ANM a emis prognoza meteo pentru luna martie 2024: Ce se întâmplă cu vremea în prima lună de primăvară

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru prima lună din primăvară. Află cum va fi vremea în luna martie 2024.

Cum va fi vremea în martie 2024?

Potrivit ANM, vremea în ultima lună de iarnă va suferi o serie de oscilații semnificative. Mai exact, în ultimele zile din luna februarie vor avea loc ploi, precipitații mixte, iar la altitudini înalte apar ninsorile.

Luna martie nu va suferi modificări mari din punct de vedere meteorologic, conform noilor informații transmise de Administrația Națională de Meteorologie. Astfel, se anunță un val de aer cald care se va menține pe tot parcursul lunii martie, excepție făcând ziua de 1 martie când temperaturile vor fi mai ușor scăzute pentru această perioadă.  Temperaturile minime ajungând până la -3 grade Celsius. Totuși, prima săptămână va aduce cu ea temperaturi mai ridicate decât specificul acestei perioade.

Temperaturile maxime vor varia între 10 și 13 grade Celsius, cel mai cald fiind în București.

Apar precipitații la mijlocul lunii martie

Meteorologii anunță că temperaturile nu vor fi anormale doar la începutul lunii martie, acestea ajungând să atingă în unele zone și 17 grade Celsius.

În intervalul 11-17 martie 2024, temperaturile vor oscila în jurul valorilor de 14-15 grade Celsius. Tot în acest interval de timp se vor anunța precipitații în mai multe zone ale țării. Ploile se vor înregistra local și trecător.

Spre finalul lunii martie, temperaturile vor continua să crească și va fi mai cald decât în mod obișnuit, pentru această perioadă de timp.

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această perioadă și nu doar local, ci și pe întreg teritoriul României, conform meteorologilor.

Temperaturile, spre sfârșitul lunii martie, se vor încadra între 15 și 17 grade Celsius, iar ultimul weekend va fi cel mai cald. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale, pentru această perioadă la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Cum va fi vremea în săptămâna 26 februarie – 4 martie?

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Cum va fi vremea în săptămâna 4 martie – 11 martie?

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Cum va fi vremea în săptămâna 11 martie – 18 martie?

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Beneficiile uriase ale cimbrului pentru sanatatea noastra.

Cimbrul este mai mult decat o planta pe care o putem folosi in bucatarie ca pe un delicios ingredient.

Cimbrul este o planta medicinala care ajuta la combaterea inflamatiei, acneei, a tensiunii arteriale crescute si ajuta chiar si la combaterea unor tipuri de cancer.

Mai jos va prezentam cateva moduri prin care va puteti mentine mai sanatosi cu ajutorul cimbrului.

1. Antibacterian

Conform unui studiu, s-a descoperit ca uleiul de cimbru – Thymus vulgaris – prezinta o puternica activitate impotriva bacteriilor Staphylococcus, Enterococcus, Escherichia si Pseudomonas.

In plus, uleiul de cimbrisor combate si bacteriile rezistente la antibiotice, lucru foarte important tinant cont de cresterea actuala a numarului acestora.

Proprietatea antibacteriana a cimbrului transforma aceasta planta intr-un excelent remediu petru igiena orala.

Incercati sa amestecati o picatura de ulei de cimbrisor cu apa calduta si folositi compozitia pe post de apa de gura.

2. Anti-inflamator

Cyclooxygenase-2 (COX-2) este o enzima ce are un rol cheie in raspunsul organismului la inflamatii. In urma unui studiu recent s-a descoperit ca uleiul esential de cimbrisor contine COX-2 in proportie de 75%.

Proprietatile anti-inflamatoare al cimbrului ajuta si la combaterea diverselor dureri locale. Pentru prepararea remediului trebuie sa amestecati cateva ulei de cimbru cu un ulei de masaj normal si sa aplicati pe zona in care simtiti durerea. Acest remediu poate fi folosit pentru tratarea durerilor de muschi, a durerilor de cap si a inflamatiilor.

3. Suporta sanatatea creierului

Un alt studiu s-a facut pe cativa soricei de laborator carora li s-a dat un supliment de cimbru. Rezultatul a fost ca nivelul de oxidanti al soarecilor era la acelasi nivel cu cel al soarecilor mai tineri, gratie cimbrului. In plus, soarecii au inregistrat si un nivel mai ridicat de Omega 3. Dupa cum stim cu totii, Omega 3 ne ajuta la protejarea functiei cognitive si a sanatatii mentale pe masura ce inaintam in varsta.

4. Tratament impotriva acneei

Tinctura de cimbru este extrem de eficienta in distrugera bacteriei care cauzeaza aparitia acneei.
Pentru a obtine tinctura de cimbru umpleti o sticla de jumatate de litru cu flori de cimbru de camp, turnati alcool/tuica/vodca sau rachiu de secara/fructe de +-40% alcool pana se umple sticla si lasati solutia la soare timp de 14 zile. Se strecoara si se pastreaza in sticle mici, inchise la culoare, departe de lumina si caldura.

Se utilizeaza pentru stergerea frecventa a tenului dimineata si seara, cu un disc demachiant. Tinctura de cimbru are un puternic efect antibiotic si cicatrizant.

5. Ajuta la combaterea cancerului

Extractul de cimbru ajuta la distrugerea celulelor canceroase atat in cazul pacientilor cu cancer de san cat si in cazul celor cu cancer la colon. S-a dovedit ca uleiul esential de cimbru ucide pana la 98% din celulele cancerului la san.

6. Ajuta sistemul respirator

Exctractul de cimbru si extractul de frunze de iedera reduc considerabil tusea si alte simptome ale bronsitei acute.

Este recomandat sa beti ceai de cimbru atunci cand tusiti sau cand aveti durere in gat. De asemenea, puteti adauga doua picaturi de ulei de cimbru intr-un recipient cu apa fierbinte si inhalati aburul.

7. Echilibreaza tensiunea arteriala

Cimbrul salbatic numit si Tymus Serphyllum si cimbrul Hymalaian, Thymus lineraris Benth, echilibreaza tensiunea arteriala si ajuta persoanele suferinde de hipertensiune.

8. Fungicid

Uleiul esential de cimbru este un dezinfectant nemaipomenit impotriva mucegaiului din casa. Uleiul de cimbru este un fungicid extrem de eficient impotriva mai multor tipuri de ciuperci si mucegaiuri.
Ce puteti face este sa da adaugati cateva picaturi de ulei de cmbru in solutia de spalat pe care o aveti in asa pentru a scapa de mucegai.

Cimbrul poate omora si ciupercile din corpul dumneavoastra. De exemplu, Candida albicans este o ciuperca ce produce infectii vaginale si orale. S-a demonsat a cimbrul este un puternic atacator al ciupercii Candida.

9. Alunga gandacii

Timolul din cimbru este un ingredient folosit in diferite pesticide. Timolul indeparteaza tantarii si alte insecte.

Va recomandam sa amestecati 4 picaturi de ulei de cimbu cu o lingura de ulei de masline si aplicati compozitia pe haine sau pe piele.

Dupa cum ati putut observa, cimbrul este un adevarat medicament natural. Este folosit pentru a trata probleme respiratorii si toracice, este un tratament eficient pentru bronsita, tuse si congestie, elimina mucusul din plamani si din stomac, imbunatateste digestia si participa la metabolizarea grasimilor.

Daca doriti sa va bucurati de toate beneficiile sale, incercati sa introduceti cat mai mult cimbru in alimentatie. Nu numai ca veti fi mai sanatosi, dar preparatele culinare vor fi mai aromate si mai gustoase.