Descoperă prăjitura “Televizor” din copilăria mea, direct din caietul de rețete al mamei!

 

Prajitura marmorata este o delicatesa culinara ce imbina armonios gustul delicat al blatului alb cu savoarea intensa a blatului de ciocolata, toate unite intr-o structura moale si suculenta. Aceasta reteta aduce bucurie in orice moment al zilei si este perfecta pentru a fi savurata alaturi de cei dragi. Spre deosebire de alte deserturi, praful marmorat ofera o experienta vizuala unica, care incanta ochiul inainte de a incanta papilele gustative. Urmeaza pasii acestei retete delicioase si transforma momentele tale culinare intr-o adevarata sarbatoare!

Ingrediente:

Blatul Alb:
– 2 oua
– 250 mililitri de smantana fermentata
– 200 grame de zahar
– 1 plic de praf de copt (echivalentul a 2 linguri)
– 225 grame de faina

Blatul de Ciocolata:
– 2 oua
– 250 mililitri de smantana fermentata
– 200 grame de zahar
– 1 plic de praf de copt (echivalentul a 2 linguri)
– 225 grame de faina
– 1 lingura de cacao

Crema:
– 375 mililitri de smantana fermentata
– 200 grame de zahar

Mod de Preparare:

1. Blatul Alb:
– Incepe prin a pregati un bol in care sa bati ouale cu zaharul pana cand obtii o compozitie omogena.
– Adauga apoi smantana fermentata si amesteca bine.
– Cerni faina si praful de copt peste amestecul de oua si incorporeaza-le cu grija pana cand obtii un aluat fin si fara cocoloase.
– Unge o tava de copt cu putin ulei si toarna aluatul in ea, nivelandu-l cu o spatula.
– Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius si las-o sa se coaca timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand blatul devine aurie si crescuta.
– Dupa coacere, lasa blatul sa se raceasca in tava.

2. Blatul de Ciocolata:
– Intr-un alt bol, bate ouale cu zaharul pana cand obtii o compozitie spumoasa.
– Adauga smantana fermentata si amesteca bine.
– Cerni faina, cacaoa si praful de copt peste amestecul de oua si incorporeaza-le cu grija pana cand obtii un aluat omogen.
– Unge o alta tava de copt cu ulei si toarna aluatul de ciocolata in ea.
– Coace la aceeasi temperatura de 180 de grade Celsius timp de 20 de minute sau pana cand blatul este copt si ferm la atingere.
– Cand este gata, scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca complet.

3. Prepararea Cremei:
– Incepe prin a bate smantana fermentata cu zaharul intr-un bol pana cand obtii o crema pufoasa si consistenta.

4. Asamblarea Prajiturii:
– Imparte fiecare dintre blaturi in jumatate pentru a obtine patru straturi.
– Aseaza primul strat de blat alb pe un platou de servire si unge-l cu un strat generos de crema.
– Aseaza deasupra primul strat de blat de ciocolata si repeta procesul de ungere cu crema.
– Continua alternand straturile de blat alb si blat de ciocolata, intercalate cu straturi de crema pana cand ai asamblat toata prajitura.
– La final, presara ciocolata rasa deasupra prajiturii pentru a-i oferi un aspect atragator si delicios.

5. Servirea:
– Acum, praful marmorat este gata de servit. Taie-l in felii generoase si bucura-te de gustul savuros si de textura moale a acestui desert minunat.
– Pentru un plus de savoare, poti sa-l acompaniezi cu o cupa de fructe proaspete sau cu o inghetata delicioasa.

Concluzie:

Prajitura marmorata este un desert delicios care aduce bucurie si satisfactie in orice moment al zilei. Cu un blat moale si suculent si un strat cremos de smantana, este o alegere perfecta pentru a rasfata papilele gustative ale intregii familii. Urmeaza cu atentie pasii acestei retete simple si vei reusi sa pregatesti un desert de neuitat, care va deveni cu siguranta unul dintre preferatele tale. Nu uita sa imparti bucuria si reteta cu cei dragi si sa te bucuri impreuna de gustul delicios al acestei prajituri marmorate!

O rugăciune care oferă întotdeauna ajutor

Rugăciunea Maicii Domnului pentru Protecție și Îndrumare

Încredințați că aceste cuvinte către Preasfânta Fecioară Maria sunt purtătoare de o putere divină și oferă protecție celor care se roagă cu inimă sinceră și curată.

De-a lungul veacurilor, viziunile Maicii Domnului au fost un izvor de alinare și protecție pentru credincioși, oferindu-le siguranță și călăuză în vremuri de încercare și necaz.

Viziunea douăzeci și șase a Sfintei Fecioare

„Într-o zi de martie, la Ierusalim, Sfânta Fecioară Maria a fost vizitată de Domnul nostru Iisus Hristos. Într-o atmosferă de tandrețe și iubire, Domnul s-a adresat Maicii Sale:

– Iubita Mea Mamă, te odihnești sau ești trează?

Cu un suflet îndurerat, Sfânta Fecioară a răspuns:

– Am stat trează, dar lacrimi am vărsat timp de șaptesprezece zile în această lună a martie. Am avut un vis cutremurător și îngrozitor legat de Tine, Fiul Meu preaiubit și preascump.

Ascultând cu blândețe și compasiune, Domnul nostru Iisus Hristos a întrebat-o:

– Mamă Iubită, spune-Mi despre visul pe care l-ai avut. Ce a făcut ca inima ta să bată cu atâta putere?

Cu o voce plină de tristețe, Sfânta Fecioară a povestit:

– Iubitul Meu Fiule, Fiul și Dumnezeul Meu, am văzut pe apostolii Petru și Pavel în orașul Roma. Și pe Tine, Fiul Meu, răstignit pe Cruce, înconjurați de tâlhari, în timp ce fariseii Te batjocoreau. Pontiu Pilat Te-a condamnat la moarte pe cruce. Ai fost batjocorit, lovit și încununat cu o coroană de spini. Trupul Tău sfânt a fost străpuns de sulița unui soldat, din care a curs sânge și apă. Pământul s-a cutremurat, cerul s-a întunecat, iar lumea a fost cuprinsă de teamă și frică. Ai fost coborât de pe Cruce, învelit în giulgiu și așezat în mormânt. Însă a treia zi, Te-ai înviat din morți, aducând speranță și mântuire întregii lumi. Ai deschis porțile Împărăției Cerurilor și ai eliberat sufletele celor drepți din iad. În cele din urmă, Te-ai înălțat la ceruri, unde șezi de-a dreapta Tatălui, dăruindu-ne tuturor iertarea și mântuirea.

În fața acestei viziuni, Domnul Iisus Hristos a răspuns:

– Mama Mea Preasfântă, ai avut într-adevăr un vis cu putere și semnificație. Toate acestea le voi îndura pentru mântuirea omenirii.

Cine va păstra în inima sa aceste cuvinte și viziune, cine va păstra această rugăciune în locuința sa și va împărtăși cu ceilalți, diavolul nu va intra acolo și demonii vor fi alungați. Îngerul Domnului va veghea mereu asupra lui, protejându-l de orice primejdie și suferință. Cei care vor călători purtând această rugăciune vor fi feriți de nenorociri și vor găsi ghidare și siguranță în drumul lor. La Judecata de Apoi, mila îi va însoți pe acești credincioși și în clipa trecerii lor în lumea de dincolo, Îngerul Domnului va fi prezent pentru a le lua sufletele și a le conduce către Împărăția Cerurilor, unde vor fi întâmpinați cu bucurie de toți sfinții care L-au slăvit pe Dumnezeu în veșnicie. Amin.

Preasfântă Doamnă și Stăpână, Fecioară Născătoare de Dumnezeu, primește această rugăciune modestă a slujitorului tău și ocrotește-mă de orice primejdie și suferință, dăruindu-mi harul pocăinței și mântuirea sufletului meu. Amin.