Prăjitura Pandișpan – Pur si simplu se topeste in gura

Aceasta reteta simpla este perfecta pentru a te rasfata sau pentru a o imparti cu cei dragi. Textura sa pufoasa si gustul delicat te vor cuceri cu siguranta!

Ingrediente:

  • 105g faina alba
  • 80ml ulei vegetal
  • 120ml lapte integral
  • 100g zahar fin
  • 6 oua (marimea L)

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 165 °C.

Cerni faina alba intr-un castron.

Separati albusurile de galbenusuri si puneti-le intr-un bol separat.

In bol, adauga uleiul vegetal si laptele integral.

Asigura-te ca amestecul este inca cald si adauga-l peste faina alba cernuta. Amesteca pana obtii o textura densa.

Adauga galbenusurile, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.

Mixeaza albusurile de ou cu viteza mica pana devin spumoase. Adauga zaharul fin treptat, in 3 transe, mixand la viteza medie. Mixeaza pana obtii varfuri moi.

Adauga o mica portie din albusurile de ou in amestecul de galbenusuri. Amesteca usor cu un tel. Transfera acest amestec galben in portia mare de albusuri de ou. Amesteca usor pana obtii o compozitie omogena.

Toarna compozitia intr-o forma de 21 x 21 x 7cm, tapetata cu hartie de copt.

Coace in cuptorul preincalzit la 165°C timp de 70-75 minute.

Pofta Buna!

BONUS

Iată o rețetă simplă și clasică pentru prăjitura Pandișpan:

Ingrediente:

4 ouă la temperatura camerei
1 cană de zahăr granulat
1 cană de făină de grâu
1 linguriță de extract de vanilie (opțional)
1 linguriță de praf de copt
Un praf de sare
Instrucțiuni:

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Tapetează o tavă de copt (de preferat una pătrată sau rotundă) cu hârtie de copt sau unse cu unt și presărează făină.

Într-un bol mare, bate ouăle cu un mixer electric la viteză medie până când devin spumoase și își dublează volumul.

Încorporează zahărul treptat în ouăle bătute, continuând să mixezi la viteză medie până când obții o compoziție groasă și deschisă la culoare.

Adaugă extractul de vanilie și amestecă până la încorporare (dacă folosești).

Cerni făina, praful de copt și sarea în compoziția de ouă și amestecă ușor folosind o spatulă sau un tel, până când ingredientele sunt încorporate complet și nu mai există cocoloașe de făină.

Toarnă aluatul în tava pregătită și nivelează-l cu o spatulă pentru a fi uniform distribuit.

Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când prăjitura Pandișpan este fermă la atingere și capătă o culoare aurie frumoasă pe margine.

Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească în tavă timp de câteva minute.

După ce s-a răcit suficient în tavă, transferă prăjitura pe un grătar sau o suprafață de lucru și las-o să se răcească complet înainte de a o decora sau de a o servi.

Poți să o servești simplă, pudrată cu zahăr pudră sau cu diverse creme sau glazuri, după preferință.

Aceasta este o rețetă de bază pentru prăjitura Pandișpan. Poți să o personalizezi cu diverse arome sau să o încarci cu umpluturi delicioase pentru a crea o prăjitură minunată pentru orice ocazie. Poftă bună!

 

Alina Pușcaș, mămică pentru a patra oară?! Imaginea cu care și-a pus fanii pe jar. „Ne transmiți ceva?

Alina Pușcaș și-a pus toți fanii pe jar. Prezentatoarea TV a vrut să le spună urmăritorilor săi că este însărcinată pentru a patra oară?! Vedeta a postat recent pe pagina sa o fotografie care le-a dat de înțeles fanilor săi că urmează să devină din nou mămică. Secțiunea de comentarii a fost asaltat de felicitări.

Alina Pușcaș este una dintre cele mai îndrăgite personalități TV de la noi din țară. Brunetă a reușit să atragă toate privirile de când a apărut pentru prima dată pe sticlă. Aceasta a reușit să pună bazele unei cariere de succes și a reușit să le câștige simpatia românilor.

Alina Pușcaș, mămică pentru a patra oară?! În ce ipostază s-a fotografiat prezentatoarea TV

Pe lângă succesul profesional, vedeta se bucură de armonie și pe plan personal. Alina Pușcaș trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de soțul ei, Mihai Stoenescu.

Cei doi au împreună trei copii care le fac viața mai frumoasă. Se pare că, familia celor doi s-ar putea mări cât de curând. Cel puțin asta cred fanii prezentatoarei TV.

În urmă cu puțin timp, Alina Pușcaș a reușit să-și pună pe jar toți urmăritorii. Vedeta i-a luat prin surprindere cu ultima fotografie pe care a postat-o pe pagina sa de Instagram.

Îndrăita prezentatoare TV s-a fotografiat cu mâna pe burtică, iar mulți s-au întrebat dacă nu cumva e însărcinată pentru a patra oară. Până acum, aceasta nu a dat de înțeles că urmează să devină din nou mămică. Rămâne de văzut dacă familia Alinei Pușcaș urmează să se devină mai numeroasă.

Internauții nu au stat pe gânduri și au luat cu asalt secțiunea de comentarii. Mesajele de felicitări au curs pe bandă rulantă.

„Iar gravidă”, „Sarcină ușoară, Alina!”, „Foarte frumoasă, mâna o ții așa să se vadă manichiura sau să ne transmiți ceva?”, „e gravidă cred după cum pare”, „God’s creation”,

„Felicitări pentru sarcina, Alina! Îți doresc sa ai o sarcina ușoară!”, au fost câteva dintre comentariile lăsate de fanii Alinei Pușcaș.