O gustare delicioasă pentru micul dejun sau o cafea de după-amiază

Rețetă melci cu mere: O gustare delicioasă pentru micul dejun sau o cafea de după-amiază

Descoperă această rețetă minunată și ușor de preparat pentru melci cu mere, o delicatesă specială pentru masa de dimineață sau lângă o cafea de după-amiază. Această rețetă este modalitatea perfectă de a vă îndulci ziua.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 3 linguri de iaurt natural
  • 70 g zahăr
  • 1 ou
  • 200 g unt
  • 170 ml lapte
  • un praf de sare
  • 1 cub de drojdie proaspătă
  • 1 plic de praf de copt
  • 650 g făină

Pentru umplutură:

  • 120 g unt
  • 4 mere
  • 1 plic de zahăr vanilat

Pentru decor:

  • Zahăr după gust
  • 15 g scorțișoară

Mod de preparare:

1. Preparați aluatul:

  • Dizolvați o linguriță de zahăr din cantitatea specificată în laptele călduț și adăugați drojdia. Lăsați-o să se activeze timp de 10 minute.
  • Amestecați untul cu restul de zahăr și sarea. Adăugați oul și iaurtul și amestecați bine.
  • Cerneți făina cu praful de copt și adăugați-o alternativ cu laptele cu drojdie,amestecând bine până obțineți un aluat omogen.
  • Frământați aluatul cu mâna timp de 5-10 minute, până devine neted și elastic.
  • Puneți aluatul într-un bol, acoperiți-l cu un prosop curat și lăsați-l la dospit într-un loc cald timp de aproximativ 50 de minute.

2. Pregătiți umplutura:

  • Spălați, curățați de coajă și de cotor 4 mere și tăiați-le cubulețe mici.

3. Asamblați melcii:

  • Întindeți aluatul pe o suprafață presărată cu făină.
  • Preîncălziți cuptorul la 200°C.
  • Topiți untul și ungeți aluatul cu el.
  • Distribuiți uniform cubulețele de mere pe aluat și presărați zahăr vanilat.
  • Rulați aluatul strâns, începând de la partea mai lungă.
  • Tăiați ruloul în felii de aproximativ 3 cm grosime.

4. Coaceți melcii:

  • Așezați feliile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând un spațiu mic între ele.
  • Coaceți melcii timp de 15-20 de minute.
  • Lăsați melcii cu mere să se răcească complet.

5. Decorați și serviți:

  • Amestecați zahărul cu scorțișoară.
  • Presărați amestecul de zahăr și scorțișoară peste melcii reci.

Poftă bună!

Aurelian Temisan, anuntul facut dupa 25 de ani de cand este impreuna cu sotia sa: „De astăzi pornim…

Aurelian Temisan si sotia sa au sarbatorit 25 de ani de cand sunt impreuna, pe 13 ianuarie.

Cu aceasta ocazie, artistul a postat un mesaj superb pe facebook.

Iata ce a scris pe pagina sa:

„25 de ani. Sfert de veac.
13 ianuarie 1995…13 ianuarie 2020.

In momentul in care cunosti un om, nu te poate duce gandul la ce ar putea fi, la cum ar putea fi…

Daca in seara in care ne-am cunoscut (cand a venit ea spre mine, intrebandu-ma cum as vrea sa ma prezinte), as fi putut anticipa ca vor trece anii asa, i-as fi spus:

„domnisoara Monica, prezinta-ma simplu… sotul tau.”

Sunt recunoscator vietii (pentru miliardele de secunde de credit), conjuncturii (pentru harul care mi s-a dat si cu care bucur suflete), anturajului

(pentru frumosii oameni ce mi-au fost si imi sunt alaturi), pentru viitorul (care desi nesigur, ma motiveaza si ma mobilizeaza)… pentru TOT.

Monica, Dora, de astazi pornim in cel de-al doilea patrar al vietii.