Eficiență Și Economie Pe Timp De Iarnă Cu Centrala Termică În Soba De Teracotă.

Sistemele de încălzire pentru locuințe au cunoscut o evoluție semnificativă de-a lungul timpului, ajungând să ofere opțiuni eficiente care se pot adapta în general oricărui buget. Totuși, când locuiești la țară și te afli în situația de a alege o metodă de încălzire mai tradițională, cum ar fi soba cu lemne, care încălzește doar o singură încăpere, lucrurile pot părea mai puțin flexibile.

O soluție ar fi să construiești câte o sobă în fiecare cameră, așa cum observăm adesea în casele din zonele rurale. Cu toate acestea, poți obține beneficiile unei centrale termice chiar și în această situație, optând pentru o centrală termică în sobă de teracotă, o opțiune cu o istorie veche de sute de ani. Vom detalia mai jos principiul de funcționare al acestui tip de sistem. Iată ce spun specialiștii: o sobă tip centrală termică este proiectată să încălzească locuințele folosind combustibil solid.

Aparatul încălzește atât camera în care este amplasat (de obicei bucătăria), cât și alte 6-7 încăperi prin conectarea la instalația de încălzire centrală. Corpul aparatului este o construcție din teracotă pe un suport metalic, cu o plită din fontă în care este amplasat un cazan confecționat din tablă neagră și țevi. Cazanul în sine reprezintă practic focarul sobei.

Sistemul construit asigură încălzirea a 6-7 radiatoare din casă și prepararea apei calde menajere cu ajutorul unui boiler. În încăperea în care este amplasată soba, nu va fi necesară montarea unui radiator, deoarece soba emană suficientă căldură. Prețul estimativ al unei astfel de sobe, pregătită să distribuie căldura în casă (fără restul instalației), este de aproximativ 1.000 de euro.

Pe scurt, printr-o astfel de sobă, se poate distribui căldura în întreaga casă, montând o instalație care preia cea mai mare parte din căldura generată și o răspândește în toată locuința. Astfel, cu un singur foc, poți încălzi întreaga casă, ceea ce reprezintă un avantaj major.

În primul rând, este eliminată necesitatea de a aprinde focul în fiecare cameră unde locuiește cineva din familie, contribuind astfel la confortul general al locuinței. În al doilea rând, ai parte de economii semnificative la combustibil, în cazul de față lemn, ceea ce înseamnă și economii financiare.

Dacă ai deja o sobă construită, investiția se va concentra în principal pe componentele necesare pentru instalarea sistemului de distribuție a căldurii. Este important să apelezi la firme specializate pentru aceste lucrări, pentru a evita eventualele probleme de siguranță și pentru a asigura buna funcționare a sistemului.

Andra, primele comentarii despre divorțul de Cătălin Măruță: “Sperăm să nu ne descărcăm furia unul asupra celuilalt”.

Andra a acordat un interviu sincer în care a discutat pentru prima dată despre posibilitatea unui divorț de Cătălin Măruță, soțul său. În timpul discuției, artista a oferit detalii despre căsnicia lor și a explicat ce înseamnă pentru ea să formeze un cuplu cu celebrul prezentator TV.

Andra și Cătălin Măruță au o relație de 15 ani și sunt părinții a doi copii, Eva și David, care aduc zilnic bucurii în viața lor. Familia lor este privită ca un model pentru mulți fani, iar artista a mărturisit că secretul unei căsnicii de lungă durată constă în înțelegerea reciprocă și în dorința comună de a construi ceva frumos împreună.

“Nu îmi doresc ca familia noastră să fie considerată un simbol atât de puternic, deoarece acest lucru mă sperie un pic. Relațiile perfecte nu există, la fel cum nu există oameni perfecți. Faptul că suntem împreună de 15 ani este rezultatul faptului că am reușit să ne înțelegem și să ne dorim să construim un viitor împreună. În ziua de azi, este greu pentru un cuplu să rămână unit. Pentru mine, căsnicia reprezintă un loc în care am construit împreună cu Cătălin. Nu ne sufocăm unul pe celălalt, ci ne respectăm visele și carierele individuale, avem vieți separate și, totuși, o viață comună. Acest echilibru face ca relația noastră să funcționeze excelent”, a declarat Andra într-un interviu pentru VIVA!.

În ceea ce privește posibilitatea unui divorț, Andra a subliniat că nu s-au confruntat cu această problemă până în prezent. Artista speră că între ea și Cătălin va exista întotdeauna comunicare și înțelepciune: “Nu am trecut prin nicio criză majoră până acum. Sper că vom fi întotdeauna înțelepți și că nu ne vom manifesta furia unul față de celălalt, ci vom alege să dialogăm sau să ne dăm spațiu, atunci când este necesar”, a dezvăluit Andra, soția lui Cătălin Măruță.

Cum a câștigat inima Andrei Cătălin Măruță
Cu o carieră de succes, un soț devotat și doi copii care le încântă fiecare zi, Andra și Cătălin Măruță formează unul dintre cele mai stabile cupluri din showbiz-ul românesc. Puțini sunt cei care știu însă cum a reușit prezentatorul TV să câștige inima celebrei artiste. Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată în timpul unei emisiuni TVR pe care o prezenta Cătălin Măruță.

“Ne-am văzut pentru prima dată la emisiunea lui de la TVR. Eram doar prieteni. La început nu l-am privit ca pe bărbatul cu care aș putea petrece restul vieții mele, mai ales când avea părul lung. Nu mi-a plăcut deloc. Dar când și-a tuns părul, am început să-l privesc altfel”, a povestit Andra cu ceva timp în urmă.