Nu mai fierbeți orezul în apă – Aflați secretul pentru cel mai gustos pilaf

Ingrediente pentru Pilaful de Pui:

– 1 pui frumos, cu maruntaiele (fără ficat)
– 1 ceapă mare și tare
– 1-2 ardei
– 1 pahar de ulei
– Sare
– Piper
– Boia de ardei
– 1 morcov mic
– 1 ceașcă mare cu orez
– 2 roșii foarte coapte

Mod de preparare:

1. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoare. Ardeii și roșiile se taie cubulețe mici, iar carnea se porționează în bucăți mici.

2. Într-o tigaie sau cratiță, se încinge uleiul, apoi se adaugă ceapa și se călește până devine ușor transparentă. Apoi, se adaugă carnea și se lasă să se rumenească ușor.

3. Se clătește orezul în două-trei ape și se adaugă peste carne și ceapă pentru a se căli ușor și a absorbi aromele. După câteva minute, se adaugă apă suficientă pentru a acoperi totul, iar apoi se pun ardeii, morcovii, roșiile, sarea, piperul (în boabe) și boiaua de ardei.

4. Cratița se introduce în cuptorul preîncălzit la foc moderat și se lasă să fiarbă la foc linistit.

5. Dacă nivelul apei scade prea mult, se mai adaugă puțină apă. În aproximativ jumătate până la trei sferturi de oră, pilaful este gata, cu o frumoasă crustă aurie deasupra.

6. Se servește fierbinte, însoțit de murături sau salate acrișoare.

Taina:

– Pentru un gust și mai bogat, în loc de apă, se pot folosi cești cu supă de pui.
– Dacă în loc de ulei se prăjește ceapa și carnea în untură de pui sau de gâscă, rezultatul va fi un deliciu desăvârșit.

Nepoata lui Arsenie Boca, Zoe, face mărturisiri uimitoare despre duhovnic. Mesajul pe care l-a primit în vis.

Zoe Daian, nepoata lui Arsenie Boca, a avut o viață încărcată de emoții și experiențe legate de celebrul duhovnic, pe care îl numește unchiul său. La vârsta de 90 de ani, Zoe împărtășește dezvăluiri inedite despre unchiul ei care au emoționat pe toată lumea.

Ea este singura rudă de sânge pe care părintele o avea, iar legătura lor a fost una profundă. Crescută de Arsenie Boca, Zoe a ajuns să vorbească cu lacrimi în ochi despre amintirile cu unchiul său.

Zoe a povestit despre copilăria părintelui și a dezvăluit detalii surprinzătoare despre el. “Tot ce a făcut m-a marcat, pentru că avea reacții neobișnuite pentru lumea de azi, lumea de atunci”, a mărturisit Zoe Daian.

Persoanele care o vizitează sunt impresionate de povestirile sale, iar Zoe își amintește cu nostalgie de modestia și reținerea unchiului său. Ea relatează că Arsenie Boca îi plăcea să se roage, să citească și să picteze icoane, iar premonițiile sale erau remarcabile.

Ultima oară când l-a văzut pe Arsenie Boca a fost în anii ’80. După ce comuniștii au preluat controlul și părintele a devenit subiectul atenției Securității, el a dorit să o protejeze pe Zoe, cerându-i să nu-l mai caute.

Localitatea bihoreană Șoimi, unde trăiește acum Zoe, a devenit un loc de pelerinaj, iar în curând se împlinesc 111 ani de la nașterea Părintelui Arsenie Boca.

Zoe a păstrat în minte multe amintiri cu unchiul său, iar unele dintre ele le-a reconstituit din poveștile părinților. Ea îl descrie pe Arsenie ca fiind serios și retras și menționează că acesta a învățat să cânte la instrumente cu ușurință.

În ultimii ani, Zoe a trecut prin momente dificile. Ea a fost aproape de moarte după un atac cerebral și a avut o formă severă de COVID-19. Cu toate acestea, ea simte că este vegheată de unchiul ei și își găsește liniștea în credința că el este mereu lângă ea.

Cu toate că și-ar fi dorit să fie înmormântată lângă unchiul ei la mănăstirea Prislop, dorința i-a fost refuzată. Cu toate acestea, Zoe își continuă viața, știind că Arsenie Boca a fost mereu alături de ea, chiar și după moartea sa.