Care este ingredientul secret pe care să îl pui în fasole ca boabele să rămână întregi. Acest truc vine direct din cămara gospodinelor

Românii adoră fasolea, fiind pe lista alimentelor foarte consumate la noi în țară. Iată un truc secret pe care îl poți folosi ca boabele să rămână întregi în mâncare.

Dacă ești interesat să gătești fasole, astăzi îți oferim câteva sugestii pentru a te bucura de un preparat impecabil. Un aspect crucial este adăugarea unui ingredient în apa de gătit pentru a păstra boabele întregi și moi.

Fasolea este extrem de versatilă, indiferent de soiul ales. De exemplu, soiul de culoare albă este remarcabil și poate fi folosit în diverse feluri de mâncare, iar cea cu boabe mici este bogată în amidon, fiind ideală pentru preparatele la cuptor.

Majoritatea gospodinelor din România preferă fasolea albă datorită aromei delicate și dimensiunii potrivite. În acest articol, ne concentrăm pe caracteristicile și secretele preparării fasolei, oferind sfaturi pentru a obține un rezultat delicios.

Un aspect esențial în prepararea fasolei este înmuierea acesteia în apă dublă față de cantitatea de fasole, de obicei peste noapte, urmată de fierbere la foc mic timp de aproximativ 90 de minute. Pentru a menține boabele întregi și a obține o gătire uniformă, se recomandă adăugarea unui cartof curățat în ultima apă.

Indiferent de rețeta aleasă, există câteva trucuri practice pentru un preparat savuros. Înainte de a adăuga legumele în preparat, este recomandat să le călești separat într-o tigaie împreună cu ceapa sau usturoiul. Pentru un plus de culoare și aromă, poți adăuga morcov tăiat cubulețe și coriandru în timpul gătirii.

Dacă rămâi cu mâncare de fasole, păstrează-o la frigider pentru a menține prospețimea timp de până la patru zile. Evită congelarea, deoarece textura poate să se deterioreze.

Pentru a reîncălzi mâncarea de fasole, folosește o cratiță la foc mic sau cuptorul cu microunde, amestecând la intervale scurte pentru a evita încălzirea neuniformă.

Care sunt cele mai puternice blesteme! Cum îți dai seama că cineva a trimis forțele răului asupra ta

România este o țară, unde superstițiile și blestemele fac parte din viața cotidiană a oamenilor de sute de ani. Deși suntem în secolul XXI, încă mai sunt români care cred și chiar practică blestemul. Iată cum îți dai seama că ai fost blestemat și cum poți să scapi de forțele răului care s-au abătut asupra ta.

Care sunt cele mai puternice blesteme! Blestemul este extrem de periculos, fie că este rostit în glumă, fie că este în serios, acesta poate să aibă efecte negative atât asupra celui care îl spune, cât și a celui care este vizat.

Care sunt cele mai puternice blesteme!

Teologii spun că cei care recurg la astfel de practici mistice comit un mare păcat, însă, asta nu îi împiedică pe oamenii simpli, dar și pe vrăjitoare să facă tot felul de blesteme și farmece.

„Blestemul prinde atunci când există la mijloc nedreptatea. Dacă, de pildă, o oarecare femeie îşi bate joc de alta ce este mâhnită sau îi face vreun rău, iar cea mâhnită o blesteamă, s-a terminat, se pierde neamul ei.

Adică atunci când fac rău cuiva, şi acela mă blesteamă, se prind blestemele lui. Îngăduie Dumnezeu şi se prind, precum de pildă îngăduie ca unul să omoare pe altcineva. Când însă nu există nedreptate, atunci blestemul se întoarce la cel rostit”, spune Paisie Aghioritul în volumul „Cu durere şi dragoste pentru omul contemporan”.

În tradiția populară, blestemul este cel mai des mijloc prin care un om încearcă să îi facă rău unui dușman. De la banalul „mâncate-ar…” sau „arzăte-ar focul…”, spuse mai în glumă mai în serios, blestemele pot să provoace adevărate tragedii.

Cum îți dai seama dacă ai fost blestemat(ă):

stare permanentă de nervozitate;dureri de cap acute;somn agitat;depresie;căderea părului;imposibilitatea de a avea o relație de lungă durată;infertilitate;senzația de permanent ghinion.

Atenție, dacă ai blestemat pe cineva, trebuie să ai mare grijă că el se poate întoarce împotriva ta cu o putere și mai mare.

Ca să scapi de blestem, Paisie Aghioritul a dezvăluit în urmă cu ceva timp că este nevoie de pocăință și spovedanie.

„Cunosc multe cazuri de oameni care s-au chinuit din pricina blestemelor, deoarece au fost vinovaţi, dar care, atunci când au înţeles că au fost blestemaţi, s-au pocăit, s-au spovedit şi s-au îndreptat… Ca să ajungă să blesteme cineva, înseamnă că are răutate. Blestemul când vine de la omul care are dreptate are mare putere”, a subliniat Paisie Aghioritul.

Potrivit leacurilor din bătrâni poți să scapi de blesteme prin:

bea apă sfințită la fiecare sărbătoare;poartă un ban de argint în buzunar;pune sare sfințită în încălțăminte;nu primi niciodată batiste în dar pentru că acestea sunt cele mai uzuale obiecte purtătoare de vrăji;nu ține un cuțit tămâiat la piciorul patului.

„Cei care blestemă – indiferent cine sunt ei, chiar şi slujitori ai Bisericii -, mai ales când este vorba de lucruri obişnuite, consider că fac un păcat foarte grav, care trebuie evitat.

Acelaşi teolog arată că blestemul mamei sau a preotului sunt cele mai puternice blesteme. „Un părinte care îşi iubeşte cu adevărat copilul îl va ierta permanent, ca şi părintele cel bun din Evanghelie.

Cu toate acestea, blestemul de mamă şi de preot, atunci când este justificat, se poate ridica numai prin căinţă şi prin iertare sinceră a persoanei care a greşit atrăgând asupră-şi acest blestem“.  La fel susţinea şi părintele Ilie Cleopa: „Blestemul de mamă este ca blestemul de preot, se prinde…Nu blestemaţi copiii, că se prinde.

Nu spuneţi la supărare, într-o încercare, anumite cuvinte grele, pentru că ele se prind“.

„În aceste cazuri, trebuie să ne spovedim şi să cerem preoţilor să citească rugăciunile de dezlegare de blestem. Să spunem la spovedanie că am strecurat între cuvintele noastre şi cuvinte de blestem“, a declarat episcopul Timotei Prahoveanul.