Rețetă de post, ciupercuțe la cuptor,

Pentru o gustare delicioasă și ușor de preparat, vă propun o rețetă simplă de ciuperci la cuptor. Această mâncare este perfectă pentru a fi savurată alături de familie sau prieteni, iar aroma lor bogată și gustul savuros vor cuceri cu siguranță toate papilele gustative.

**Ingrediente:**

– 800 g ciuperci proaspete, preferabil champignon sau alte soiuri de ciuperci de cultură
– 4 căței de usturoi, mărunțiți sau pisati
– Sare, după gust
– Piper proaspăt măcinat, după gust
– Ulei de măsline extravirgin, sau ulei vegetal pentru uns tava
– 40 ml oțet (de vin sau de mere)

**Mod de preparare:**

1. Curățăm ciupercile și le spălăm bine sub jet de apă rece. Apoi le lăsăm să se scurgă într-o sită sau pe un prosop de bucătărie, pentru a elimina excesul de apă.

2. În timp ce ciupercile se scurg, pregătim marinada. Într-un bol, amestecăm uleiul de măsline cu usturoiul mărunțit, sarea, piperul și oțetul. Acest amestec va adăuga o aromă bogată și o savoare delicioasă ciupercilor.

3. Tăiem ciupercile în felii subțiri sau le lăsăm întregi, în funcție de preferințe. Le punem într-un alt bol și le acoperim cu marinada pregătită anterior. Amestecăm bine, astfel încât ciupercile să fie bine acoperite de marinadă, apoi lăsăm să stea timp de aproximativ 20 de minute, pentru a se înmuia și a absorbi aromele.

4. În timp ce ciupercile marinată, pregătim tava pentru coacere. Ungem tava cu ulei și o preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.

5. După ce ciupercile au marinat suficient, le transferăm într-un singur strat în tava pregătită. Încercăm să le așezăm cât mai uniform, astfel încât să se coacă uniform în cuptor.

6. Coacem ciupercile în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20 de minute sau până când devin aurii și fragede. Este recomandat să le mai întoarcem o dată pe jumătatea timpului de coacere, pentru a se rumeni frumos pe ambele părți.

7. După ce ciupercile sunt gata, le scoatem din cuptor și le lăsăm să se odihnească câteva minute înainte de a le servi. Această pauză va permite aromei să se stabilizeze și să se intensifice.

8. Servim ciupercile la cuptor ca atare, ca un aperitiv delicios sau ca garnitură alături de alte preparate. Poftă bună!

Această rețetă simplă și rapidă de ciuperci la cuptor este perfectă pentru a fi preparată în orice moment al zilei și pentru a fi savurată de întreaga familie. Cu gustul lor bogat și aroma îmbietoare, aceste ciuperci vor deveni cu siguranță una dintre mâncărurile preferate ale casei!

Mara Banica a dezvăluit motivul pentru care a încetat să mai vorbească cu Bianca Dragusanu! Nu o va ierta niciodată.

Mara Bănică a fost invitată în cadrul emisiunii La Maruta, unde a acceptat provocarea sosurilor iuți. Vedeta a mărturisit că Bianca Drăgușanu a fost o mare dezamăgire pentru ea și că nu o va putea ierta niciodată.

Recent, Mara Bănică a semnat un contract cu Pro TV și va participa la emisiunea “Sunt celebru, scoate-mă de aici”. Vedeta a acceptat invitația lui Cătălin Maruță și a răspuns la o serie de întrebări sensibile.

În timpul emisiunii, Mara Bănică a dezvăluit că Bianca Drăgușanu este persoana publică din România care a dezamăgit-o cel mai mult. Ea a adus în discuție escapada acesteia la Paris alături de fotbalistul Adrian Cristea, în timp ce era căsătorită cu Victor Slav.

„N-aș mai putea să o cred niciodată. Mi se pare că… în contextul respectiv… era căsătoria cu Victor. Noi făceam subiectul fără subiecte, ne adunam și începeam să o tocmim. Ea, când a venit la Dan în emisiune, noi am fost foarte apropiate. Am ajutat-o în multe situații. Asta a fost dezamăgirea”, a spus Mara Bănică.

Întrebată care este cel mai enervant prezentator din România, Mara Bănică l-a nominalizat pe Luis Lazarus. Ea a explicat că acesta vorbește foarte mult și, din acest motiv, nu își desfășoară meseria în mod profesionist.

„Vorbește mult. Nu a înțeles niciodată că un moderator TV trebuie să știe și când să se oprească”, a declarat Mara.

Într-o situație ipotetică în care ar trebui să se căsătorească cu cineva din showbiz, Mara Bănică a afirmat că l-ar alege pe Ion Țiriac, din cauza situației sale financiare stabile.