Fasole frecata (de post). Multe gospodine au solicitat această rețetă tradițională.

Pentru a prepara această delicioasă fasole frecată, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

– 1 kg fasole albă
– 4 cepe mari
– 1/2 linguriță boia
– 150 ml ulei
– Sare

MOD DE PREPARARE

În seara precedentă, pune fasolea la înmuiat în apă rece pentru a se umfla și pentru a fierbe mai rapid.

În ziua următoare, scurge apa în care a stat înmuiată fasolea și fierbe-o în apă clocotită până când devine moale și bine fiartă.

Odată ce fasolea este gata, strecoar-o și păstrează apa în care a fiert.

Pune fasolea fiartă într-un robot de bucătărie și adaugă treptat apa păstrată în timpul fierberii. Mixează până obții un piure fin, de consistență moale și ușor lichidă. Adaugă sare după gust.

Toacă ceapa mărunt și prăjește-o în uleiul încins la foc mic până devine moale și aurie. Adaugă boiaua și sare după gust.

Servește fasolea frecată în farfurii, presărând deasupra ceapa prăjită cu boia. Poți să o servești simplă sau să o însoțești cu cârnați sau carne prăjită.

Fasolea frecată se potrivește de minune cu o salată de legume proaspete în sezonul cald și cu murături în sezonul rece.

Această rețetă îți va oferi o cantitate generoasă de fasole frecată, perfectă pentru a fi păstrată în congelator pentru zilele aglomerate când timpul este limitat. Este o soluție practică și delicioasă pentru a avea mereu la îndemână o masă sănătoasă și gustoasă!

S-a aflat abia acum! Andra a dezvăluit motivul pentru care a părăsit emisiunea “Vocea României”. “Mi-au promis…”

Andra, la cei 37 de ani ai săi, a fost una dintre prezențele remarcabile în juriul emisiunii „Vocea României”, alături de Smiley, Tudor Chirilă și Irina Rimes, în sezonul 8. Cu toate acestea, artista a luat o decizie surprinzătoare, renunțând la postul de jurat și dezvăluind ulterior motivele care au stat la baza acestei hotărâri.

Într-un interviu recent acordat lui Mihai Morar în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, Andra a explicat că a simțit că rolul de antrenor în emisiune a devenit o competiție acerbă între colegi. Pentru ea, acest aspect nu se potrivea cu viziunea sa asupra mentoratului și nu își dorea să se implice în astfel de momente tensionate.

„Percepția mea față de «Vocea României» era că un antrenor nu trebuie să concureze cu un alt antrenor. Nu era despre mine acolo. Eu m-am dus să-mi pun pe tavă toate informațiile pe care eu le adunasem în cariera mea și să ajut oamenii din echipa mea să fie buni”, a mărturisit Andra.

Artista a mai explicat că, deși se consideră o persoană competitivă și capabilă să facă față provocărilor, nu dorea să trăiască într-un mediu în care colegii de juriu își aruncă „cuțite” unul altuia. Ea a dezvăluit că producătorii i-au promis că emisiunea nu va fi axată pe certuri și atacuri între antrenori, așa cum se întâmplă în alte ediții. Cu toate acestea, realitatea s-a dovedit a fi diferită.

„M-am dus, mi-au promis producătorii că n-o să fie pe ceartă și o să fie ca afară, când nu se schimbă respectul dintre antrenori (…) Sigur că mă zbat să-l am pe ăla la mine în echipă, dar nu cu mici cuțite aruncate spre un alt antrenor, pentru că, practic, asta se întâmpla”, a adăugat Andra.

Astfel, vedeta a ajuns la concluzia că nu se regăsește în acest tip de competiție și că nu dorește să-și petreacă timpul într-un joc care nu îi face plăcere. După o perioadă de reflecție, Andra a luat decizia de a pleca din emisiune, iar locul ei a fost luat de către Horia Brenciu.

„Vocea României” continuă fără Andra, iar fanii așteaptă cu nerăbdare să vadă cine va fi noul jurat care se va alătura echipei.