Alexei Navalnîi a lăsat un mesaj video cu rol de testament, în cazul în care ar fi fost omorât

Ziarul italian Corriere della Sera a publicat un clip video cu dizidentul rus, Alexei Navalnîi, în care acesta le transmite susținătorilor săi un mesaj cu rol de testament, în cazul în care este ucis. Titlul înregistrării este „Iatã ce trebuie sã faceți dacã mã ucid”:

„Am ceva cu adevãrat important sã vã spun. Nu vã puteți permite sã renunțați. Dacã vor decide sã mã omoare, înseamnã cã suntem foarte puternici. Trebuie sã folosim aceastã putere pentru a nu renunța, pentru a ne aminti cã suntem o putere oprimatã de chipuri ale întunericului.

Nu ne dãm seama cât de puternici suntem. Singurul lucru necesar pentru ca rãul sã triumfe este ca oamenii buni sã nu facã nimic. Deci, nu vã resemnați, acționați în continuare.”

Liderul încarcerat al opoziției din Rusia, Aleksei Navalnîi a murit, a anunțat penitenciarul în care era închis disidentul rus, vineri. Într-un comunicat publicat pe site-ul său, Serviciul Penitenciar Federal al regiunii Iamalo-Neneția a scris că Navalnîi „s-a simțit rău” după o plimbare, vineri, și „aproape imediat și-a pierdut cunoștința”. Dmitri Peskov a anunțat că Vladimir Putin a fost informat de moartea opozantului. Aleksei Navalnîi avea doar 47 de ani.

Navalnîi se plângea frecvent de condițiile inumane din închisoare Opozantul rus se adresa, în luna ianuarie, Curții Supreme din Moscova pentru a se plânge de condițiile extrem de dure din colonia penală în care era încarcerat, după ce fusese transferat în decembrie 2023. Adresându-se instanței printr-un apel video, Aleksei Navalnîi a povestit despre condițiile dure din colonia penală din Siberia, în special despre frigul crâncen și limita de timp pentru a lua masa. „Este imposibil să mănânci în 10 minute”, declara el instanței din Moscova, la momentul acela. „Dacă mănânci în fiecare zi în cel mult 10 minute, atunci masa aia se transformă într-un proces foarte dificil”. „Carcera este deseori un loc extrem de friguros”, continua Aleksei Navalnîi. „Știți de ce oamenii aleg să meargă acolo cu un ziar? Pentru a se înveli cu el. Cu un ziar, vă pot spune vouă, judecătorilor, carcera devine un loc mai călduros de dormit decât fără unul. Ai nevoie de un ziar ca să nu îngheți”, adăuga el. Colonia penitenciară Khrap, în Iamalo-Neneţia, la 1.900 de kilometri de Moscova, este considerată o moştenitoare a Gulagului sovietic. Deţinuţii – obligaţi la muncă forţată – muncesc la tăbăcirea şi cusutul pieilor de ren, în condiţii groaznice.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/alexei-navalnii-a-murit-2690047

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Florin Busuioc, mărturisire șocantă: „Mi-am lăsat familia și nu regret”

Florin Busuioc a vorbit despre familia lui în emisiunea Danei Săvuică „E OK să fii vedetă?” și a făcut câteva declarații neașteptate.

Prezentatorul buletinului meteo de la PRO TV a vorbit despre motivele pentru care și-a părăsit familia susținând că nu regretă nicio clipă că a făcut asta.

Florin Busuioc a reluat legătura cu fiul său

Actorul a vorbit despre încercările prin care a trecut de-a lungul vremii și a spus că dacă nu avea curajul să se desprindă de ai lui nu avea niciodată cariera de care se bucură azi și nu cunoștea atâția oameni impresionanți, oameni providențiali care i-au marcat traiectoria profesională.

Florin Busuioc a vorbit în emisiunea pe care fosta vedetă Playboy, Dana Săvuică, o realizează pentru revista OK Magazine. Acesta a spus că în anul 1990 nu s-a gândit nicio secundă la posibilitatea de a face carieră în televiziune, căci marele lui vis era acela de a fi un actor bun pe o scenă mare a teatrului românesc.

„Mă simt vinovat, foarte vinovat, dar nu regret”

Acesta a vorbit și despre controversata relație pe care o are cu fiul său, despre care a spus că îi pare rău pentru felul în care s-a purtat cu el și chiar i-a scris un mesaj când acesta se zbătea între viață și moarte după infarctul pe care l-a suferit pe scena unui teatru din Craiova. De altfel, o perioadă, Busu a lipsit de pe micul ecran.

În anii ’90, când eram încă la Piatra Neamț și am făcut o familie acolo, n-aș fi crezut că o să ajung în televiziune, mă gândeam la teatru. Și mi-am lăsat familia aceea cu copil, ca să-mi văd de treaba mea. Deci nu regret cumva! Îmi pare rău, mă simt vinovat, mă simt foarte vinovat, recunosc, dar nu regret!”, a declarat Florin Busuioc recent, pentru OK MAGAZINE, scrie fanatik.ro