Tortul Parlament, un desert din trecut – Era prezent pe mesele tuturor, indiferent cât de săraci erau

Am venit acasa si am facut cateva cautari si mi-am dat seama ca e foarte cunoscuta. Am gasit reteta si am notat-o, dar am programat-o sa o fac de Craciun. Zis si facut. Desi am fost destul de ocupata in acea perioada am reusit sa o fac. Doar acum am reusit sa o postez. Da… e foarte buna, e o prajitura rafinata, delicioasa.

Prajitura Parlament cu nuca

Ingrediente:

Pentru blat:

2 cani de nuca prajita
7 oua
7 linguri de zahar
7 linguri nuca macinata
3 linguri de faina
praf de copt
Pentru crema:

200 g crema de ciocolata, nuttela (normal se pune 400 g, dar eu am pus doar atat si a fost deajuns)
biscuiti simpli
7 galbenusuri
300 ml frisca
7 linguri de zahar
3 linguri de apa
Mod de preparare:

Pentru inceput punem nuca pe fundul tavii (dimensiunea: 28cm/25 cm) tapetata cu hartie si o punem la cuptorul incins la 180 de grade Cesius, sa o prajim.

Separam ouale. Albusurile se mixeaza bine. Cand sunt batute bine adaugam zaharul si mixam pana zaharul se topeste. Cu lingura de lemn amestecam in contiunare, adaugand nuca macinata, faina si praful de copt.

Aceasta compozitie vine turnata peste nuca din tava. Se tine la cuptor 20-25 de minute. Faceti testul scobitorii.

Asamblare prajituraBlatul cu crema
Crema: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul facut pudra. Punem apa in compozitie si amestecam. Punem aceasta compozitie pe aburi si amestecam continuu pana se ingroasa (10-15 minute). O lasam apoi la racit.

Intre timp asamblam prajitura. Intoarcem blatul cu nuca in sus. Peste el intindem crema de ciocolata. Asezam biscuitii. Eu am inmuiat putin biscuitii in lapte caldut.

Revenim la crema. Frisca se bate. Apoi se ia lingura cu lingura din frisca si se adauga in compozitia cu galbenusuri. Se amesteca bine.

Aceasta crema o intindem peste biscuiti.

Deasupra razuim ciocolata.

Punem prajitura la rece in frigider. O taiem cu un cutit inmuiat in apa calda.

Un caz din România face Breaking News la BBC și CNN! Un ieșean a descoperit un coif vechi de 2500 de ani. 𝗩𝗲𝘇𝗶 𝗮𝗶𝗰𝗶

Descoperirea incredibilă făcută de un locuitor dintr-o comună din Iași a captat atenția întregii țări: peste 400.000 de euro, ascunși în propria sa casă, fără să fie conștient de prezența lor. Totuși, nu este vorba despre bani în sensul tradițional al termenului, ci despre valoarea istorică și culturală a unui obiect străvechi, un coif vechi de peste 2.500 de ani, descoperit accidental în adâncurile râului Siret.

Personajul central al acestei povești fascinante este Radu Zaina, un localnic din comuna Alexandru Ioan Cuza din Iași, care a avut privilegiul de a face această descoperire remarcabilă acum trei ani. În timp ce se scălda în apele râului Siret împreună cu câțiva prieteni, la o distanță mică de locuința sa, a avut loc momentul incredibil. Acolo, în adâncurile apei, Radu a simțit că ceva îi atinge piciorul. Cu o reacție rapidă, a reușit să ridice obiectul, care s-a dovedit a fi un coif antic.

„Eram la scăldat împreună cu câțiva prieteni, iar Siretul este un râu care străbate foarte aproape de localitatea noastră. Într-o după-amiază obișnuită, în jurul orei 14, am decis să ne răcorim și să ne relaxăm în apa limpede a râului. În timp ce mă scăldam, am simțit sub picior ceva metalic. Inițial, am crezut că este vorba despre un obiect oarecare, poate o bucățică de tablă sau altceva, dar curiozitatea m-a determinat să văd ce se ascunde acolo. Astfel, am coborât în adâncurile apei și am reușit să ridic obiectul. La început, am crezut că este un craniu uman, iar această descoperire m-a șocat profund”, a mărturisit Radu Zaina pentru ZiaruldeIasi.ro.

Coiful, înfățișând semnele evidente ale vechimii și uzurii timpului, era acoperit cu un strat dens de mâl și alge, sugestiv pentru o lungă perioadă de scufundare în apele tulburi ale râului. Cu toate acestea, după ce a fost curățat meticulos și atent de către Radu, a devenit evident că acest obiect are o valoare și o semnificație mult mai profundă decât s-a crezut inițial. Cu toate că coiful avea un aspect straniu și înspăimântător la început, faptul că era plin de mâl și mizerie nu a împiedicat curiozitatea lui Radu să investigheze mai departe și să descopere adevărata sa valoare.

După o analiză mai atentă și după ce a fost spălat cu grijă, a devenit evident că acest coif nu era doar un obiect aleatoriu, ci un artefact prețios din trecutul îndepărtat al regiunii. Acesta era plin de semnificații istorice și culturale, aducând cu sine povestea unor vremuri demult apuse și a unor civilizații care au dispărut de mult în negura timpului.

Deși inițial nu era conștient de semnificația și valoarea acestui obiect istoric, Radu a simțit că este datoria sa să îl aducă la lumină și să împărtășească descoperirea sa cu autoritățile competente. Astfel, a luat decizia de a prezenta coiful descoperit la poliție, pentru a fi analizat de specialiști și pentru a primi îndrumări în privința pașilor ce trebuiau urmați în continuare.

Această poveste extraordinară a lui Radu Zaina și a coifului descoperit în râul Siret a captat atenția publicului și a devenit subiect de discuție în întreaga țară. Descoperirea sa nu doar că a adus la lumină un artefact istoric de o importanță deosebită, ci a și stârnit curiozitatea și interesul față de istoria și patrimoniul cultural al regiunii. Este un exemplu remarcabil de cum o descoperire aparent modestă poate avea un impact imens asupra cunoașterii și înțelegerii trecutului nostru comun.