Calendar ortodox 20 februarie 2024. Sfântul Leon, Episcopul Cataniei. Rugăciunea care te ajută să te vindeci de orice boală, să scapi de sărăcie și de blesteme

Pe 20 februarie, credincioşii îl prăznuiesc pe Sfântul Leon al Cataniei, mare făcător de minuni. Acesta a reuşit să determine mulţi păgâni să se convertească la creștinism şi, de asemenea, să combată vrăjitoriile. Rugăciunea către Sfântul Leon ajută la vindecare de boală şi la alungarea sărăciei, a vrăjilor şi blestemelor.

Calendar ortodox 20 februarie 2024. Cine a fost Sfântul Leon, Episcopul Cataniei
Sfântul Leon a trăit în timpul împăratului Heraclie (641-668) și a fost episcop în Catania, din insula Sicilia. Sfântul purta mereu grija oamenilor săraci şi a celor bolnavi. La un moment dat, în Catania îşi face apariţia vrăjitorul Eliodor, care înșela poporul cu diferite închipuiri. El merge la o Liturghie unde face diverse vrăji, după care Sfântul Leon îl leagă cu unul din capetele omoforului (veșmânt bisericesc în forma unei eșarfe, pe care arhiereul îl poartă pe umeri în timpul serviciului bisericesc – n.red.) și îl duce în piața orașului.

Aici, Sfântul porunceşte să se facă un foc mare și intră în el împreună cu vrăjitorul Eliodor. În timp ce Sfântul Leon iese din foc teafăr şi nevătămat, vrăjitorul moare mistuit de flăcări, potrivit crestinortodox.ro

Sfântul Leon a adus la credință multe persoane și i-a ajutat pe toți cei care i-au cerut ajutorul, fără să țină seama dacă sunt creștini sau nu. După trecerea sa la cele veșnice, moaștele sale au fost așezate în Biserica „Sfânta Lucia“.

Calendar ortodox 20 februarie 2024. Rugăciune către Sfântul Leon pentru vindecare, scăpare de sărăcie şi de vrăji
Îndreptătorule al Ortodoxiei, învăţătorule al dreptei cinstiri de Dumnezeu şi al curăţiei şi luminătorule al lumii, podoaba călugărilor cea de Dumnezeu insuflată Sfinte Părinte Leon, înţelepte, cu învăţăturile tale pe toţi i-ai luminat. Alăută duhovnicească, roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Să cântăm Domnului, Celui Ce a povăţuit pe poporul Său prin Marea Roşie, cântare de biruinţă, că S-a preaslăvit.

Părinte Leon, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Sfinţindu-te cu ungerea preoţiei, preafericite, ai împodobit-o pe dânsa cu chipurile virtuţilor, prealăudate.

Sfinte Părinte Leon, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Ca pe un strugure copt storcându-ţi cugetul, înaintea tuturor ai pus paharul de veselie al înţelepciunii tale, părinte.

Sfinte Părinte Leon, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Făcutu-te-ai moştenitor al scaunului Apostolului Petru, având acelaşi gând cu el şi aceeaşi râvnă a credinţei, înţelepţitule de Dumnezeu.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

CINE ESTE ”URSULEȚUL”, NOUL IUBIT AL LOREDANEI CHIVU? A FOST ÎNSURAT CU O MEGA-VEDETĂ ȘI ARE CU EA O FETIȚĂ, DAR… CONDAMNAT LA 3 ANI DE PUȘCĂRIE!

Stop la shaorma! ”Ursulețul” se repede. E cu ”de toate”, așa că merge ca unsă. O comandă, în câteva minute e gata de ”halit”. Și o face, direct în stradă. Foame mare pare a avea omul, alături de care se află Loredana Chivu! Hopa… Loredana și-a găsit iubit, după calvarul prin care trece după ultimul, deși s-a scurs un an de la despărțire! Și, acum, surprizăăăă! Cine este norocosul? CANCAN.RO are detaliile și imagini în exclusivitate!

Cum e și viața asta, chiar precum o shaorma! Cu de toate i-a fost dat Loredanei, a luat o gură din ea, i-a plăcut, a ”consumat-o”, apoi, zilnic, cine n-ar fi făcut-o, doar că ”vraja” s-a rupt! Cu scandal! Cu Dani Leș a gustat din idilă, dragostea curată care a durat doar trei ani! E istorie! O istorie cu toate ponoasele . Timpul? Tic-tac, tic-tac… S-a scurs.

Loredana Chivu și Sorin Nicolescu, shaorma și masă câmpenească în mașină

Loredana Chivu și-a făcut o nouă apariție, nu singură, cu ”omul” lângă ea. Iubitul pare a fi! Dar ce iubit!! Sorin Nicolescu, nimeni altul decât fostul soț al Andrei Adam! Povestea care curge din imagini e simplă, dar CANCAN.RO are detalii care au apărut în ultima clipă! Să le luăm, însă, pas cu pas. Așa că…

Descriem imaginile! Loredana Chivu și Sorin nu s-au ținut de mână. Preventiv sau, poate, chiar nu i-o fi iubit, deși… Lejeritatea cu care ”lustruiesc” trotuarul spune altceva. Dar ce știe un trotuar?! Așa că, la două vorbe cu Loredana, și-a ”sucit” ochiul și a zărit shaormeria. Și cum s-o rateze?? Doamne-ferește! S-a lipit imediat la coadă și a urmat comanda. A început să înfulece, e drept, gustoasă ”prada”, în timp ce Loredana s-a ținut scai după el și a ”cochetat” cu vorbe. Apoi, ținta: la solar! Amândoi au intrat, s-au bronzat și și-au făcut, din nou, apariția pe trotuar. Doar că…rândul Loredanei! I se făcuse foame! Și unde să găsești repede ceva care să ”gâdile” stomăcelul decât la un supermarket, apărut, ca din senin, în cale. Și de acolo a ieșit, până la urmă, masa câmpenească, pe care au ”pus-o” direct în mașină…

…dar CANCAN.RO are detalii care au apărut în ultima clipă! Asta am scris în debutul articolului, așa că detaliem! Loredana și Sorin ar fi împreună de ceva timp. La începutul anului, cei doi au fost în Turcia, unde au ”ras” cunoscutul bazar din Istanbul. De curând, pe celebra adresă pont@cancan.ro au venit câteva imagini în care Loredana Chivu apare alături de Sorin Nicolescu, în Grand Bazar, unde au dat o tură de ”chilipiruri”. Se pare că relația tinde să devină solidă, cei doi fiind văzuți împreună și la sala de fitness.

Sorin Nicolescu a fost condamnat, în secret, la 3 ani de închisoare

Fostul soț al Andei Adam era condamnat, în secret, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru falsificare de carduri bancare, alături de alți patru bărbați. În fața instanței, Nicolescu a pledat vinovat.

D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al CANCAN.RO) a intrat în posesia unor informații uluitoare din procesul în care a fost implicat Sorin Andrei Nicolescu. Potrivit unor surse judiciare, la finalul anului 2018, Sorin Nicolescu a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Constanța la trei ani de închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de încercare de șase ani. Asta după ce a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii de la DNA