea o căsuță mică și modestă, o parcelă mică de pământ și câteva animale prin curte.

Au trecut mulți ani… și într-o zi fratele a fost trădat, de partenerii săi de afaceri. Soția l-a părăsit de dragul altui bărbat, feciorul nu mai comunica cu el, casa i-a fost confiscată pentru datorii.

Abia atunci și-a amintit fratele de soră, și a mers în sătuc la ea…
Când a ajuns să-și vadă sora, a aflat că ea o ducea foarte bine: avea patru vaci, o mulțime de porci, o mașină nouă în garaj, cu care ducea produsele în oraș, doi copii învățați iar masa plină de bucate alese și delicioase.

Fratelui i-a stat rușine… a început să-și ceară iertare, iar sora nu era deloc supărată, i-a propus și adăpost și de lucru.

Morala este următoarea: Nu-ți uita meleagul, care te-a născut și nu întoarce spatele sângelui tău!

Sursa: mesajeinspirationale

Prăjitura Pandișpan – Pur si simplu se topeste in gura

Aceasta reteta simpla este perfecta pentru a te rasfata sau pentru a o imparti cu cei dragi. Textura sa pufoasa si gustul delicat te vor cuceri cu siguranta!

Ingrediente:

  • 105g faina alba
  • 80ml ulei vegetal
  • 120ml lapte integral
  • 100g zahar fin
  • 6 oua (marimea L)

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 165 °C.

Cerni faina alba intr-un castron.

Separati albusurile de galbenusuri si puneti-le intr-un bol separat.

In bol, adauga uleiul vegetal si laptele integral.

Asigura-te ca amestecul este inca cald si adauga-l peste faina alba cernuta. Amesteca pana obtii o textura densa.

Adauga galbenusurile, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.

Mixeaza albusurile de ou cu viteza mica pana devin spumoase. Adauga zaharul fin treptat, in 3 transe, mixand la viteza medie. Mixeaza pana obtii varfuri moi.

Adauga o mica portie din albusurile de ou in amestecul de galbenusuri. Amesteca usor cu un tel. Transfera acest amestec galben in portia mare de albusuri de ou. Amesteca usor pana obtii o compozitie omogena.

Toarna compozitia intr-o forma de 21 x 21 x 7cm, tapetata cu hartie de copt.

Coace in cuptorul preincalzit la 165°C timp de 70-75 minute.

Pofta Buna!

BONUS

Iată o rețetă simplă și clasică pentru prăjitura Pandișpan:

Ingrediente:

4 ouă la temperatura camerei
1 cană de zahăr granulat
1 cană de făină de grâu
1 linguriță de extract de vanilie (opțional)
1 linguriță de praf de copt
Un praf de sare
Instrucțiuni:

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Tapetează o tavă de copt (de preferat una pătrată sau rotundă) cu hârtie de copt sau unse cu unt și presărează făină.

Într-un bol mare, bate ouăle cu un mixer electric la viteză medie până când devin spumoase și își dublează volumul.

Încorporează zahărul treptat în ouăle bătute, continuând să mixezi la viteză medie până când obții o compoziție groasă și deschisă la culoare.

Adaugă extractul de vanilie și amestecă până la încorporare (dacă folosești).

Cerni făina, praful de copt și sarea în compoziția de ouă și amestecă ușor folosind o spatulă sau un tel, până când ingredientele sunt încorporate complet și nu mai există cocoloașe de făină.

Toarnă aluatul în tava pregătită și nivelează-l cu o spatulă pentru a fi uniform distribuit.

Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când prăjitura Pandișpan este fermă la atingere și capătă o culoare aurie frumoasă pe margine.

Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească în tavă timp de câteva minute.

După ce s-a răcit suficient în tavă, transferă prăjitura pe un grătar sau o suprafață de lucru și las-o să se răcească complet înainte de a o decora sau de a o servi.

Poți să o servești simplă, pudrată cu zahăr pudră sau cu diverse creme sau glazuri, după preferință.

Aceasta este o rețetă de bază pentru prăjitura Pandișpan. Poți să o personalizezi cu diverse arome sau să o încarci cu umpluturi delicioase pentru a crea o prăjitură minunată pentru orice ocazie. Poftă bună!