Pensia uriașă pe care o încasează Gheorghe Turda. Artistul deplânge situația românilor cu venituri mici

Gheorghe Turda, legendă a muzicii populare a dezvăluit detalii despre veniturile sale lunare, în special despre pensia generoasă pe care o primește din partea statului român. La vârsta de 75 de ani, cum își gestionează celebrul artist banii? Originar din pitorescul Maramureș, Gheorghe Turda primește lunar o pensie de aproximativ 1900 de euro, echivalentul a aproape 9.000 de lei.

O sumă impresionantă, în comparație cu pensiile modeste sub 1500 de lei pe care le primesc mulți alți pensionari din țară. Deși unii ar putea presupune că acesta beneficiază de o pensie specială, realitatea este alta. Turda subliniază că se descurcă excelent din punct de vedere financiar și datorită faptului că trăiește o viață solitară din punct de vedere sentimental.

Fără o parteneră de viață care să-i impună cheltuieli, artistul se consideră într-o situație avantajoasă, spre deosebire de alți bărbați sau colegi de-ai săi din breaslă. Cum se descurcă cu banii În propria sa viziune, Turda detaliază pentru fanatik: „Mă descurc pentru că sunt singur, deocamdată, din punct de vedere familial, pentru că nu am nicio parteneră de viață, deocamdată. Am doar familia, fetele, nepoții și ginerii, doar atât. Mă descurc foarte bine.”

Cu toate că se declară mulțumit de propria pensie, Gheorghe Turda nu poate să nu remarce dificultățile cu care se confruntă mulți alți români, în special cei care au muncit o viață întreagă și primesc pensii mult sub limita de supraviețuire. Fratele său, spre exemplu, se confruntă cu o remunerație extrem de modestă. Artistul exprimă îngrijorarea sa: „Pensiile sunt sub nivelul de existență a unei familii și a unui pensionar. Sora din Săpânța are pensie de CAP de pe vremuri. E normal? Statul nu are grijă de pensiile persoanelor de vârsta a doua, de vârsta a treia.”

Din cauza pensiilor mici, Gheorghe Turda deplânge situația românilor cu venituri mici. Nu a vrut să răspundă cât cheltuiește lunar Interpretul a declinat să ofere detalii despre cheltuielile sale lunare, însă a subliniat că este o persoană extrem de precaută în gestionarea finanțelor personale. Nu este genul care cheltuiește fără discernământ, ci se descrie drept un individ care calculează fiecare bănuț scos din portofel. El preferă să evite achizițiile inutile și se consideră „un gospodar din toate punctele de vedere”.

Mare atentie! Ce ingrasa mai tare: carnea de pui, branzeturile sau ceafa de porc?

Nutritionistii au facut anuntul. Afla ce ingrasa cel mai tare si ce te ajuta sa slabesti. Specialistii in nutritie recomanda carnea, daca vreti sa slabiti. Si o salata. Cantitatea de grasime e controlabila.

Branzaturile ingrasa si contin mai multa grasime decat ceafa de porc.

„Foarte multa lume se pacaleste dand la o parte carnea de porc si puiul cu piele, e acelasi lucru din punct de vedere al cantitatii de colesterol, sau alegand branzeturi in locul carnii. Dar daca alegem branzeturi maturate foarte tari, ne alegem si cu multe grasimi saturate”, spune dr. Laura Ene, medic primar boli de nutritie, potrivit StirileProtv.

Branzeturile maturate tari au peste 45% grasimi saturate. O felie subtire contine peste 300 de kilocalorii. Daca va doriti pierdere ponderala, branzeturile maturate se exclud o perioada in favoarea carnii cu legume.

„Proportia intre carne si legume ar tebui sa fie foarte importanta, obisnuim sa mancam 2/3 carne si 1/3 legume, ar trebui inversata. In orice alegere alimentara sa fie 1/3 carne si 2/3 legume”, a mai spus medicul nutritionist.

La o palma de carne, adica 150 de grame de carne, in farfurie e recomandat sa fie cel putin 300 de grame de legume. Legumele au fibre care ofera rapid senzatia de satietate. Si vin la pachet cu putine calorii.

Pe de alta parte insa, branzeturile maturate, in cantitate infima, sunt recomandate iarna. Bacteriile din acestea, odata ingerate, isi fac loc in tubul digestiv uman. Si impiedica fizic bacteriile care determina boli sa adere la intestin. Ideal.

Culturile vii de probiotice, precum cele din branza maturata, ajung lejer in intestine fara sa fie distruse de mediul puternic acid al stomacului. Aceasta spre deosebire de capsulele de la farmacie cu probiotice, care au nevoie de micro-incapsulare. Ca sa nu fie inactivate de stomac.