Toti au râs când au auzit că locuiește într-o casă de 8 metri pătrați

Luke Thill, în vârstă de 13 ani, a strâns 1.500 de dolari și a petrecut aproape un an construind o casă mică în curtea din spate a casei familiei sale din Dubuque, Iowa.

Luke strâns banii tunzân d peluze și ajutând vecinii și prietenii pentru a-și construi o casă mică de 89 de metri pătrați.

“Mă uitam pe YouTube și am dat peste o idee de casă mică, iar apoi asta s-a transformat într-o spirală în a mă uita la aproape toate videoclipurile de pe YouTube care există, așa se pare”, a declarat Luke pentru ABC News.

“Am devenit obsedat de ele și am decis să-mi construiesc propria casă”.

Părinții lui Luke, Greg și Angie Thill, au văzut că fiul lor avea o misiune și i-au dat undă verde să construiască o casă pe proprietatea de patru acri a familiei.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/dJ-9i88O6MI?si=HH_wO_l6lUBt239t” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen></iframe>

“Am spus: “Dacă ești atât de serios, trebuie să stabilim niște reguli de bază””, a declarat Greg Thill pentru ABC News. “I-am spus că trebuie să aibă responsabilitatea financiară a acesteia, să strângă banii, să aleagă materialele și să se încadreze în buget.”

Luke a început construcția casei în iunie 2016. El a primit ajutor de la tatăl său la construcția casei, iar mama sa a ajutat la amenajarea interiorului.

Casa are doar 8 metri pătrați
Sora și fratele geamăn ai lui Luke au ajutat, de asemenea, iar el a învățat cum să facă troc de servicii cu prietenii și familia care au donat materiale recuperate și propriile abilități.

“Am un vecin care este electrician profesionist, așa că i-am curățat garajul și el m-a învățat cum să conectez casa”, a spus Luke. “Iar la Cercetași cunoșteam un tip care se ocupa de covoare și am cosit la blocurile lui de apartamente, iar el m-a ajutat să instalez covorul.”

În interiorul micuței case se află un televizor, o zonă de relaxare, un mini-frigider și o masă de sufragerie rabatabilă. Luke spune că prietenii săi consideră că locuința este “cool” și se opresc adesea pe acolo pentru a petrece timpul.

“Este un copil foarte determinat pentru vârsta lui”, a spus tatăl lui Luke. “Au fost momente în care proiectul s-a împotmolit și a trebuit să câștige mai mulți bani pentru faza următoare. El nu a renunțat și a continuat să lucreze la el”.

Luke a fost invitat să vorbească la o conferință despre casele minuscule, luna aceasta, în Iowa. El a documentat, de asemenea, procesul de construcție pe YouTube, unde speră să inspire și alți copii să nu-și lase vârsta să le oprească visele.

“Nu am putut găsi pe nimeni mai tânăr de 14 ani”, a spus Luke despre momentul în care a urmărit pentru prima dată videoclipuri despre construcția de case mici. “M-am gândit că dacă nu există nimeni, aș putea să o fac și eu, așa că am început să documentez întregul proces și să îl pun pe YouTube.”

El a continuat: “Acum, o mulțime de copii mi-au trimis mesaje și mi-au arătat poze cu casele lor mici pe care le construiesc și sunt chiar mai tineri decât mine.”

Următorul proiect al lui Luke este să-l ajute pe fratele său, Cole, să construiască o rulotă cu roți. Apoi intenționează să se întoarcă acolo unde a început și să construiască o altă casă.

“În câțiva ani vreau să construiesc o casă mai mare și să stau în ea cu normă întreagă”, a spus el.

Iată cum arată fiica sa. A moștenit frumusețea mamei, dar nu și ochii superbi

Margareta Paslaru a parasit Romania in anul 1983, pentru a se stabili peste Ocean, alaturi de sotul ei, Gheorghe

Sencovici, si fiica lor, Ana Maria.

Margareta Paslaru (72 ani) a fost si este una dintre cele mai indragite soliste din perioada comunismului.

”Diamant fermecat” si „Lasa-mi toamna, pomii verzi” sunt doar doua dintre melodiile interpretate de Margareta, care au facut istorie.

Plecarea ei in America a constituit o mare pierdere pentru muzica romaneasca. La vremea respectiva, in 1983, era o artista confirmata, cu mare succes la public si nu putini sunt cei care s-au intrebat de ce a decis Margareta sa paraseasca tara, renuntand la cariera muzicala.

Ei bine, se pare ca interpreta a avut de ales intre muzica si a-si salva casnicia cu Gheorghe Sencovici. Decizia a fost sa-si urmeze sotul in SUA, potrivit theone.ro.

In anii 1990, Margareta a revenit in tara, insa fiica ei, Ana Maria preferand sa ramana peste Ocean. Nu i-a calcat mamei sale pe urme, ci si-a facut o cariera de succes in cu totul alt domeniu. Ana Maria este presedintele unei companii de consultanta in management. Este casatorita si are doi copii.

BONUS

Margareta Pâslaru este una dintre cele mai proeminente figuri din industria muzicală românească, cu o carieră remarcabilă care se întinde pe mai multe decenii. Născută pe 9 aprilie 1943, în București, Margareta Pâslaru a devenit cunoscută pentru talentul ei vocal remarcabil și pentru versatilitatea ei în interpretarea diferitelor genuri muzicale, de la pop și folk până la muzică ușoară și muzică de film.

Copilăria și începuturile în muzică: Margareta Pâslaru și-a descoperit pasiunea pentru muzică încă de la o vârstă fragedă.

A urmat cursurile Liceului de Muzică “George Enescu” din București, unde și-a dezvoltat abilitățile vocale și muzicale. Încă de la debutul său în industria muzicală, Margareta a atras atenția cu vocea sa puternică și expresivă, câștigând rapid popularitate în rândul publicului român.

Ascensiunea în industria muzicală: Primii pași în cariera sa profesională i-au fost marcați de aparițiile la radio și televiziune, precum și de colaborările cu diverse formații și orchestre din România. În anii ’60 și ’70, Margareta Pâslaru a devenit una dintre cele mai iubite și respectate artiste din țară, cu hituri de mare succes precum “Somnoroase păsărele”, “De mă iubești” și “Iubirea noastră”.

Cariera internațională: Prestațiile sale artistice și vocea sa unică au atras atenția și dincolo de granițele României. Margareta Pâslaru a avut o serie de turnee internaționale și a colaborat cu artiști și compozitori de renume din diverse țări.

Prestigiul său a fost consolidat și prin participarea la festivaluri internaționale de muzică și prin numeroasele sale apariții în emisiuni de televiziune din Europa și Statele Unite ale Americii.

Contribuția la cultura românească: Margareta Pâslaru a jucat un rol semnificativ în promovarea muzicii românești și în păstrarea identității culturale a țării în timpurile dificile din perioada comunistă. Prin versurile sale sensibile și interpretările sincere, ea a adus bucurie și inspirație în inimile a milioane de oameni din întreaga lume.

Moștenirea și impactul său durabil: Margareta Pâslaru rămâne una dintre cele mai apreciate și iubite artiste din istoria muzicii românești. Prin talentul ei incontestabil, dedicarea față de muzică și devotamentul față de public, ea a lăsat o amprentă durabilă în inimile și mințile tuturor celor care au avut privilegiul să o asculte și să o admire.

Margareta Pâslaru: Cariera unei Artiste Iconice din România este o poveste de succes și inspirație, care continuă să lumineze și să încânte generații întregi de ascultători.