O femeie se simțea rău de câteva zile, așa că s-a dus la doctor pentru un control.

O femeie se simțea rău de câteva zile, așa că s-a dus la doctor pentru un control. Când a aflat ce are, a avut un șoc! Dacă și tu ai așa ceva în casa, renunță imediat!
Daca si tu obisnuiesti sa iti usuci hainele pe un uscator pe care il tii in aceeasi camera in care dormi, renunta imediat la acest obicei, care este foarte nociv pentru sanatate.
A aflat-o pe pielea ei o femeie, care se simtea rau de ceva vreme: avea stari de somnolenta, crize de tuse si probleme cu respiratia. Desi la inceput a ignorat aceste simptome, s-a dus in cele din urma la un control.
Dupa o serie de analize amanuntite, doctorul a descoperit ca plamanii ei erau grav afectati de sporii de mucegai. Initial femeia nu a stiut sa spuna de unde i-a luat.
Insa dupa ce medicul i-a adresat o serie de intrebari legate de casa ei, au descoperit impreuna ca sursa mucegaiului era chiar uscatorul de haine din dormitor, mai exact apa din haine, care se evapora si ramanea in aerul inchis.
Pacienta a renuntat la acest obicei si a inceput sa isi usuce hainele pe balcon. De atunci starea ei de sanatate s-a imbunatatit.
***
Îți usuci rufele în casă? Uite cât de rău te poți îmbolnăvi!
Cu toții am fost probabil avertizați de medici în privința modului în care ne uscăm rufele. Și, conform sfaturilor specialiștilor, sub nici o formă nu trebuie să le lăsăm la zvântat în casă pentru că ne putem îmblnăvi de plămâni.
Faptul că vaporii care se ridică în timpul procesului de uscare a rufelor în cameră ne fac rău este deja știut. Însă doctorii atrag atenția asupra faptului că, procedând așa, ne putem îmbolnăvi de plămâni, mai exact de aspergiloză, o boală pulmonară infecțioasă provocată de o specie de fungi denumită Aspergillus fumigatus.
Medicii din Statele Unite ale Americii avertizează că persoanele care își usucă hainele pe radiator pot dezvolta ciuperci și infecții pulmonare din cauza mucegaiului care se formează ca urmare a umezelii.
Ne băgăm boala în corp
“Eram obosită permanent și tușeam tot mai rău. Mult timp am ignorat.
Când am fost la medic, la început nu își dădea seama ce am. Apoi mi-a pus câteva întrebări despre casa mea și m-a anunțat că am aspergiloză pulmonară acută”, a povestit una dintre paciente care obișnuia să usuce rufele în dormitor pe un suport special.
Doctorul a avertizat-o că boala se poate croniciza, așa că femeia a înțeles că trebuie să nu mai recurgă la această tehnică după ce își spală hainele. În urma tratamentului, aobservat o ameliorare considerabilă în privința stării sale de sănătate.

Deși pare un gest minor, experții trag un semnal de alarmă: ne putem îmbolnăvi grav dacă nu luăm măsuri. Hainele uscate pe radiator pot ridica nivelul de umiditate la peste 30 la sută și poate crea condiții ideale pentru dezvoltarea mucegaiului.
2 litri de apă, în hainele scoase din mașină

Iancu Sterp și Jador, rivali în jungla Survivor All Stars!

Iancu Sterp, un concurent puternic și controversat în cadrul Survivor All Stars 2024

Iancu Sterp, unul dintre cei mai îndrăzneți și înzestrați concurenți din cadrul competiției Survivor All Stars, a acceptat marea provocare și se află în prezent în jungla Republicii Dominicane. Fratele său, Culiță Sterp, a făcut mărturisiri sincere despre personalitatea sa și despre conflictele cu un alt concurent, Jador.

Un luptător desăvârșit pe traseu

Iancu Sterp s-a dovedit a fi un concurent de temut în cadrul competiției Survivor All Stars. Deținând abilități fizice impresionante și o determinare de neclintit, el face parte din echipa Războinicilor și a reușit să impresioneze până acum prin performanțele sale remarcabile pe traseu. Însă aventura din Republica Dominicană nu se rezumă doar la forța fizică, ci și la jocul psihologic, iar Iancu a demostrat că este la înălțime și în această privință.

Un dușman de temut: Jador

Unul dintre principalii rivali ai lui Iancu Sterp este Jador, un concurent puternic din echipa Faimoșilor. Culiță Sterp, fratele lui Iancu, a dezvăluit că nu ar fi fost deloc o idee bună ca cei doi să facă parte din aceeași echipă, având în vedere temperamentul exploziv al fratelui său.

Culiță Sterp a mărturisit că Iancu este în general o persoană răbdătoare, dar există momente în care “îi sare țandăra”. Prin urmare, este de părere că era mai bine ca cei doi să fie separați în cadrul competiției, pentru a evita conflictul inevitabil între Iancu și Jador.

Provoacări și tensiuni în cadrul competiției

Survivor All Stars este cunoscut pentru provocările intense și tensiunile care apar între concurenți. În ciuda rivalității dintre Iancu Sterp și Jador, aceștia sunt nevoiți să coopereze și să lucreze împreună în echipa lor pentru a asigura supraviețuirea și succesul în competiție.

Este de așteptat ca această rivalitate să adauge un plus de dramatism și emoție în cadrul Survivor All Stars 2024, iar spectatorii vor fi cu siguranță fascinați de modul în care Iancu Sterp și Jador se vor confrunta și se vor adapta la provocările din junglă.

În concluzie, Iancu Sterp este un concurent puternic și controversat în cadrul competiției Survivor All Stars 2024. Fratele său, Culiță Sterp, a vorbit deschis despre caracterul său și despre rivalitatea cu Jador. Cu siguranță, aventura din Republica Dominicană va continua să surprindă și să captiveze publicul, iar Iancu Sterp va rămâne un nume de urmărit în această competiție palpitantă.