Alertă ANM! Ninsorile revin în România, în acest weekend! În ce regiuni se va depune stratul de zăpadă

Ninsorile revin în România, în doar câteva ore. Meteorologii au transmis o alertă de vreme seberă, după ce temperaturile din aproape toată țara au scăzut brusc. Iată în ce regiuni se va depune zăpadă și unde revine gerul, după o perioadă cu temperaturi de primăvară.

A fost vreme de primăvară în România, iar în București temperaturile au ajuns chiar și la 18 grade Celsius. Însă, acest lucru se va schimba curând.

Meteorologii au anunțat că iarna revine în România și în mai multe zone ale țării va începe să ningă. Temperaturile se vor schimba radical în câteva ore.

Meteorologii au anunțat zonele din România în care va ninge

În ultimele zile, temperaturile din România au scăzut brusc, iar valorile mici din termometre se vor menține și în continuare. Așadar, în weekend-ul 17-18 februarie 2024, românii vor avea parte de ger, temperaturi mici și ninsori. De asemenea, în anumite zone își va face apariția și burnița.

Conform anunțului meteorologilor, va începe să ningă în zonele de nord și est, unde temperaturile vor rămâne la fel de mici.

De asemenea, sub și vestul țării, vremea va fi specifică celei de primăvară, dar cu mai puțin grade decât în ultimele zile. În decursul zilei de duminică va ploua în mai multe zone.

Duminică va ninge și în centrul țării

În decursul zilei de duminică, cerul va fi acoperit de nori și va începe să ningă și în Transilvania, în zonele montane. Așadar, sunt vești bune pentru cei care sunt nerăbdători să meargă la schi și să se bucure de încă câteva săptămâni de iarnă.

Rețetă de plachie de crap

Pentru a prepara plachie de crap vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

1 crap mare (aproximativ 1,5 kg), curățat

3 cepe mari, tocate

3 morcovi, tăiați rondele

2 ardei grași roșii, tăiați rondele

3 roșii mari, tăiate cuburi

2 căței de usturoi, mărunțiți

1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat

1/2 cană ulei de măsline

sare și piper, după gust

1 cană vin alb sau apă

Pentru preparare, urmează acești pași:

Într-o tigaie mare sau cratiță, încinge uleiul de măsline și călește ceapa până devine transparentă.

Adaugă morcovii, ardeii grași și usturoiul și călește-le pentru câteva minute.

Adaugă bucățile de crap și roșiile cuburi. Condimentează cu sare, piper și pătrunjel tocat. Amestecă bine ingredientele.Toarnă vinul alb sau apa peste compoziție.

Acoperă tigaia cu un capac și lasă plachie de crap să fiarbă la foc mediu pentru aproximativ 30-40 de minute sau până când crapul este gătit și sosul s-a redus.Servește plachie de crap caldă, presărată cu pătrunjel tocat proaspăt.

Poți savura plachie de crap alături de mămăliguță sau cartofi fierți. Poftă bună!