10 lucruri care arată că sufletul tău a obosit

După perioade lungi de stres mental sau emoțional, sufletul nostru poate cădea într-un somn adânc, asemănător depresiei, din cauza simptomelor similare pe care le manifestă. Chiar și cu eforturi intense de a adopta gândire pozitivă și de a ne schimba nivelul de energie, ne putem simți încă extenuați și copleșiți de tristețe.

Acest lucru se întâmplă deoarece sufletul necesită timp pentru a se vindeca, similar cu modul în care oasele fracturate necesită timp pentru a se repara. Deși sufletul nostru nu este vizibil, este la fel de important ca și corpul fizic, așa că ar trebui să acordăm aceeași atenție și seriozitate procesului de vindecare a sufletului.

Ignorând semnele că energia noastră se epuizează, ne putem confrunta cu consecințe serioase, cum ar fi anxietatea cronică, problemele mentale și depresia. Iată 10 semne că sufletul tău este extenuat și lipsit de energie:

1. În timpul zilei, ai dorința de a rămâne întins și de a te odihni. Ai tendința de a adormi frecvent și uneori îți este greu să te ridici din pat. În timpul nopții, ești agitat, având vise intense și cosmaruri care par foarte reale.

2. Experimentezi senzații dureroase în tot corpul, cum ar fi tensiunea, amețeala, durerile de stomac, vederea încețoșată și durerile de cap, fără un motiv aparent.

3. Dacă cineva te întreabă ce simți, nu poți oferi un răspuns clar, deoarece nici tu nu știi exact ce se întâmplă cu tine. Simți că ceva complex și profund are loc în interiorul tău, dar nu poți exprima exact ce anume și, mai important, de ce nu reușești să scapi de acea energie negativă.

4. Te simți fragmentat și dezorientat, deoarece mintea și corpul tău nu par să fie în sincron.

5. Toate emoțiile tale sunt amplificate. Ești extrem de sensibil și ai putea izbucni în plâns fără un motiv anume. Uneori simți că inima îți este plină de iubire, iar apoi este frântă în clipa următoare.

6. Experimentezi atacuri ușoare de panică sau anxietate cronică.

7. Te simți foarte singur, chiar și în prezența altor oameni. Începi să-ți pui la îndoială încrederea în cei din jur și nu știi în cine să ai încredere, simțindu-te mereu defensiv.

8. Ai gânduri negative, gelozii, furie sau resentimente față de tot ce se întâmplă în jurul tău, chiar dacă în mod normal ești o persoană compasivă, iertătoare și bună.

9. Corpul tău este slăbit, iar orice mișcare te epuizează. Lipsa de energie face ca activitățile care înainte îți aduceau bucurie să devină o povară.

10. Simți adesea frică și incertitudine cu privire la viitorul tău. Uneori te simți atât de epuizat încât ai vrea să-ți iei bagajele și să începi o viață nouă, deoarece nu mai găsești plăcere în lucrurile care în trecut îți aduceau fericire.

Dacă te regăsești în aceste simptome, este momentul să te prioritizezi și să îți acorzi atenția sufletului tău. Odihnește-te atât cât simți că ai nevoie.

Închide telefonul și petrece mai mult timp făcând lucrurile care îți aduc bucurie. Fă o baie caldă, ascultă muzica preferată și petrece timp cu cei dragi. Evită gândurile și cuvintele negative la adresa ta. Nu te mai critica, încearcă să îți echilibrezi energia.

Atunci când ești cu adevărat atent la nevoile sufletului tău, poți elimina din viață tot ce te epuizează și te face să te simți slăbit, concentrându-te în schimb pe gânduri pozitive și experiențe care radiază frumusețe și pozitivitate.

Prajitura cu lapte – este preferata copiilor mei- Ai nevoie de 4 oua, 240 gr. lapte, 350 gr. faina, 70 gr. unt….

Bine ai venit sau revenit pe platforma noastră, unde ne străduim în fiecare zi să aducem în ajutorul tău o gamă cât mai largă de informații și resurse utile.

Dacă găsești aceste informații folositoare, nu uita să le împărtășești și în grupurile din care faci parte! Apreciază contribuția ta și îți mulțumim pentru susținere!

Acum, să trecem la rețeta noastră delicioasă! Iată lista de ingrediente de care vei avea nevoie:

– 4 ouă
– Un vârf de cuțit de sare
– 250 g zahăr
– 350 g făină
– 2 linguri de praf de copt
– 70 g unt
– 240 g lapte
– Vanilie (după gust)

Mod de preparare:

1. Începe prin a bate ouăle împreună cu un praf de sare. Adaugă zahărul treptat și continuă să bați până când obții o compoziție densă și spumoasă, iar volumul acesteia se dublează.

2. Cerne făina și amestec-o cu praful de copt.

3. Adaugă făina cernută în compoziția de ouă și zahăr și frământă până obții un aluat omogen și consistent.

4. Încălzește laptele împreună cu untul până când untul se topește complet.

5. Toarnă amestecul de lapte și unt peste aluat și amestecă folosind un tel până când toate ingredientele sunt bine încorporate.

6. Tapetează fundul unei tăvi cu hârtie de copt și toarnă aluatul în tavă.

7. Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 – 30 de minute, sau până când trece testul scobitorii și se rumenește frumos.

8. La final, presară prăjitura cu zahăr pudră pentru un aspect și un gust îmbietor.

Gustare plăcută și poftă bună!