Nadi Comăneci răsfățată mereu de soțul ei.Ce face Bart Conner,de 30 de ani în ziua de Valentine’s day

Nadia Comăneci este răsfățată mereu de soțul ei și primește tot felul de atenții din partea lui Bart Conner, în cei 30 de ani de relație. Ei bine, „Zeița de la Montreal” nu a rămas fără cadou nici anul acesta, de Valentine’s Day. Ajunsă la frumoasa vârstă de 62 de ani, Nadia Comăneci a sărbătorit Ziua Îndrăgostiților cu Bart Conner.

Nadia l-a cunoscut prima oară pe Bart Conner în 1976, în anul în care a avut loc performanța ei istorică în gimnastică de a obține o notă perfectă de 10 la paralele. Cei doi s-au întâlnit la un concurs de gimnastică, el fiind atunci membru al echipei masculine de gimnastică din SUA. La ceva timp după acel moment, Nadia a ajuns în State, iar Bart a luat legătura cu ea.

Nadia Comăneci, răsfățată mereu de soțul ei
Fosta mare olimpică a României spune că primește de la soțul ei cadouri de Valentine’s Day, de trei decenii. Astfel, Bart nu uită niciodată să facă acest gest cu ocazia zilei iubirii. Și anul acesta, gimnasta a primit din partea lui o atenție clasică și romantică – bomboane de ciocolată și flori.

„Am un soţ minunat care tot timpul este foarte atent la detalii. În fiecare an, de Valentine’s Day primesc o cutie cu bomboane din ciocolată şi un buchet de trandafiri. De 30 de ani, Bart nu a uitat vreodată să facă acest gest”, a declarat Nadia Comăneci.

În urmă cu mai bine de 30 de ani, Nadia Comăneci s-a stabilit peste Ocean, pentru a-i fi alături lui Bart și a-l ajuta să se ocupe de școala lui de gimnastică. După doi ani de logodnă, în 1996, Bart și Nadia s-au căsătorit. Nașii lor au fost fostul politician Adrian Năstase și soția lui, Dana. Singurul lor copil, Dylan Paul, a venit pe lume pe 3 iunie 2006.

Bart a fost salvarea Nadiei
Gimnastul american a ajutat-o pe Nadia să scape dintr-o relație abuzivă. Spre sfârșitul anilor 70, gimnasta româncă forma un cuplu cu managerul ei, Constantin Panait.

„A ajutat-o să scape din acea relaţie abuzivă şi să înceapă o viaţă nouă în Montreal, locuind cu familia unui antrenor român de rugby, Alexandru Ştefu. Timp de un an, el şi Nadia au fost prieteni care se auzeau doar la telefon”, scria ziarul New York Times acum mulți ani.

În ceea ce privește căsătoria lor, a fost evenimentul anului la acea vreme. Au avut o cununie ieșită din comun, iar Nadia Comăneci a ținut morțiș să respecte o anumită tradiție.

„O veche tradiţie populară spune că mirele sau mireasa se pot călca pe picior şi cine va călca va decide în casă. Eu l-am tot călcat pe picior şi, când am făcut-o pentru prima data, m-a întrebat ce se întâmplase. E prea târziu, i-am şoptit în glumă, de acum o să am ultimul cuvânt”, povestea Nadia Comăneci în cartea ei, „Scrisori către o tânără gimnastă”.

Prajitura Amandina- Bine insiropara, dulce si foarte gustoasa

Ingrediente:

7 oua

210 g faina

280 g zahar

3 linguri cacao

1 pliculet de praf de copt

1 pliculet de zahar vanilat

Albusurile se bat spuma cu zaharurile, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand-le pe toate bine.

Se amesteca faina, pudra de cacao, praful de copt si se amesteca cu grija in amestecul de oua.

Se netezeste intr-o tava de copt de 33×25 cm tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

La cuptorul meu dureaza 30-35 de minute, dar depinde de cuptor, ar trebui sa facem testul cu scobitoarea)

Nu rata: Astăzi încercăm ceva nou – tort din dovlecei. Se prepară destul de simplu

Pentru crema:

2 budinci de ciocolata

600 ml lapte

400 g unt

200 g zahar pudra

1 pliculet de zahar vanilat

Se adauga praful de budinca in lapte si se pune pe foc.

Amestecati pana se ingoasa la foc mic.

Bateti untul cu zaharul pudra si amestecati-l in budinca racita.

Pentru a insiropa blatul:

400 ml apa

400 g zahar

cappuccino cu rom dupa gust

esenta de rom dupa gust

Ingredientele se fierb si se racesc.

Glazura:

500 g de zahar

200 ml apa

1 lingurita de otet

Se fierbe zaharul cu apa si otet la foc mic.

Se amesteca constant pana cand zaharul se dizolva, astfel incat sa nu aiba cristale.

Cand ajunge la fierbere, reduceti focul.

Indepartati spuma care se aduna deasupra.

Dupa aproximativ 10 minute de gatit ar trebui sa fie gata.

Se ia de pe foc si se adauga 100 g de ciocolata neagra.

Se toarna intregul amestec intr-un bol tinut anterior la congelator si se amesteca continuu pana cand glazura devine calduta.

Taiati pandispanul in jumatate, asezati-l pe o tava, stropiti-l cu jumatate din sirop, intindeti crema pe el si pastrati putin din ea deoparte pentru decor, apoi asezati cealalta foaie care a fost si ea insiropata.

O dam la frigider pentru cel putin doua ore, dar este mai bine daca este peste noapte, ca sa o feliem frumos.

Taiati-l in cuburi, asezati-l pe o grila, sub care punem o tava pentru a prinde glazura care picura.

Se pune cate o lingura de glazura deasupra fiecarui cub si se netezeste din interior spre exterior, astfel incat sa curga pe margini.

Dupa cateva minute glazura se va intari, se decoreaza cu crema rezervata si ciocolata topita.