Vremea severă lovește din nou România. Află unde sunt anunțate ninsori puternice

Elena Mateescu, directorul Agenției Naționale de Meteorologie (ANM), a furnizat o actualizare importantă cu privire la prognoza meteo pentru următoarea perioadă.

Potrivit informațiilor transmise de ANM, se anunță condiții meteorologice neobișnuite în zonele montane, unde este prognozată că va ninge.

De la începutul acestui weekend, mai exact începând de sâmbătă, se prevede o creștere semnificativă a temperaturilor în întreaga țară. Valorile estimative indică o temperatură cuprinsă între 10°C și 17°C.

Se prognozează cele mai înalte temperaturi în special în regiunile extracarpatice. Vor fi înregistrate minime pozitive, variind în general între 8°C și 9°C, comparativ cu temperaturile mai scăzute din perioada recentă.

Pentru următoarele două zile, se anunță precipitații sub formă de ploi în majoritatea regiunilor țării. Acestea sunt așteptate în special în timpul nopții și a zilei de mâine. Cantitățile de precipitații prognozate se vor situa între 10 și 15 litri pe metru pătrat la nivel local, existând chiar posibilitatea depășirii acestor valori, cu cantități de 25-30 de litri pe metru pătrat.

La altitudini mai mari de 1.200 de metri, se anticipează precipitații predominant sub formă de ninsoare, cu formare de strat de zăpadă. În estul Transilvaniei și în jumătatea nordică a Moldovei, se prognozează posibile precipitații mixte.

În ceea ce privește temperaturile înregistrate astăzi, valoarea maximă a atins doar 13°C, fiind cea mai ridicată temperatură înregistrată în partea de sud-vest a țării. În zonele precum Drobeta Turnu Severin, situate în vestul și sud-vestul țării, temperaturile au fost mai ridicate, ajungând până la 10°C. În comparație, în zonele de est ale țării, precum Moldova, temperaturile nu au depășit 5°C, iar în București au oscilat între 7°C și 8°C.

Ce miracole a realizat Sfânta Cuvioasă Parascheva. Rugăciunea care te vindecă de boli

Moastele Sfintei Parascheva au fost transportate la Iași de către domnitorul Vasile Lupu și plasate în biserica pe care el însuși a construit-o, Biserica Sfinții Trei Ierarhi. Cu toate acestea, la sfârșitul secolului al XIX-lea, moaștele sfintei au fost mutate în Catedrala Mitropolitană din Iași.

Minunile săvârșite de Sfânta Parascheva sunt subiectul multor relatări și credințe transmise din generație în generație. Unul dintre evenimentele cele mai cunoscute este legat de perioada de secetă severă din vara anului 1947. În acele vremuri dificile, când foametea afecta atât oamenii, cât și animalele, moaștele Sfintei Parascheva au fost scoase în procesiune prin satele Moldovei. Oamenii își așteptau cu nerăbdare sosirea lor, întâmpinându-le cu lacrimi de bucurie și cu lumânări aprinse. În urma procesiunii, cerul se umplea de nori și ploile bogate cădeau, adăpând pământul și salvând recoltele. Ca mulțumire pentru aceste daruri, credincioșii ridicau troițe în cinstea Sfintei Parascheva.

O altă poveste remarcabilă relatează vindecarea unei femei de 40 de ani care suferea de sinuzită și care a fost martorul unui adevărat miracol. Femeia, confruntată cu dureri insuportabile de cap și cu umflarea acestuia, s-a rugat la Sfânta Parascheva și a fost vindecată în mod miraculos. Medicii i-au spus inițial că suferă de o infecție gravă la creier, care necesită o intervenție chirurgicală periculoasă, dar femeia alege să se închine la moaștele Sfintei. Cu toate astea, la scurt timp după aceea, ea a simțit că puroiul începe să i se scurgă din nas, iar infecția a dispărut complet, dându-i astfel sănătatea înapoi.

O altă întâmplare uimitoare se referă la vindecarea bruscă a graiului unui copil de trei ani și jumătate după rugăciunile adresate Sfintei Parascheva de către mama sa. Femeia, disperată de faptul că fiul ei nu mai putea să vorbească, s-a rugat cu lacrimi la Sfânta Parascheva și, într-un moment de mare emoție, copilul și-a recăpătat graiul, strigând: “Mamă, mamă! Aici este Doamne, Doamne!”. Această întâmplare a fost considerată un miracol, iar mama și-a exprimat recunoștința pentru vindecare.

Aceste minuni nu sunt singurele relatate în legătură cu Sfânta Parascheva. O altă femeie a relatat cum soțul ei, diagnosticat cu cancer și considerat incurabil de către medici, a fost vindecat după ce ea s-a rugat la moaștele Sfintei. În semn de recunoștință, ea a adus un covor persan mare și frumos la racla Sfintei Parascheva.

Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele minuni asociate cu Sfânta Parascheva, care continuă să inspire credința și devotamentul credincioșilor din întreaga țară. Rugăciunile către ea sunt adesea considerate mijloace eficiente de vindecare și protecție împotriva bolilor și necazurilor, iar credincioșii se închină la moaștele sale cu speranța că vor primi ajutor și sprijin în timpurile lor de nevoie.