Descoperiți cele mai delicioase clătite de post: fără lapte, fără ouă, dar extrem de pufoase și gustoase

Clătitele sunt deliciul perfect pentru momentele când vrei să te răsfeți cu ceva dulce și reconfortant. Iar pentru cei care țin post sau vor să reducă consumul de produse de origine animală, avem două rețete simple și gustoase de clătite de post, una clasică și una cu un ingredient neobișnuit: bere fără alcool. Hai să descoperim cum să le preparăm și cum să le savurăm în cele ce urmează.

Rețeta clătitelor clasice este una tradițională, cu ingrediente simple și ușor de găsit în bucătăria ta. Vei avea nevoie de:

– 1 cană de făină
– 1 lingură de zahăr
– 50 ml ulei
– 1 lingură de zahăr vanilat
– 1 praf de sare
– apă minerală

Pentru preparare, începi prin a amesteca într-un castron făina, zahărul, zahărul vanilat și sarea. Apoi, adaugi apa minerală și uleiul, amestecând încet cu un tel. Dacă consistența aluatului este prea groasă, mai poți adăuga apă minerală; dacă este prea subțire, mai adaugă puțină făină. Clătitele obținute se coc într-o tigaie bine încinsă și se pot umple cu fructe sau gem, după preferințe.

Dacă vrei să încerci ceva nou și inedit, poți opta pentru rețeta de clătite de post cu bere fără alcool. Această variantă adaugă un twist interesant și surprinzător clătitelor obișnuite. Pentru a le prepara, ai nevoie de:

– 1 doză de bere fără alcool (sau apă minerală)
– 400 g făină integrală
– 1 plic de praf de copt
– 2 linguri de ulei
– 3 linguri de zahăr
– 1 praf de scorțișoară
– 1 linguriță de coajă rasă de lămâie și/sau portocală
– esență de vanilie sau migdale
– 1 praf de sare

Pentru preparare, începe prin a freca zahărul cu uleiul, apoi adaugă berea și amestecă bine cu un tel. Incorporă esența și toarnă făina și praful de copt în ploaie, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Lasă aluatul să se odihnească timp de aproximativ 10 minute, pentru a permite spumei de la bere să se liniștească. Clătitele se coc într-o tigaie antiaderentă, fără ulei, câte un polonic pentru fiecare clătită.

Aceste două rețete sunt opțiuni excelente pentru a te bucura de delicioasele clătite chiar și în timpul postului sau atunci când dorești să reduci consumul de produse de origine animală. Poți să le servești simple, cu un strop de sirop de arțar sau îndulcite cu miere vegetală, și să te bucuri de savoarea lor reconfortantă.

Când te confrunți cu o problemă mare, roagă-te Maicii Domnului! Recită Rugăciunea grabnic-ajutătoare

„Preaiubită și sfințită Maria, Maica Domnului, vin în fața ta cu inima plină de credință și umilință, căutându-ți ajutorul și mila în vremurile mele de nevoie și suferință. În tăria credinței mele, știu că tu, ca o mamă iubitoare și ocrotitoare, vei auzi strigătul meu și vei coborî din ceruri spre a-mi oferi sprijinul tău grabnic și puternic.

În această clipă de încercare și durere, îți cer, Preasfântă Fecioară Maria, să-mi întinzi mâna ta milostivă și să mă ajuți să depășesc greutățile și suferințele care mă apasă. Îmi încredințez toate temerile, necazurile și durerile sufletului meu în grija ta ocrotitoare și te implor să mă acoperi cu mantia ta de iubire și protecție.

Așa cum ai fost ocrotitoarea Mântuitorului nostru în timpul copilăriei Sale și l-ai învățat să crească în înțelepciune și în dragoste, te rog să fii și ocrotitoarea mea în aceste momente dificile. Încredințându-ți toate nevoile și dorințele mele, îți promit să rămân fidel/ă în credință și să vestesc puterea ta grabnic-ajutătoare tuturor celor din jurul meu.

Privește cu milă și bunăvoință asupra mea și a familiei mele, și roagă-te pentru noi înaintea tronului lui Dumnezeu, astfel încât să ne acorde Harul și puterea de a depăși orice obstacole și încercări. Ajută-ne să trăim în credință și speranță, să ne întărim unul pe altul în iubire și să rămânem statornici în calea credinței, chiar și în mijlocul furtunii.

În numele puterii tale ocrotitoare și a dragostei tale fără margini, te rog să mă ajuți să trec cu bine peste această încercare și să-mi îndeplinesc dorința, dacă este voia lui Dumnezeu. Cu încredere în ajutorul tău grabnic și statornic, îți încredințez viața și sufletul meu în grija ta, stând în fața icoanei tale și implorându-ți mila și binecuvântarea.

Bucură-te, Maica Domnului, izvor de har și alinare, în mijlocul necazurilor noastre! Te rog, primește rugăciunea mea și dă-ne puterea de a trăi în credință și speranță, știind că tu ești alături de noi în toate momentele vieții noastre. Amin.”

Această rugăciune să fie rostită în fața icoanei Sfintei Fecioare de zece ori pe zi, timp de nouă marți consecutive, însoțită de aprinderea unei lumânări sfințite. Se spune că puterea rugăciunii este atât de mare încât dorința va fi îndeplinită chiar înainte de a se încheia cele nouă marți de rugăciune.