Fapte surprinzătoare pe care nu le știai despre Alain Delon

Este dragoste totală, dragoste pură și adevărată, dragoste fără să te gândești! – Alain Delon.

În tinerețe, Alain Delon obișnuia să poarte jachete militare, astfel încât să fie mai confortabil să încălzească câinii fără stăpân pe care îi întâlnea pe drum. Astăzi, acest actor francez are 81 de ani și deține 5 adăposturi pentru câini și pisici fără adăpost.

„Întotdeauna sunt mulți câini care trăiesc în casa mea. Chiar am crescut o rasă specială singur. Câinii îmi aduc aminte de copiii bolnavi cărora viața le-a dat zece sau paisprezece ani…”

Delon locuiește de mult timp în Elveția și lucrează cu câinii acolo. Într-o zi, a aflat că niște sadici au turnat benzină pe un câine în Pirinei și l-au dat foc. A trimis apoi medicul veterinar să ajute câinele și chiar a dat în judecată sadicii. Pentru prima dată în practica judiciară, judecătorul a ordonat ca victima – un câine numit Mambo – să fie prezentă în sala de judecată. Alain Delon încearcă chiar să obțină ca câinii să aibă propriii lor avocați. Apropo, sadicii au fost condamnați la pedepse foarte lungi.

Dragostea lui Alain Delon pentru câini vine din copilărie. Spune că primul său câine a fost un Dobermann numit Gala. „Într-o zi am strigat la ea și chiar am lovit-o. Ea a stat jos și m-a privit. Am observat că plângea. Atunci am învățat o lecție, și acum câinii mei zâmbesc întotdeauna”.

„Sunt mereu emoționat de câinii care sunt lângă oamenii fără adăpost pe străzi. Nici măcar nu le pasă că stăpânul lor e fără adăpost. Îl iubesc pe persoană ca pe tatăl lor, la fel cum Labradorul lui Mitterrand își iubește stăpânul, fără să știe că a fost și președinte”.

Crezi că câinii mei știu că sunt Alain Delon? Nu le pasă! Câinii mei mă iubesc, nu au nicio idee cine sunt eu și ce fac. Este dragoste totală, dragoste pură și adevărată, dragoste fără să te gândești!”

Alain Delon este membru al Societății pentru Protecția Animalelor. Pe domeniul său trăiesc 8 câini. Cimitirul tuturor câinilor săi decedați este de asemenea acolo: 45 dintre ei. În mijlocul acestei necropole de câini a construit o capelă. Și după numeroase apeluri a primit în cele din urmă o permisiune oficială să fie îngropat acolo când va veni ziua. El afirmă că aceasta este luxul suprem.

Cu toate acestea, Alain Delon nu se preocupă doar de animalele care mor. Cele vii, care suferă mult și sunt adesea tratate cu cruzime, îl îngrijorează cel mai mult. Atât el, cât și prietena lui, Brigitte Bardot, sunt gata să folosească toate mijloacele pentru a-i proteja!

Într-o zi, Alain Delon a chemat un elicopter să salveze un pisoi. Cineva îi smulsese lăbuța și l-a legat de o mașină. Acum pisoiul cu trei labe trăiește pe domeniul său. La fel și iepurele cu trei labe.

Alegerea sfâșietoare a părinților”: Întreruperea suportului vital pentru fiica de 13 ani

Pierdere tragică: Părinții nevoiți să facă o alegere devastatoare pentru fiica lor de 13 ani

Într-un efort de a sensibiliza și de a proteja alte vieți tinere, părinții devastati își împărtășesc curajos povestea tristă. Esra Haynes, o sportivă de 13 ani și co-căpitană a clubului Montrose Football Netball, a avut un sfârșit tragic din cauza unei tendințe virale cunoscută sub numele de “chroming”.

Esra era cunoscută pentru determinarea ei, spiritul său plin de viață și talentul ei. Excelând în cursele de BMX și conducând echipa sa către un campionat național de aerobic, ea a trăit o viață vibrantă și sănătoasă. Cu toate acestea, pe 31 martie, în timpul unei petreceri de noapte obișnuite, a luat o decizie fatală. Cedând ispitei unei tendințe virale, a inhalat o doză letală de deodorant aerosol, provocând un stop cardiac și leziuni cerebrale ireversibile.

Părinții ei, Andrea și Paul, sunt copleșiți de durere. Într-un interviu emoționant la A Current Affair, ei și-au exprimat durerea și au tras un semnal de alarmă cu privire la pericolele inhalării substanțelor toxice.

„A fost doar o întâlnire obișnuită cu prietenii”, a povestit Andrea. „Știam întotdeauna unde era și cu cine era. Primirea acelui apel – ‘Vino și-ți ia fiica’ – a fost un coșmar pe care niciun părinte nu ar trebui să-l îndure”, a adăugat Paul.

Inițial, prietenii lui Esra nu au realizat gravitatea stării ei, confundând-o cu un atac de panică. Până când mama ei a ajuns, paramedicii încercau frenetic să o resusciteze, dezvăluind că Esra participase la „chroming” – un termen necunoscut părinților ei.

Esra a fost transferată rapid la spital și pusă sub supraveghere medicală, dar, tragic, doar opt ore mai târziu, părinții ei s-au confruntat cu vestea devastatoare că funcția cerebrală a fost iremediabil compromisă. Cu inimile sfâșiate, au luat decizia dureroasă de a întrerupe suportul vital.

Chemându-și rudele să-și ia adio, Andrea și Paul au îmbrățișat-o pe Esra până la final. Frații lui Esra, Imogen, Seth și Charlie, au fost zdrobiți de pierderea surorii lor.

„A fost o perioadă incredibil de dificilă și traumatică”, a împărtășit Paul. „Am fost consumați de insomnie, abia am putut mânca și ne-am simțit deconectați de noi înșine. Dar suferința noastră nu se oprește doar la noi; reverberază în întreaga comunitate.”

Hotărâți să pună capăt tendinței periculoase care i-a luat viața fiicei lor, părinții lui Esra plâng lipsa de conștientizare cu privire la „chroming”. Paul regretă că nu a știut mai devreme, astfel încât să o poată avertiza pe Esra cu privire la pericolele acestuia.

„Trebuie să educăm direct acești adolescenți, nu prin intermediul prietenilor sau al mediului online”, a subliniat el. „Au nevoie de sfaturi corecte de la început.”

Din păcate, Esra nu este singura victimă a „chroming”, deoarece mulți tineri au căzut victime ale consecințelor catastrofale ale acestuia de-a lungul anilor.

„Inimile noastre suferă când ne amintim de agonie”, a mărturisit Paul. „Sufletul nostru a fost sfâșiat.”

Să distribuim această poveste pentru a sensibiliza și a împiedica alte familii să treacă printr-o asemenea pierdere tragică.