Când pică Lăsata Secului pentru Postul Paştelui în 2024? Tradiții și obiceiuri

Când pică Lăsata Secului pentru Postul Paștelui în 2024 reprezintă o preocupare deosebită pentru credincioși, marcând momentul de tranziție către cel mai lung și aspru post din calendarul creștin, Postul Paștelui. Aflându-se la confluența dintre tradiție și spiritualitate, Lăsata Secului este un prilej important pentru sărbătoarea în familie și comunitate.

Când pică Lăsata Secului pentru Postul Paştelui în 2024 Lăsata Secului pentru Postul Paștelui în 2024 cade în data de duminică, 17 martie. Această zi este un moment de reflectare și pregătire spirituală pentru creștinii ortodocși, marcând ultima ocazie de a savura dulciurile înaintea perioadei de post strict. Tradiții și obiceiuri O tradiție comună asociată cu Lăsata Secului este organizarea unei mese festive, unde membrii familiei se adună pentru a sărbători împreună acest eveniment important. În această zi, se pregătesc bucate alese și se împărtășesc momente de comuniune și bucurie.

Un alt obicei răspândit este legarea grânelor, practicat pentru a proteja recolta de eventualele daune cauzate de păsări sau alte dăunători. Acest gest simbolic reflectă grija și responsabilitatea gospodarilor față de roadele pământului.

O tradiție ludică și plină de haz este tentativa de a prinde bucata de halviță cu gura. Acest ritual aduce în centrul atenției jocul și distracția în comunitatea locală. De asemenea, în unele regiuni, este obiceiul ca finii să meargă la nași cu daruri speciale, precum găini fripte sau colaci, simbolizând recunoștința și respectul față de relația de naștere.

Semnificația Postului Paștelui Postul Paștelui, care începe în ziua următoare, luni, 18 martie, este caracterizat de o perioadă de abstinență și rugăciune, marcând cele 40 de zile pregătitoare pentru sărbătoarea Învierii Domnului. Această perioadă este considerată una dintre cele mai importante din calendarul creștin, reamintind credincioșilor sacrificiul lui Iisus Hristos și invitația la o viață plină de smerenie și iertare.

Cine este Virgil Chirica, milionarul găsit carbonizat în vila sa din Pipera? Acesta a lăsat în urmă un bilet tulburător

Este vestea tristă a momentului! Moartea unui celebru milionar a zguduit lumea afacerilor. Este vorba de Virgil Chirică, în vârstă de 46 de ani care a fost unul dintre partenerii de afaceri ai lui Cristi Borcea și Dan Șucu.

Moarte plănuită în secret de milionar

Descoperirea șocantă a fost făcută pe data de 4 februarie 2024 de către un apropiat al bărbatului. Cel mai probabil acesta a fost îngrijorat că Virgil Chirică nu mai răspundea la apeluri, așadar a pornit spre locuința lui cu trei etaje din Voluntari.

La etajul 1 al vilei, Virgil Chirică a fost găsit fără viață, așadar amicul său a sunat de urgență la 112. Din păcate, medicii ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic pentru el, așadar au constatat decesul.

El este Virgil Chirică, milionarul găsit fără suflare în casă.

Milionarul ar fi plănuit de dinainte ce avea să se întâmple. El ar fi cărat în baie mai multe grătare și saci cu cărbuni, ar fi astupat cu bandă adezivă găurile de evacuare de la cadă și chiuvetă, ventilatorul din tavan, dar și partea de jos a ușii de la baie, iar mai apoi a aprins focul. Pe lângă toate acestea, Virgil Chirică ar fi ingerat și mai multe pastile. Acela ar fi fost de fapt momentul în care ar fi scris pe un bilet „I am already asleep” (n.r. Sunt deja adormit). În cele din urmă, bărbatul a sfârșit intoxicat cu monoxid de carbon.

Acum, polițiștii Serviciului de Investigații Criminali Ilfov efectuează cercetări în cadrul unui dosar de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Anchetatorii au făcut percheziții în casa milionarului, acolo unde au descoperit că în dormitorul de la etajul al doilea mai existau saci nedesfăcuți.

Cine e Virgil Chirică?

Virgil Chirică era directorul diviziei de asigurări a Porsche Finance Group.

Alături de Dan Șucu ca și investitor principal, milionarul a investit în noul ansamblu rezidențial de lux dezvoltat de familia Mihaela și Victor Olaru, lângă complexul Stejarii al lui Ion Țiriac. Blocurile cu 110 apartamente de lux ale proiectului s-au ridicat deja pe un teren pe care a funcționat, în trecut, o fermă a Întreprinderii Avicole de Stat Mihăilești din Pădurea Băneasa.

Virgil Chirică a fost înmormântat în secret.

În urmă cu doar patru ani, milionarul a mai încercat să-și ia viața în același mod, însă a fost oprit la timp de familia sa.

Atunci a fost internat la spital și urma un tratament. Până în acest moment, apropiații acestuia nu au dezvăluit moartea subită, deoarece și-au dorit discreție. Pe profilul său de Facebook acesta postase fotografii din vacanțe, sau cu mașinile preferate.