Sarmalute DELICIOASE, Fara Carne. Reteta De La Manastirea Prislop. Trebuie Neaparat Sa O Salvezi: – NATALIA

Ingrediente:

1 varza murata mare
450 g ciuperci champignon

1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina
1 felie mica telina rasa
1 ceapa mare tocata fin
130 g orez

300 ml suc de rosii
3 linguri pasta de rosii
1-3 frunze dafin
1 lingurita cimbru uscat
1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt

sare
piper proaspat macinat
boabe de piper
2 crengute de cimbru
1 praf oregano
2-3 linguri ulei
apa fiarta

Mod de preparare:

Calim ceapa tocata marunt in 2-3 linguri ulei pana devine sticloasa. Apoi punem jumatate din morcovul ras si le calim imreuna inca 1 minut. Punem ciupercile tocate marunt peste acestea

si continuam sa calim pana se inmoaie putin. In acest moment adaugam orezul spalat bine si scurs, cimbrul, sare, piper si patrunjelul tocat marunt.

Mai tinem pe foc inca 1-2 minute. Luam frunza de varza in mana si punem compozitia de ciuperci cu orez

cam o lingura – pe latimea frunzei, astfel incat sa ne ramana 2 cm la un capat si la celalat al frunzei.

Rulam sarmaua si introducem capatul ingust inauntru pentru a nu de desface sarmalele cand le fierbem. Cateva frunze de varza le taiem julien si le punem pe fundul oalei impreuna cu restul de morcov ras si telina rasa fin.

Amestecam sucul cu pasta de rosii si punem 1/3 din cantitate peste varza julien, apoi incepem sa aranjam sarmalele

cu ciuperci si orez, aranjand pentru acestea crengute de cimbru si presaram putin oregano uscat.

Cand terminam de aranjat sarmalele, turnam restul de suc de rosii, mai punem un rand de varza taiata julien si boabele de piper.

Adaugam uleiul si apa fierbinte pana la nivelul sarmalelor. Fierbem in jur de 30 minute la foc mediu-mic cu capacul pus si avand grija sa completam cu apa, daca este nevoie. Dupa acest interval,

le dam la cuptor pentru 45-50 minute (in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius). Se servesc calde.

Nimeni N-O Crede Pe Această Româncă Superbă Când Spune Care Este Meseria Ei. Culmea! Logodnicul Ei O Suportă Şi Aşa

Mălina Elena Ghileschi, 22 de ani, a fost desemnată „Cea mai frumoasă șoferiță din România”, în urma unui concurs organizat pe Facebook.

Tânăra conduce un camion, unul din criteriile de participare la concurs fiind practicarea acestei meserii pe mașini de mare tonaj.

Mălina Elena Ghileschi a terminat şcoala de şoferi pentru categoriile C şi E, a obţinut atestatul pentru transportul de marfă, iar din ianuarie 2019 este șoferiță de TIR.

Ea a adunat peste 3.500 de voturi la concursul organizat de Ilie Matei – „Omul Șoselelor”, o pagină de Facebook dedicată șoferilor de camion din România.

„De mică am fost pasionată de maşini şi de tot ceea ce ţine de şofat. Pentru că am o pasiune aparte pentru maşinile de mare tonaj,

am reuşit tot ce mi-am propus. În prezent, stăpânesc volanul cu multă precizie şi sper să am parte de mulţi kilometri fără evenimente neplăcute! Doresc tuturor şoferilor mult noroc, drumuri bune şi line!”, a spus Mălina Elena Ghileschi.

Tânăra este logodită, iubitul ei fiind tot șofer de TIR: „Lucrez singură pe camion de 10 luni şi nu mă văd făcând altceva în viitor!”.

„Vă mulțumesc frumos pentru sprijin și pentru susținere! Mulțumesc pentru toate comentariile frumoase, pentru toate criticile constructive și mai puțin constructive, dar și pentru mesajele răutăcioase din care am avut doar de învățat!

Toate colegele care au participat sunt frumoase și curajoase! Nu putem fi pe placul tuturor și nici nu putem multumi pe toată lumea!

Cu sau fără răutăți, eu tot șofer rămân, tot cu asta îmi voi ocupa timpul, făcând totul cu multă dăruire și profesionalism! Mii de mulțumiri tuturor!!!”, este mesajul postat pe Facebook de Mălina Elena Ghileschi.