Rugăciunea de DUMINICĂ ce ne scapă de orice rău și ne ferește de NECAZURI

Rugăciunea de duminică – Când problemele vă apasă și credeți că nimic nu poate să vă aducă liniștea mult dorită, citiți 3 duminici la rând această rugăciune aducătoare de mari bucurii și reușite.

Se citește duminica…

Pentru ca rugăciunea să aibă efect, trebuie să fie citită trei duminici la rând, cu o lumânare și multă credință și înțelepciune. Veți vedea cum tot necazul va dispărea!
„Doamne, asa precum arde lumânarea mea de repede, luată din sfânta biserică, tot așa să-mi ajute Dumnezeu, Maica Precista și toți sfinții, ca să piară tot atât de repede toate făcăturile,

spurcăciunile, toate relele și patimile, blestemele și lucrurile diavolești, farmecele, descântecele, meșteșugurile și uneltele diavolești de la locul unde stau, de la casa mea, din familia mea, de la cei

bântuitți de patimi (băutură, cafea, tutun, curvie, jocuri de noroc, neascultare și nesupunere, înjurăturile de cele sfinte), din capul meu, din trupul meu, din sufletul meu, din familia mea.

Doamne, ajută-mă să-mi recapăt sănătatea, liniștea, sporul și prosperitatea casei, a serviciului, a locului unde lucrez, să fiu binevăzut, să am spor în casă, în vite, în păsări, să fiu ferit de accidente și de relele întâmplări, eu și Casa mea, familia și colaboratorii de la muncă.

Doamne, să se depărteze vrăjmașii și să se îmblânzească, să am soartă bună de la Dumnezeu, să mi se dezlege cununiile și făcăturile, să fiu ferit de argintul viu și lucrurile vrăjitorești să nu aibă putere asupra mea. Doamne, ferește casa mea de ură și invidie, de certuri, de bătăi, de boli molipsitoare, de beții, de anturaj prost.

Doamne, veghează și întărește tineretul și copiii celor de-un neam și o credință cu noi. Doamne, ai grijă de toți copiii și înțelepțește și pe copiii mei. (Toate numele pentru care se roagă respectivul.) Doamne, dă-ne pâinea cea de toate zilele și linistea ta cea sfântă!

Doamne, să se împlinească toate rugăciunile noastre! Doamne, ajută-ne! Doamne, iartă-ne! Doamne, miluiește-ne! Doamne, fie-Ți milă de noi! Doamne al puterilor, fii cu noi!
Amin!”.

Citiți aici și Rugăciunea sfântului Pantelimon oferă recuperare grabnică celor bolnavi!
Felicia Iederă

De Salvat – Cum fac măicutele de la Mănăstirea Prislop sarmale bune de post – Rețeta în primul comentariu

Pentru perioada postului, aceasta reteta este potrivita si pentru cei mai mofturosi dintre noi. Desi nu contin carne, preparatele de post pot fi mult mai sanatoase si gustoase. Iata ce iti trebuie ca sa faci sarmale de post ca la Manastirea Prislop.

Ingrediente:
1 varza murata mare,
450 g ciuperci champignon,
1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina,
1 felie mica telina rasa,
1 ceapa mare tocata fin,
130 g orez,

300 ml suc de rosii,
3 linguri pasta de rosii,
1-3 frunze dafin,
1 lingurita cimbru uscat,
1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt,
sare, piper proaspat macinat, boabe de piper,
2 crengute de cimbru,
1 praf oregano,
2-3 linguri ulei, apa fiarta.

Cum se prepara: Calim ceapa tocata marunt in 2-3 linguri ulei pana devine sticloasa. Apoi punem jumatate din morcovul ras si le calim impreuna inca 1 minut. Punem ciupercile tocate marunt peste acestea si continuam sa calim pana se inmoaie putin. In acest moment adaugam orezul spalat bine si scurs, cimbrul, sare, piper si patrunjelul tocat marunt.

Mai tinem pe foc inca 1-2 minute. Luam frunza de varza in mana si punem compozitia de ciuperci cu orez – cam o lingura – pe latimea frunzei, astfel incat sa ne ramana 2 cm la un capat si la celalat al frunzei. Rulam sarmaua si introducem capatul ingust inauntru pentru a nu de desface sarmalele cand le fierbem. Cateva frunze de varza le taiem julien si le punem pe fundul oalei impreuna cu restul de morcov ras si telina rasa fin.

Amestecam sucul cu pasta de rosii si punem 1/3 din cantitate peste varza julien, apoi incepem sa aranjam sarmalele cu ciuperci si orez, aranjand pentru acestea crengute de cimbru si presaram putin oregano uscat. Cand terminam de aranjat sarmalele turnam restul de suc de rosii, mai punem un rand de varza taiata julien si boabele de piper.

Adaugam uleiul si apa fierbinte pana la nivelul sarmalelor. Fierbem in jur de 30 minute la foc mediu-mic cu capacul pus si avand grija sa completam cu apa daca este nevoie. Dupa aceste interval le dam la cuptor pentru 45-50 minute (in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius). Le servim calde. Se pot servi cu mamaliguta si ardei iute.