V-aţi născut înainte de anii 80? Veţi rămâne fără cuvinte de ceea ce veţi citi

de ori mai scumpă decât atunci când au cumpărat-o şi realizăm că noi o să plătim pentru casele noastre în jur de 50 de ani.

Nu avem amintiri despre primii paşi pe lună, nici despre războaie sângeroase, dar avem cultura generală, pentru că asta însemna ceva o dată, scrie acasainro.ro. Suntem ultima generaţie care a jucat „Ascunselea” , „Castel”, „Raţele şi vânătorii”,

„Ţară, ţară! Vrem ostaşi”, „Prinsea”,”Sticluţa cu otravă”, „Pac Pac”, „Hoţii şi vardiştii”, ultimii care au strigat „Un doi trei la perete stai”, ultimii care au folosit telefoanele cu fişe, dar primii care am facut petreceri video (închiriam un video şi stateam să ne uităm la filme 2 zile închişi în casa), primii care am vazut desene animate color, primii care am renunţat la casetele audio şi le-am înlocuit cu CD-uri.

Noi am purtat JJ, pantaloni evazaţi, geci de blugi de la turci, iar cine avea firme gen Lee sau Puma era deja lider de gaşcă. Noi am dat examene de Capacitate, nu am dat teste grile la admitere.

La grădiniţă am învăţat poezii în româneşte, nu în engleză. Şi am cântat „MULŢI ANI TRĂIASCĂ” nu „HAPPY BIRTHDAY” la aniversări. Am sorbit din ochi „Pasiuni” mai ales „Sunset” , chiar si „Dallas” .. şi cine zice că nu s-a uitat ori minte ori nu avea încă televizor.

Reclamele de pe posturile străine ne înnebuneau, şi abia aşteptam să vină şi la noi guma Turbo, sau puştile alea absolut superbe cu apă. Între timp, ne consolam cu Tango cu vanilie şi ciocolată şi clasicele bidoane umplute cu apa de la robinet, care turnate în cap ne provocau pneumonii. Şi uite un motiv bun să nu mergem la şcoală.

Noi am ascultat şi Metallica, şi Ace of Base, şi DJ Bobo, şi Michael Jackson, şi Backstreet Boys şi Take That, şi încă nu auzisem de manele, singurele melodii de joc fiind horele la chefuri, la care nimeni nu ştia paşii, dar toţi dansam!

Dar spre deosebire de copiii din ziua de azi, am auzit atât de Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Abba şi de Queen, cât şi de noile nume gen: 50 Cent şi Britney Spears. Am citit „Licurici”, „Pif”, „Cireşarii”, şi am băut „Cico” şi „Zmeurată” si ni s-a părut ceva extraordinar când au aparut primele sucuri „de la TEC ” fără să ne fie teamă că „au prea multe E-uri”, iar la şcoală beam toată clasa dintr-o sticlă de suc fără teamă de viruşi. Noi am baut prima Coca-Cola la sticlă şi am descoperit internetul.

Noi nu ne dădeam beep-uri, ne fluieram să ieşim afară, noi nu aveam dolby surround system, tăceam toţi ca să auzim acţiunea filmului, nu aveam Nintendo sau PlayStation ci jocuri tetris de care ne plictiseam la o lună după ce le cumparam şi le uitam pe dulap, pline de praf. Abia aşteptam la chefuri sa jucăm „Fântâniţa”, sau „Flori, fete sau băieţi”, sau „Adevăr sau Provocare”, sau orice ne dadeă un pretext să „pupăm pe gură” pe cine „iubeam”.

Noi suntem cei care încă au mai „cerut prietenia”, care încă roşeam la cuvântul „sex”, care dădeam cu banul care să intre în farmacie să cumpere prezervative, pe care apoi să le umplem cu apă şi să le aruncăm în capul colegilor, care am completat mii de oracole, sperând ca persoana iubită va citi acolo unde scrie „De cine iţi place?” că ne place de el/ea.

Este uimitor că încă mai suntem în viaţă, pentru că noi am mers cu bicicleta fără cască, genunchiere şi cotiere, nu am avut scaune speciale în maşini, nu am aruncat la gunoi bomboanele care ne cădeau din greşeala pe jos, nu am avut pastile cu capac special sa nu fie desfăcute de copii, nu ne-am spălat pe mâini după ce ne-am jucat cu toţi câinii şi toate pisicile din cartier, nu am ţinut cont de câte lipide şi glucide mâncam, părinţii noştri nu au „child proof the house”, ne-au trimis să cumpărăm bere şi vin de la alimentară, şi câte un pachet de ţigări de la tutungerie.

Noi am fost martorii a trei schimbări de bancnote şi monede, noi am râs la bancuri cu Bulă, noi am fost primii care au auzit-o pe Andreea Esca la Pro TV , noi suntem cei care mai ţinem minte emisiunea „Feriţi-vă de măgăruş”. Daca citeşti şi ai căzut măcar un pic pe gânduri, eşti de-al nostru !

În momentul în care am văzut această rețetă, am știut ce voi găti pentru cină! Gustă chiar mai bine a doua zi!

Casserola de Cotlet de Porc Înăbușit și Cartofi Gratinati este un fel de mâncare îmbietor și consistent, care combină bunătatea sărată a cotletelor de porc în stil sudic cu bucuria cremoasă și brânzoasă a cartofilor gratinați. Această fuziune creează o casserolă reconfortantă, perfectă pentru cinele în familie sau întâlniri.

Deși originile sale exacte sunt neclare, acest preparat îmbină două mâncăruri clasice reconfortante care au fost preferate de mult timp în multe gospodării. Cu cotletele de porc fragede așezate printre cartofii tăiați subțire într-un sos cremos, această casserolă este sigură să fie un succes.

Această casserolă indulgentă, bogată în arome, reprezintă o masă completă în sine, dar se potrivește minunat cu garnituri ușoare precum o salată verde crocantă, broccoli aburit, morcovi glazurați sau fasole verde sote pentru a echilibra bogăția sa. Pentru cei care apreciază puțină textură crocantă, pâinea cu usturoi sau chiflele sunt adăugiri excelente pentru a înmuia deliciosul sos.

Rețetă: Casserola de Cotlet de Porc și Cartofi Gratinati Ingrediente:

4 cotlete de porc cu os, cam de 2,5 cm grosime

Sare și piper, după gust

1 lingură ulei vegetal

1 ceapă mare, tăiată subțire

3 căței de usturoi, mărunțiți

3 linguri făină albă

1 1/2 cești lapte

1 ceașcă supă de pui

2 kilograme cartofi, tăiați subțire

1 ceașcă brânză cheddar rasă

1 linguriță boia de ardei dulce

Pătrunjel proaspăt, tocat (pentru decor)

Instrucțiuni:

Preîncălziți cuptorul la 175°C.

Condimentați cotletele de porc cu sare și piper.

Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu-ridicat. Rumeniți cotletele de porc pe ambele părți și le puneți deoparte.

În aceeași tigaie, gătiți ceapa și usturoiul până devin transparente.

Adăugați făina pentru a face un roux, amestecând timp de un minut.

Adăugați treptat laptele și supa de pui, amestecând până se îngroașă. Luați de pe foc.

Stratificați jumătate din cartofi într-un vas de casserolă. Acoperiți cu jumătate din sos și brânză.

Repetati cu restul de cartofi, sos si branza. Presărați cu boia de ardei dulce.

Așezați cotletele de porc deasupra straturilor.

Acoperiți cu folie de aluminiu și coaceți timp de 1 oră.

Îndepărtați folia și coaceți încă 15-20 de minute până când cotletele și cartofii sunt moi.

Lăsați să stea timp de 10 minute înainte de a servi.

Decorați cu pătrunjel.

Bucurați-vă de această Casserolă de Cotlet de Porc și Cartofi Gratinati cu garnituri preferate pentru o masă cu adevărat împlinitoare și plăcută.

SURSA > https://retro555.com/