Motivul pentru care Marius Elisei a lipsit de la înmormântarea Mioarei Roman. Ce făcea fostul soț al Oanei Roman în tot acest timp!

După divorțul tumultuos cu Oana Roman, Marius Elisei pare să-și continue drumul fără a se uita înapoi, chiar și în momentele dificile. De data aceasta, absența sa notabilă la înmormântarea Mioarei Roman, mama fostei sale soții, a atras atenția și a stârnit speculații cu privire la relația sa cu familia Roman.

Atitudinea indiferentă a lui Marius Elisei în fața trecerii în neființă a fostei soacre

Mioara Roman, fostă jurnalistă și profesoară de Limbă Arabă, s-a stins din viață pe 23 februarie la vârsta de 83 de ani. Cu toate că sute de oameni au venit să-i aducă un ultim omagiu, Marius Elisei a fost absent atât de la înmormântare, cât și de la priveghi, semn că legăturile cu familia Roman sunt acum doar amintiri.

Divorțul dintre Marius Elisei și Oana Roman a avut loc cu scandal acum trei ani, iar de atunci, cei doi au continuat pe căi separate. În ziua în care Mioara Roman a fost condusă pe ultimul drum, Elisei nu a făcut niciun gest de respect sau consolare, alegând să-și vadă liniștit de viața sa personală.

Cu toate acestea, Marius Elisei nu pare să fie afectat de absența sa la înmormântare, arătându-se relaxat și dedicat noului său capitol al vieții alături de Gabriela, partenera sa actuală. Imaginile exclusive surprinse de CANCAN.RO îi prezintă pe cei doi îndrăgostiți plimbându-se de mână și aruncându-și zâmbete în timp ce Oana Roman își lua adio de la mama ei.

Oana Roman, la rândul ei, nu pare să se abțină de la a arunca „săgeți” către fostul partener atunci când simte nevoia. Mesajele cu subînțeles sunt la ordinea zilei pentru vedetă, care a petrecut zece ani într-o căsnicie cu Marius Elisei.

„ Ați observat și voi că unii oameni, atunci când vă greșesc cu ceva, în loc să își ceară iertare, nu mai vorbesc cu voi? ”, „ Stai departe de oamenii care au beneficiat de pe urma ta, dar se comportă ca și cum nu le-ai dat niciodată nimic ”, „ Nu toți oamenii sunt la fel de corecți și asta nu te face pe tine un om păcălit, slab sau fraier, ci îi face pe ei oameni triști care pierd magia ” sunt doar o parte din mesajele publicate de Oana Roman după ce a divorțat de Marius Elisei.

Babele de Martie 2024: Semnificația acestui obicei popular românesc. Cum se aleg Babele și ce simbolizează acestea?

Tradiția Babelor este foarte populară printre români. Babele reprezintă primele zile de primăvară, aducătoare de noroc, pe care românii le aleg în funcție de anumite criterii.

În unele timpuri, Babele  se alegeau în funcție de vremea de afară. Cu toate acestea, obiceiurile s-au mai schimbat.

Se spune că după cum îți alegi Baba, acela va fi viitorul tău, într-un fel sau altul. Desigur, o zi nu îți poate determina întreaga viață, dar pe vremuri această credință era puternică.

Cum se aleg Babele și ce simbolizează ele?

An de an, românii își aleg Babele, în perioada 1-9 martie 2024. Se spune că primele zile din primăvară sunt cele mai norocoase. Deși primăvara începe oficial, conform calendarului astronomic, pe data de 20 martie, noi suntem obișnuiți să spunem că primăvara începe de pe 1 martie, atunci când sărbătorim și Mărțișorul.

Există mai multe superstiții legate de Babele de martie.

Chiar și așa, Babele se aleg anual în perioada menționată anterior. Îți poți alege Baba la întâmplare, dar ți-o poți alege și în funcție de ziua în care ai fost născut. Așadar, dacă te-ai născut pe 2 aprilie, atunci Baba ta va fi pe data de 2 martie. Dacă te-ai născut pe 7 februarie, atunci Baba ta va fi pe 7 martie.

Deci, indiferent de ziua în care te-ai născut, aceasta este corespondentă cu Baba ta.

Dacă ziua ta este formată din două cifre (spre exemplu, „10 februarie”), atunci Baba ta va fi 1+0=1, deci Baba ta va fi pe data de 1 martie.

Dacă vrei să știi cum va fi viitorul tău, după ce ți-ai ales Baba, este suficient să te uiți la cum va fi vremea în ziua respectivă.

Se spunea că dacă în ziua Babei tale ziua este cu vreme rea, atunci poți avea parte de ghinion și de multe obstacole. Pe de altă parte, dacă ziua pe care ți-ai ales-o era însorită, puteai avea noroc mult timp de atunci încolo.

Superstiții legate de Babele de martie

Unii oameni cred că vremea din ziua Babei pe care ți-ai ales-o îți va arăta cum va fi norocul tău peste an, dar și cum vei fi tu ca om.

În unele regiuni din România, femeile se raportează la data de 1 martie ca la o sărbătoare religioasă. Chiar dacă nu este notată cu cruce roșie în Calendarul ortodox, unele femei nu lucrează și nu fac treburi în gospodărie pentru a nu o supăra pe Baba-Dochia cea urâcioasă.

Aceasta ar putea întoarce gerul la începutul primăverii.

Se spune că Babele ar fi de fapt, simbolic, confruntarea dintre anul trecut și noul an. Totodată, s-ar confrunta cele două anotimpuri, iarna și vara.

În zona Ardealului, Babele s-ar numi și „Vântoasele”, deoarece vremea este mereu schimbătoare la începutul lunii martie.

Ziua Babei Dochia era foarte respectată pentru ca aceasta să nu aducă frigul înapoi la început de primăvară.

Dacă nu venea frigul, anul era unul promițător, era bogat.

Pe 9 martie Baba Dochia îngheață pe munte și este considerată granița dintre iarnă și primăvară. Apoi, la sărbătoarea celor 40 de mucenici se anunță vremea caldă și numai bună pentru semănat.