Rețetă de Post – Ciorbă de perișoare fără niciun strop de carne. Delicioasă și aromată

Ciorba de perișoare este un fel de mâncare delicios, însă majoritatea rețetelor tradiționale implică folosirea cărnii de vită, porc, curcan sau pui.

Cu toate acestea, bucătarii care pregătesc mâncare vegetariană sau vegană au reconfigurat acest preparat folosind doar ingrediente vegetale, rezultând o ciorbă delicioasă, sănătoasă, săracă în calorii și grăsimi, perfectă pentru orice ocazie și ușor de preparat. Pentru a pregăti ciorba de perișoare vegetariană, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

– 2 morcovi mari
– un păstârnac
– o rădăcină de pătrunjel
– o jumătate de bucată de țelină
– un ardei gras roșu
– o ceapă de mărime medie
– zeamă de lămâie sau bors, după preferințe
– frunze de leuștean și de pătrunjel pentru gust și culoare.

Pentru perișoare, vei avea nevoie de:

– 2 cepe mari
– 100 de grame orez alb sau basmati
– 100 grame de granule de soia fierte
– 3 linguri de semințe de in măcinate
– 4 linguri de fulgi de ovăz
– 2-4 linguri de făină de grâu
– condimente după gust (sare și piper).

Modul de preparare constă în următorii pași:

1. Călește păstârnacul, țelina și morcovii tăiați cubulețe în puțin ulei de floarea-soarelui. Într-o oală de 3-5 litri, pune ceapa întreagă și ardeiul, adaugă sare și legumele călite. Lasă să fiarbă, iar după 30 de minute adaugă zeamă de lămâie sau bors pentru un gust acrisor.

2. Pentru a pregăti perișoarele, călește cepele tocate mărunt, la care adaugi orezul spălat și lași totul la foc. Apoi, adaugă restul ingredientelor: granulele de soia, făina și condimentele. Modelează perișoarele din acest amestec și fierbe-le în apă cu sare.

3. Pune apoi perișoarele în supa de legume pregătită anterior. Astfel, vei obține o ciorbă de perișoare foarte gustoasă, iar în perioada postului, nu vei simți niciun efort alimentar.

Poftă bună!

Nu mai fierbeți orezul în apă – Aflați secretul pentru cel mai gustos pilaf

Ingrediente pentru Pilaful de Pui:

– 1 pui frumos, cu maruntaiele (fără ficat)
– 1 ceapă mare și tare
– 1-2 ardei
– 1 pahar de ulei
– Sare
– Piper
– Boia de ardei
– 1 morcov mic
– 1 ceașcă mare cu orez
– 2 roșii foarte coapte

Mod de preparare:

1. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoare. Ardeii și roșiile se taie cubulețe mici, iar carnea se porționează în bucăți mici.

2. Într-o tigaie sau cratiță, se încinge uleiul, apoi se adaugă ceapa și se călește până devine ușor transparentă. Apoi, se adaugă carnea și se lasă să se rumenească ușor.

3. Se clătește orezul în două-trei ape și se adaugă peste carne și ceapă pentru a se căli ușor și a absorbi aromele. După câteva minute, se adaugă apă suficientă pentru a acoperi totul, iar apoi se pun ardeii, morcovii, roșiile, sarea, piperul (în boabe) și boiaua de ardei.

4. Cratița se introduce în cuptorul preîncălzit la foc moderat și se lasă să fiarbă la foc linistit.

5. Dacă nivelul apei scade prea mult, se mai adaugă puțină apă. În aproximativ jumătate până la trei sferturi de oră, pilaful este gata, cu o frumoasă crustă aurie deasupra.

6. Se servește fierbinte, însoțit de murături sau salate acrișoare.

Taina:

– Pentru un gust și mai bogat, în loc de apă, se pot folosi cești cu supă de pui.
– Dacă în loc de ulei se prăjește ceapa și carnea în untură de pui sau de gâscă, rezultatul va fi un deliciu desăvârșit.