Babele își scutură cojoacele și nu lasă iarna să plece prea ușor!

Frumoasa iarnă își aruncă pânzele peste țară, refuzând să se retragă prea repede! În perioada 6 martie, de la ora 15:00, până pe 7 martie, la ora 20:00, vom avea parte de precipitații temporare, local moderate, în regiunile Banatului, Crișanei, Transilvaniei, Olteniei și vestului Moldovei. În special în zonele deluroase și montane, cantitățile de apă se vor aduna între 10 și 15 litri pe metru pătrat, cu posibile izolări care să depășească 20 de litri pe metru pătrat.

Babele își scutură cojoacele și nu-i lasă pe ceilalți să uite că iarna încă se simte. Ploile vor fi prezente, iar pe timpul nopții, în Transilvania și în Subcarpații Moldovei, ne putem aștepta la precipitații mixte. La munte, zăpada va începe să cadă mai abundent, formând un strat proaspăt, conform ANM.

PROGNOZA SPECIALĂ PENTRU INTERVALUL 06.03.2024 ORA 15:00 – 07.03.2024 ORA 20:00

În București, cerul se va înnora în cea mai mare parte a intervalului, iar pe alocuri vom avea condiții de burniță sau ploaie ușoară. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în timpul nopții, cu viteze de 30…40 km/h. Temperatura maximă, ce va depăși media obișnuită pentru această perioadă, se va situa în jurul a 10 grade Celsius, iar cea minimă va oscila între 3 și 4 grade Celsius.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 07.03.2024 ORA 08:00 – 07.03.2024 ORA 20:00

Vremea se va răci și va fi predominant închisă. Vor fi ploi ușoare, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări (rafale de 40…45 km/h). Temperatura maximă va atinge între 7 și 9 grade Celsius.

Prognoza pe două săptămâni

Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice. De asemenea, sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

În primele două zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale valorilor diurne în jur de 17 grade Celsius și ale celor nocturne între 5 și 6 grade Celsius. Ulterior, temperaturile vor scădea până în jurul datei de 8 martie, când se vor înregistra medii ale maximelor de 11 grade Celsius și ale minimelor între 1 și 2 grade Celsius. În restul intervalului vor mai fi variații termice, dar tendința generală va fi de creștere a temperaturilor, cu medii diurne între 13 și 16 grade Celsius și nocturne între 3 și 5 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6, 7 și 8 martie și după data de 11 martie.

Pentru mai multe detalii despre prognoza meteo în fiecare regiune a țării, consultați informațiile de mai jos:

CRIȘANA

La începutul intervalului, vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale valorilor diurne de 18 grade Celsius și ale celor nocturne în jur de 4 grade Celsius. În perioada 5-8 martie, temperaturile vor scădea și se vor înregistra medii ale maximelor între 10 și 11 grade Celsius și ale minimelor în jur de 1 grad Celsius. În restul intervalului vor mai fi alternanțe termice, dar tendința generală va fi de creștere a temperaturilor, cu medii diurne între 12 și 15 grade Celsius și nocturne între 3 și 5 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6, 7 și 8 martie și după data de 11 martie.

TRANSILVANIA

În primele două zile din interval, vremea va fi mult mai caldă decât de obicei, cu medii ale valorilor diurne între 15 și 16 grade Celsius și ale celor nocturne în jur de 2 grade Celsius. Ulterior, temperaturile vor scădea și vor ajunge la medii ale maximelor între 9 și 10 grade Celsius și ale minimelor în jur de -3 grade Celsius. În restul intervalului vor mai fi variații termice, dar tendința generală va fi de creștere a temperaturilor, cu medii diurne între 10 și 14 grade Celsius și nocturne între 0 și 2 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6 și 7 martie și începând cu data de 11 martie, până spre sfârșitul intervalului.

MARAMUREȘ

În primele două zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale valorilor diurne între 16 și 17 grade Celsius și ale celor nocturne în jur de 3 grade Celsius. Ulterior, temperaturile vor scădea și se vor înregistra medii ale maximelor de 11 grade Celsius și ale minimelor în jur de -1 grad Celsius. În restul intervalului vor mai fi alternanțe termice, dar tendinț

a generală va fi de creștere a temperaturilor, cu medii diurne între 11 și 13 grade Celsius și nocturne între 1 și 3 grade Celsius.

Vor fi condiții pentru precipitații în prima săptămână, dar probabilitatea va fi în creștere în a doua jumătate din interval.

MOLDOVA

Până pe data de 7 martie, temperaturile vor scădea de la medii ale maximelor de 12 grade Celsius până spre 6 grade Celsius și ale minimelor de la 2 până la -4 grade Celsius. Ulterior, până la începutul celei de-a doua săptămâni, vremea se va încălzi, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 12 și 13 grade Celsius și ale celor nocturne la 2 și 3 grade Celsius. În restul intervalului vor mai fi alternanțe termice ușoare, dar în medie, maximele vor fi de 10 și 13 grade Celsius, iar minimele de 1 și 3 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în a doua săptămână din interval.

DOBROGEA

Până la mijlocul primei săptămâni, temperaturile vor scădea de la medii ale maximelor de 11 grade Celsius până spre 5 și 6 grade Celsius și ale minimelor de la 2 până la -2 grade Celsius. Până pe data de 12 martie, vremea se va încălzi, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 14 grade Celsius și ale celor nocturne la 5 și 6 grade Celsius. În restul intervalului, vor mai fi variații termice ușoare, dar în medie, maximele vor fi de 10 și 13 grade Celsius, iar minimele în jurul a 4 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în a doua săptămână din interval.

MUNTENIA

Până spre finalul primei săptămâni, temperaturile vor scădea de la medii ale maximelor de 15 grade Celsius până spre 8 grade Celsius și ale minimelor de la 3 și 4 grade Celsius până la -3 grade Celsius. Ulterior, până la începutul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va fi în creștere, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 16 grade Celsius și ale celor nocturne spre 4 grade Celsius. În restul intervalului, vor mai fi alternanțe termice ușoare, dar în medie, maximele vor fi de 13 și 16 grade Celsius, iar minimele de 2 și 3 grade Celsius.

Vor fi condiții pentru precipitații în prima săptămână, mai ales în zilele de 6 și 7 martie, dar probabilitatea va fi în creștere în a doua jumătate a intervalului.

Adela Popescu, dezvăluiri despre fiica ei.

Adela Popescu, Prezentatoarea TV care a dezvăluit o surpriză emoționantă despre fiica sa

Într-un moment de sinceritate captivant, îndrăgita prezentatoare TV Adela Popescu a șocat și a emoționat telespectatorii cu o dezvăluire neașteptată despre viața sa personală în cadrul emisiunii pe care o moderează cu grație la Pro TV, „Vorbește lumea”.

Cu o voce încărcată de emoție și un zâmbet îngrijorat, Adela a spus cuvinte care au rămas agățate în sufletele celor care o ascultau, lăsându-i pe toți fără cuvinte.

„Cred că a venit momentul să vă fac o dezvăluire foarte importantă. Nu vreau să iau acest secret cu mine în mormânt atunci când va fi cazul. Eu am o fată”, a mărturisit Adela, cu sinceritatea care o caracterizează.

Cu toate acestea, a fost nevoie de câteva momente pentru ca ascultătorii să realizeze că Adela nu se referea la una dintre cele trei fiice pe care le are cu soțul său, Radu Vâlcan, ci la Jennifer Dumitrașcu, tânăra care a interpretat rolul unei fiice în serialul „Îngerașii”, care a fost difuzat acum 14 ani.

Această revelație a adus în prim-plan amintiri emoționante și a oferit o privire intimă în universul personal al prezentatoarei TV, arătând că legăturile create în timpul filmărilor pot deveni puternice și durabile.

Jennifer Dumitrașcu, acum cunoscută sub numele de Jennifer 911, s-a desprins din rolul din „Îngerașii” și a crescut într-o domnișoară cu pasiuni și aspirații proprii, îndreptându-se acum către muzică cu aceeași dăruire și pasiune.

Serialul „Îngerașii” a fost una dintre cele mai îndrăgite producții televizate de la Acasă TV, iar performanța remarcabilă a Jennifer Dumitrașcu în rolul Carinei a fost apreciată și iubită de către public.

Însă, nu doar momentele fericite au marcat parcursul profesional și personal al Adela Popescu. Prezentatoarea TV a fost deschisă și cu privire la perioadele dificile pe care le-a traversat la începutul carierei sale.

Într-un podcast captivant al părintelui Visarion Alexa, Adela a mărturisit despre lupta sa cu anxietatea și atacurile de panică, care au fost adesea însoțite de teama de a adormi, din cauza programului încărcat și a lipsei de odihnă.

„Am descoperit, în timp, că de fapt erau niște atacuri de panică, pe care le aveam deseori în somn. Totul era foarte mult. Nu puteam să cuprind tot ceea ce mi se întâmpla. Jucam enorm atunci, zile întregi, cu pauză de masă în care nu știai dacă să mănânci sau să dormi. De regulă, eram protagonistă, asta însemna că filmam tot timpul. Nu prea existau secvențe fără mine”, a mărturisit Adela cu sinceritate.

Aceste momente dificile au fost parte din călătoria sa spre succes, iar deschiderea și vulnerabilitatea cu care vorbește despre ele au făcut-o și mai iubită și apreciată de către public.

Astfel, prin dezvăluirile sale emoționante și autenticitatea sa uluitoare, Adela Popescu continuă să inspire și să aducă lumină în viața celor care o urmăresc, atât pe micile ecrane, cât și în afara lor.