Prajitura cu lapte – este preferata copiilor mei- Ai nevoie de 4 oua, 240 gr. lapte, 350 gr. faina, 70 gr. unt….

Bine ai venit sau revenit pe platforma noastră, unde ne străduim în fiecare zi să aducem în ajutorul tău o gamă cât mai largă de informații și resurse utile.

Dacă găsești aceste informații folositoare, nu uita să le împărtășești și în grupurile din care faci parte! Apreciază contribuția ta și îți mulțumim pentru susținere!

Acum, să trecem la rețeta noastră delicioasă! Iată lista de ingrediente de care vei avea nevoie:

– 4 ouă
– Un vârf de cuțit de sare
– 250 g zahăr
– 350 g făină
– 2 linguri de praf de copt
– 70 g unt
– 240 g lapte
– Vanilie (după gust)

Mod de preparare:

1. Începe prin a bate ouăle împreună cu un praf de sare. Adaugă zahărul treptat și continuă să bați până când obții o compoziție densă și spumoasă, iar volumul acesteia se dublează.

2. Cerne făina și amestec-o cu praful de copt.

3. Adaugă făina cernută în compoziția de ouă și zahăr și frământă până obții un aluat omogen și consistent.

4. Încălzește laptele împreună cu untul până când untul se topește complet.

5. Toarnă amestecul de lapte și unt peste aluat și amestecă folosind un tel până când toate ingredientele sunt bine încorporate.

6. Tapetează fundul unei tăvi cu hârtie de copt și toarnă aluatul în tavă.

7. Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 – 30 de minute, sau până când trece testul scobitorii și se rumenește frumos.

8. La final, presară prăjitura cu zahăr pudră pentru un aspect și un gust îmbietor.

Gustare plăcută și poftă bună!

Veste bună pentru toți pensionarii din România!

Guvernul României a luat o decizie deosebit de importantă referitoare la recalcularea pensiilor conform prevederilor Legii nr. 360/2023, demonstrându-și astfel angajamentul ferm față de principiile echității și stabilității în cadrul sistemului de pensii publice.

Această hotărâre adoptată de Guvern are ca scop asigurarea unei recalculări atente și transparente a pensiilor, astfel încât niciun beneficiar să nu sufere o diminuare a cuantumului pensiei în urma aplicării noilor reglementări.

În cadrul ședinței Executivului, a fost aprobată Hotărârea Guvernului privind Normele de aplicare a Legii nr. 360/2023. Aceste norme constituie un element esențial al strategiei guvernamentale de recalculare a tuturor pensiilor din sistemul public, având ca principale orientări justiția socială, contribuția individuală și siguranța locurilor de muncă.

Un aspect crucial al normelor de aplicare este garantarea faptului că nicio pensie nu va înregistra o scădere a cuantumului ca urmare a implementării noii legislații. Mai mult, recalculările vor fi realizate cu atenție și transparență, asigurându-se astfel o corectă aplicare a prevederilor legale.

Conform anunțului oficial emis de Ministerul Muncii, în luna septembrie 2024 vor fi efectuate plățile pentru pensiile recalculate, în urma aplicării noilor norme. Acest demers vine în completarea majorării de 13,8% a tuturor pensiilor din sistemul public, implementată în luna ianuarie 2024.

De menționat este faptul că acesta este primul an în care se aplică atât o majorare generală a pensiilor, cât și o recalculare a acestora, subliniindu-se astfel eforturile Guvernului de a asigura un tratament echitabil pentru toți pensionarii.

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a subliniat importanța acestei reforme a sistemului de pensii, care aduce atât sustenabilitate, cât și echitate pentru actualii și viitorii pensionari. Implementarea unei formule de recalculare bazate pe contribuție și merit reprezintă un pas semnificativ către corectarea inechităților existente în sistemul public de pensii.