Victor Ciutacu, reactie incredibila dupa decizia TAS in cazul Simonei Halep:

Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv în cazul Simonei Halep a stârnit reacții puternice, iar Victor Ciutacu a oferit un punct de vedere dur într-un interviu acordat pentru DC News. Prezentatorul TV susține că sportiva s-ar fi dopat și că ceea ce s-a întâmplat nu poate fi considerat o victorie.

Victor Ciutacu a declarat: “Da, fac parte din România care nu a crezut că este curată. Și nu cred nici acum.”
“Nu sunt cel mai mare fan al Simonei. Da, fac parte din România care nu a crezut că este curată. Și nu cred nici acum. Pentru ea poate fi o victorie că revine pe teren mai repede decât ar fi fost cazul dacă suspendarea ar fi fost păstrată, dar din punct de vedere sportiv și medical, nu este o victorie! Simonei Halep i s-a redus suspendarea pentru dopaj de la patru ani la nouă luni de zile. Simona nu a fost exonerată de acuzații, ci i s-a redus pedeapsa. Este ca și cum la prima instanță primești patru ani de închisoare cu executare, iar la apel, instanța hotărăște că vei fi condamnat la nouă luni cu suspendare. Acesta este contextul! Asta este opinia Tribunalului de Arbitraj Sportiv, nu a mea!

Simonei Halep nu i s-a anulat pedeapsa, ci i s-a redus doar! Deci, ea este pedepsită în continuare pentru dopaj, dar, având în vedere că cele nouă luni s-au scurs, se poate întoarce oricând pe terenul de tenis. Aceasta nu înseamnă că nu s-a dopat! S-a dopat, însă TAS a considerat că pedeapsa a fost prea mare și a redus-o” a spus prezentatorul Victor Ciutacu pentru sursa citată anterior.

De asemenea, Victor Ciutacu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook:
“În mijlocul acestui val de entuziasm național, dominat de un pupincurism repulsiv și de solidarizare masivă cu trădătorul, suntem doar 3-4 care am îndrăznit să spunem adevărul. Simona Halep NU a fost achitată, ci i s-a redus suspendarea. Pentru DOPAJ, nu pentru orice altă încălcare a vreunui regulament. Deci, FAPTA rămâne, doar că instanța de apel a considerat-o mai puțin gravă decât cea de fond.

Știu, Mouratoglou este de vină, visul lui era să-și distrugă propria academie de producere a campionilor și de a face bani în mod repetat, iar marea noastră campioană era tânără, naivă și fără studii de specialitate. Și, nu în ultimul rând, uitați-vă la Serena, cum arată, de ce i s-a iertat ei?

Am citit cu amuzament și mirare reacțiile unor oameni care presupunem că au terminat cel puțin liceul și care nu pot înțelege de ce decizia TAS diferă de cea a ITIA. Pentru că așa funcționează justiția, inclusiv în sport. Ca să înțeleagă toți cei mai puțin pricepuți, dacă primești 4 ani cu executare la instanța de fond, nu te predai din prima, ci faci apel/recurs. Unde, dacă ai parte de un complet bun, primești 9 luni, tot cu executare,” a scris Victor Ciutacu.

Petru, un vânzător de mături cu un copil bolnav, surprinde Poliția după ce intră în secție cu o sacoșă în mână.

Petru Biru, un vânzător de mături în vârstă de 57 de ani din Vrancea, este o adevărată inspirație pentru comunitatea sa. Cu toate greutățile cu care se confruntă, acest om deosebit a demonstrat o noblețe și o integritate remarcabile, revenind la Poliție aproape 1.000 de lei și actele pe care le-a găsit într-o sacoșă, chiar dacă avea nevoie disperată de acei bani pentru a-și întreține familia.

Petru Biru trăiește din ajutorul social pe care-l primește, deoarece fiul său suferă de autism, iar veniturile din vânzarea măturilor din paie în Piața Mare din Galați sunt singura sursă de supraviețuire. Cu toate acestea, chiar și în aceste condiții dificile, el nu și-a pierdut integritatea și simțul datoriei față de ceilalți.

Când a descoperit sacoșa cu acte și bani într-o dimineață de luni, Petru Biru ar fi putut să vadă acea sumă ca pe un cadou neașteptat, mai ales în prag de sărbători. Cu toate acestea, instinctul său moral și responsabilitatea față de ceilalți l-au îndemnat să acționeze în modul corect. Fără să stea pe gânduri, s-a dus imediat la Poliție pentru a preda totul.

Cu un simț al datoriei rostit sincer, Biru a explicat polițiștilor că a găsit sacoșa și că nu ar fi putut să se bucure de necazul altcuiva. Gestul său a fost cu atât mai impresionant cu cât el însuși se confruntă cu dificultăți financiare și personale. Nu a existat nicio ezitare în mintea lui atunci când a luat decizia de a face ce este corect.

Polițiștii au reușit rapid să găsească proprietara banilor și a actelor, o pensionară de 77 de ani care tocmai își pierduse soțul. Banii găsiți, în valoare de 934 de lei, reprezentau ajutorul de înmormântare pentru aceasta. Când i s-au returnat banii și actele, Ecaterina Radu a fost profund emoționată și i-a mulțumit lui Petru Biru cu lacrimi în ochi.

Pentru Biru, această acțiune simplă a fost o expresie a caracterului său nobil și al angajamentului său față de valorile morale. Chiar dacă situația sa materială nu este una prosperă, el a arătat că adevărata bogăție stă în integritate și în generozitatea de a ajuta pe ceilalți în momentele de nevoie.

Reacția autorităților locale nu a întârziat să apară, echipa Poliției Locale Galați pregătindu-i lui Petru Biru câteva daruri și cadouri în semn de recunoaștere a gestului său nobil. Gestul său a fost apreciat și aparat, iar comunitatea a fost inspirată de exemplul său de umanitate și altruism.