Legenda Celor Doi Lupi: O poveste care te va marca pentru tot restul vieții! O poți citi în 2 minute și ți-o vei aminti întreaga viață

În vremuri străvechi, în mijlocul unui trib indian, se desfășura o poveste despre lupta interioară pe care fiecare dintre noi o purtăm în adâncul sufletului nostru. Această poveste a fost încredințată unui bătrân înțelept de către tribul său, care i-a împărtășit apoi secretul nepotului său. Era o poveste despre doi lupi, unul bun și unul rău, care se confruntau într-un conflict continuu, reflectând dualitatea noastră interioară.

„În inima fiecăruia dintre noi locuiesc doi lupi,” a început să vorbească bătrânul indian, cu ochii săi înțelepți strălucind în lumina focului de tabără. „Unul dintre acești lupi este Răutatea, reprezentând frica, furia, invidia, supărarea, mândria, lăcomia, egoismul, ticăloșia, trufia, tristețea și sentimentul de vinovăție. Celălalt lup este Bunătatea, aducând cu sine fericirea, pacea, dragostea, speranța, generozitatea, adevărul și credința!”

Privindu-l cu ochi curioși și plini de nerăbdare, nepotul său l-a întrebat: „Dar cum pot locui doi lupi înăuntrul nostru, bunicule?”

Înainte ca tânărul să apuce să pună mai multe întrebări, bătrânul indian a continuat: „Lupta dintre acești doi lupi este veșnică, dar înțelepciunea constă în alegerea pe care o facem. Atunci când ne hrănim sufletul cu gânduri și acțiuni negative, lupul Răutății devine mai puternic. Însă, dacă îi hrănim pe cel Bun, el câștigă lupta.”

Băiatul era fascinat de aceste învățături și a întrebat cu entuziasm: „Și care lup câștigă, bunicule?”

Bătrânul i-a răspuns cu un zâmbet înțelept: „Întotdeauna lupul pe care îl hrănești câștigă!”

Această poveste simplă, dar profundă, ne invită să reflectăm asupra dualității noastre interioare și asupra alegerilor pe care le facem în viață. Suntem confruntați în permanență cu două aspecte ale naturii noastre umane, iar modul în care ne hrănim gândurile și acțiunile determină echilibrul nostru interior. Prin cultivarea gândurilor și acțiunilor pozitive, putem alimenta lupul Bunătății și ne putem îndrepta spre fericire și armonie interioară.

Într-o altă zi, un alt băiețel a căutat înțelepciunea bunicului său și l-a întrebat: „Ce este sufletul, bunicule?”

Cu răbdare și înțelepciune, bunicul i-a răspuns: „Sufletul este locul în care trăiesc doi lupi, unul alb și unul negru, simbolizând lupta dintre bine și rău în fiecare dintre noi.”

Curiozitatea băiatului a fost trezită, așa că a continuat: „Lupul alb este cel bun, nu-i așa?”

Cu o privire plină de înțelepciune, bunicul a confirmat: „Exact. Lupul alb reprezintă tot ce este bun și frumos în noi.”

Tânărul a vrut să știe mai mult despre lupul negru: „Și lupul negru?”

Bunicul i-a răspuns cu blândețe: „Lupul negru simbolizează tot ce este rău în noi.”

În cele din urmă, nepotul a întrebat: „Cine câștigă această luptă interioară?”

Cu un zâmbet încurajator, bunicul a răspuns: „Câștigă lupul pe care îl hrănești. Alegerea îți aparține, dragul meu.”

Aceste povești simple, dar pline de înțelepciune, ne aduc aminte că suntem stăpânii propriului nostru destin și că putem alege să hrănim partea bună din noi pentru a câștiga lupta interioară. Prin cultivarea virtuților și îndreptarea spre lumină și iubire, putem găsi echilibrul și pacea în sufletul nostru.

Am descoperit rețeta perfectă pentru găluște pufoase și delicioase: iată ce trebuie să incluzi ca să nu dai greș.

Supa cu găluște este un fel de mâncare care ne aduce aminte de acasă și de căldura familiei, dar nu toți știm să pregătim găluștele așa cum o făcea mama sau bunica…

Iată rețeta perfectă pentru o supă cu găluște pufoase și gustoase!

**INGREDIENTE**

– 500 g carne de pasăre
– o rădăcină de păstârnac
– o rădăcină mică de țelină
– un morcov
– o ceapă
– foi de dafin
– o legătură de pătrunjel
– sare și piper după gust

Pentru a pregăti găluștele, aveți nevoie de:

– două ouă
– 7 linguri de griș
– sare și ulei

**Cum se pregătește supa cu găluște?**

– Se fierbe carnea de pasăre timp de aproximativ 10 minute, până când se formează spuma în oală; se îndepărtează spuma și se adaugă legumele curățate și tocate în bucăți mari, frunzele de dafin și codițele de pătrunjel

– Se condimentează cu sare și piper și se fierbe până când legumele și carnea sunt bine gătite

– Între timp, se bat ouăle cu ulei și cu sare, apoi se adaugă grișul, până când obțineți consistența unei smântâni groase. Cu o lingură încălzită, se ia din compoziție și se adaugă găluștele în supă

– Se acoperă oala și se mai lasă la fiert pentru încă aproximativ 10 minute, la foc mic. Se oprește focul și se adaugă pătrunjelul tocat proaspăt.

Așadar, iată și secretul unor găluște pufoase, bine crescute. Le poți face dintr-un ou sau două (eu azi am folosit 6 ouă mici de prepeliță), la care adaugi niște sare și, atenție: o lingură, poate chiar două, de ulei de floarea-soarelui.

Le bați pe toate bine și abia apoi începi să incorporezi grișul, în ploaie, amestecând cu o furculiță.

Te oprești când amestecul începe să se întărească, să se separe, ca și cum s-ar tăia, și să se lipească de furculiță. Atentie, nici prea tare nu e bine să fie, că altfel îți vor ieși niște găluște “beton”.

Ia o linguriță obișnuită, de cafea, înmoaie-o în supa care clocotește, apoi ia cu ea, cât jumătate de linguriță, o “felie” din pasta de griș.

Atât și nu mai mult, pentru că altfel grișul nu va avea loc să crească și să se umfle (dacă faci găluștele prea mari, vei obține un strat pufos la suprafață, dar un miez dur, ca un nucleu, de griș nefiert).

Poftă bună!