Rugăciune pentru Postul Paștelui: Aduce sănătate și armonie în familie

În timpul Postului Mare, cunoscut și sub numele de Postul Paștelui, credincioșii își dedică timpul rugăciunii și contemplării, manifestându-și dorința pentru sănătate și armonie în cadrul familiilor lor. Această perioadă este considerată un prilej de reflecție și purificare spirituală, în pregătirea pentru sărbătoarea Învierii Domnului.

În această atmosferă de reculegere și devotament, o rugăciune adecvată de rostit în timpul Postului Paștelui este dedicată cererii binecuvântării divine pentru menținerea sănătății și a armoniei în familie. Rugăciunea transmite adorația și recunoștința credinciosului față de suferința și sacrificiul lui Iisus Hristos pentru mântuirea omenirii.

„Doamne Iisuse Hristoase, Mântuitorul sufletului meu, ascultă-mi rugăciunea de vineri! În această zi a Răstignirii Tale pe Cruce, ai pătimit. Și ai luat moarte pentru păcatele noastre. Mă mărturisesc înaintea Ta, cum că eu sunt cel ce Te-am răstignit cu păcatele mele cele multe. Mă rog bunătății Tale să mă învredniceşti cu Darul Tău. Căci pot răbda patimi pentru credinţa, speranţa şi iubirea ce le am către Tine. La fel precum Tu, Cel îndurat, ai răbdat pentru mântuirea mea. Întăreşte-mă, Doamne, ca de astăzi înainte să port Crucea Ta cu bucurie şi cu mare căinţă! Și să urăsc voinţele mele cele rele. Sădeşte în inima mea întristarea de moartea Ta. Ca să o simt precum au simţit-o Maica Sfântă, ucenicii Tăi şi femeile purtătoare de mir, ce stăteau lângă Crucea Ta. Luminează-mi simţirile, așa cum Tu ai făcut să Te cunoască făpturile neînsufleţite, când s-au mişcat la răstignirea Ta. Așa cum te-a cunoscut tâlharul cel credincios şi pocăit. Și Ți s-a plecat, de l-ai pus în rai. Dă-mi, Doamne, darul Tău! Iartă, Doamne, păcatele mele, pentru Sfintele Tale Patimi. Și cu bună întoarcere şi căinţă mă aşează în rai. Mă închin Crucii Tale, Hristoase, şi pentru iubirea Ta către noi. O, Hristoase al meu răstignit, câte ai pătimit pentru noi! Câte răni şi câtă ocară ai răbdat pentru păcatele noastre şi pentru a ne da încă pildă de adevărată răbdare în suferinţele şi necazurile vieţii acesteia! Si fiindcă acestea ni le trimite Dumnezeu pentru păcatele noastre, ca să ne îndreptăm şi să ne apropiem de El, şi aşa, numai spre folosul nostru ne pedepseşte în această viaţă. De aceea, rogu-mă Ţie, Stăpâne, ca la necazurile, ispitele şi durerile câte ar veni asupra mea, să-mi înmulţeşti împreună şi răbdarea, puterea şi mulţumirea, căci cunosc, că neputincios sânt de nu mă vei întări; orb de nu mă vei lumina; legat de nu mă vei dezlega; fricos de nu mă vei face îndrăzneţ; pierdut de nu mă vei cerca; sclav de nu mă vei răscumpăra cu bogata şi Dumnezeiasca Ta putere şi cu Darul Sfintei Tale Cruci, căreia mă închin şi o măresc, acum, şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”.

Prin această rugăciune, credinciosul își exprimă adorația și recunoștința față

Cum arată Maria Sharapova acum? Fosta cea mai frumoasă sportivă din lume este acum de nerecunoscut…

La 36 de ani, Maria Sharapova, fostul număr unu mondial al tenisului, a cunoscut o notabilă transformare de când s-a retras din circuitul WTA în 2020. Deși a părăsit competițiile profesionale, personalitatea sa remarcabilă și stilul său distinct continuă să atragă atenția la diversele evenimente la care participă.

Recent, la o proiecție publică a noului serial TV „Apples Never Fall” în LA, California, Maria Sharapova a făcut apariție alături de celebrul jucător elvețian de tenis, Roger Federer, pe covorul roșu. Aspectul său a captat imediat atenția, surprinzându-i pe mulți prin transformarea sa față de perioada în care domina terenurile de tenis la nivel mondial.

În imagini postate pe rețelele de socializare, Sharapova, originară din Rusia, și-a etalat noua siluetă printr-o ținută all black, compusă dintr-o jachetă asortată cu un top transparent, pantaloni evazați, pantofi stiletto și o poșetă neagră. Alegerea sa vestimentară a generat numeroase comentarii și aprecieri din partea fanilor și a observatorilor din industria modei și a divertismentului.

Cu ocazia acestui eveniment, Sharapova și-a exprimat bucuria de a participa la proiecția noului serial și de a viziona performanțele artistice nominalizate la Oscar. Mesajul său pe platforma Instagram a fost întâmpinat cu entuziasm de către fanii săi, care au remarcat cu admirație schimbarea uluitoare de la imaginea pe care o aveau despre ea în timpul carierei sale sportive.

Deși s-a concentrat în mare măsură pe afaceri după retragerea din tenisul profesionist, Maria Sharapova continuă să fie disciplinată în ceea ce privește alimentația și exercițiile fizice. Faimoasă pentru atenția deosebită pe care o acordă dietei sale, ea a subliniat constant importanța unei alimentații echilibrate și a unei rutine de exerciții regulate pentru menținerea sănătății și a stării generale de bine. Chiar dacă nu mai activează în lumea tenisului la același nivel de performanță, Sharapova continuă să se dedice menținerii unei forme fizice optime și să acorde atenție cuvenită stării de sănătate a corpului său, demonstrând că disciplina și determinarea sunt valori care îi definesc și în afara terenului de tenis.