Când vor fi eliberate noile Carduri de Energie încărcate cu bani. Anunțul a fost făcut recent.

Se apropie cu pași rapizi finalul sezonului rece, iar odată cu el, expiră și posibilitatea de a încasa sumele necheltuite de pe cardurile destinate energiei. Dacă ai primit un astfel de card și ai achiziționat lemne de foc pentru încălzirea locuinței, există o modalitate de a-ți recupera banii în numerar. Continuă să citești pentru a afla mai multe detalii!

Drepturile de ajutor de încălzire menținute în plată

La finele lunii februarie, Ministerul Muncii a făcut publică informația conform căreia drepturile de ajutor de încălzire vor rămâne în vigoare pentru întreaga perioadă rămasă din sezonul rece până în primăvara anului 2024. Această veste aduce un suflu de alinare pentru toți cei care se bazează pe lemnele de foc pentru a-și încălzi locuințele, deoarece sprijinul financiar acordat va fi garantat și în sezonul următor.

Decizia Ministerului Muncii vine ca urmare a modificărilor legislative recente și își propune să asigure menținerea tuturor drepturilor deja acordate în anul 2023, inclusiv cele pentru achiziționarea de lemne de foc, până în primăvara anului 2024. Astfel, majorarea cu 13,8% a punctului de pensie nu va afecta aceste ajutoare, fiind o măsură menită să protejeze beneficiarii.

Noile criterii de acordare a ajutorului

Reprezentanții Ministerului Muncii au făcut clară precizarea că noile criterii de acordare a ajutorului de încălzire și a suplimentului pentru energie se vor aplica doar pentru cererile depuse după 1 ianuarie 2024. Cererile deja soluționate în toamna anului 2023 vor fi menținute în plată în aceleași condiții și în primăvara anului 2024, asigurând astfel continuitatea beneficiilor acordate.

Această măsură vine ca o garanție pentru beneficiarii care au depus cereri în trecut, confirmând faptul că drepturile deja stabilite și plătite vor fi respectate și în viitor. Astfel, toți cei care au beneficiat de ajutoare pentru achiziționarea de lemne de foc pot fi siguri că vor continua să primească sprijinul necesar pentru încălzire.

Retragerea banilor cash până la 31 martie 2024

Conform unui proiect de ordonanță, beneficiarii cardurilor destinate energiei au opțiunea de a-și retrage sumele necheltuite în numerar până la data de 31 martie 2024. Această facilitate vine în sprijinul celor care au achiziționat lemne de foc pentru încălzire și doresc să-și recupereze banii într-o formă mai convenabilă.

Pentru a beneficia de această opțiune, beneficiarii trebuie să prezinte următoarele documente justificative la oficiul poștal: cardul de energie valabil la data încasării sumei în numerar, actul de identitate al beneficiarului de sprijin și documente care să ateste achiziția de lemne de foc. Termenul limită pentru retragerea banilor cash este 31 martie 2024, fiind important ca toți cei interesați să aibă toate documentele necesare pregătite la timp.

Il recunosti? Tatăl lui a făcut furori pe scena muzicală românească în anii ’90, iar acum, fiul său a decis să îi urmeze exemplul.

Fiul lui Cătălin Crișan, cunoscut sub numele de scenă Rariș, a luat o decizie îndrăzneață în lumea muzicală românească. El dorește să relanseze piesa „Dacă pleci”, un hit consacrat interpretat cu pasiune de către tatăl său. Acest gest reprezintă un pas important în cariera sa și este primit cu entuziasm de către fanii muzicii din România.

Piesa „Dacă vrei”, o bijuterie în repertoriul lui Cătălin Crișan, primește astfel o nouă viață prin intermediul talentului său. Rariș vrea să continue tradiția muzicală a familiei sale și să se remarce printr-o reinterpretare autentică a unei piese legendare.

Reacția lui Cătălin Crișan la această veste a fost una plină de mândrie și susținere. Artistul consacrat în muzica ușoară a dat cu bucurie acordul pentru ca fiul său să interpreteze acest șlagăr memorabil. El a exprimat speranța că vor putea să împărtășească scena muzicală românească și să contribuie amândoi la bogăția peisajului muzical al țării.

Întrebat dacă a avut sugestii sau sfaturi pentru fiul său cu privire la reinterpretarea piesei, Cătălin Crișan a dezvăluit că nu i-a fost cerut sfatul și nu a intervenit în procesul creativ al lui Rariș. Cu încredere în abilitățile artistice ale fiului său, el i-a acordat libertate totală pentru expresia creativă.

„Dacă pleci” a fost lansată inițial în 1996, la Festivalul de la Mamaia, și este una dintre cele mai apreciate creații muzicale ale lui Cătălin Crișan. Această piesă a avut un impact profund asupra publicului român, devenind o parte importantă a amintirilor muzicale pentru mulți. Relansarea acesteia în interpretarea lui Rariș promite să fie un moment emoționant pentru fanii muzicii românești.

Cu talentul său și sprijinul tatălui său celebru, Rariș aduce o notă fresh și personală acestei piese clasice, demonstrând că este pregătit să își facă propriul drum în lumea muzicală.