Ce a apărut din peretele unei case, după ce a fost găurit. A declanșat o “avalanșă”.

Proprietarii unei locuințe din California au avut parte de o surpriză de proporții atunci când au apelat la o echipă de specialiști pentru a rezolva problemele cauzate de o ciocănitoare. Această pasăre ingenioasă ascunsese în pereții casei peste 300 de kilograme de ghinde, fapt care a generat o situație cu totul neașteptată.

Nick Castro, proprietarul unei firme din California specializată în controlul și eliminarea dăunătorilor, are o experiență de peste 20 de ani în domeniu. De-a lungul carierei sale, acesta a întâlnit numeroase situații neobișnuite, însă descoperirea recentă l-a uimit.

Bărbatul a fost chemat într-o casă pentru a gestiona o problemă cauzată de o ciocănitoare care provocase daune fațadei de lemn a locuinței. Se pare că pasărea, folosindu-se de găurile făcute în pereți, ascunsese o cantitate considerabilă de ghinde în structura casei.

Atunci când Nick a început să spargă peretele pentru a îndepărta ghindele, a pornit un adevărat „potop”.

„Ghindele continuau să curgă, fără să se oprească”, a relatat el.

„Inițial, credeam că ghindele ocupă doar aproximativ un sfert din perete. Dar, în realitate, acestea erau îngrămădite până la podul casei”, a adăugat Nick.

Exterminatorul a fost nevoit să taie și alți pereți ai casei, iar ghindele au continuat să se reverse, totalizând o impresionantă greutate de 320 de kilograme, care au umplut opt saci mari de gunoi.

Pasărea pare să fi depozitat ghindele în întreaga casă, făcând găuri și în placajul de lemn de pe exteriorul clădirii.

„Ciocănitoarea a distrus complet aspectul exterior al casei cu găurile pe care le-a făcut. Ghindele erau depozitate pe întreaga suprafață”, a mai precizat Nick.

„De fapt, am surprins-o chiar în timp ce făcea acest lucru. Atunci când eram acolo, am observat cum își aducea mai multe ghinde în găurile pe care le-a creat”, a remarcat bărbatul.

Pasărea chiar a depozitat ghinde și în coșul de fum al casei.

„Rezerva de hrană” a fost înlăturată, iar proprietarii au făcut reparații pentru a acoperi găurile din exteriorul casei.

Aceștia speră că adăugarea unui placaj din vinil va încuraja pasărea să găsească un nou loc pentru a-și depozita hrana.

Leave a Comment

Câți ani trebuie să fiți căsătoriți pentru ca unul dintre parteneri să poată beneficia de pensie de urmaș? Cât va fi suma pe care o va primi.

Pensia de urmaș în anul 2024 reprezintă un sprijin financiar lunar acordat soțului supraviețuitor în cazul decesului partenerului, în conformitate cu anumite criterii și condiții stabilite de lege.

Acest sprijin financiar este determinat ca un procent din pensia pe care ar fi primit-o sau a primit-o decedatul și este gestionat de aceeași instituție care a acordat sau ar fi acordat pensia decedatului.

Conform informațiilor furnizate de CNPP (Casa Națională de Pensii Publice), persoanele care doresc să solicite pensia de urmaș trebuie să îndeplinească una dintre următoarele situații:

1. La împlinirea vârstei standard de pensionare, pe toată durata vieții, dacă durata căsătoriei a fost de 15 ani sau mai mult;
2. Indiferent de vârstă, pe perioada în care soțul supraviețuitor este invalid de gradul I sau II, dacă căsătoria a durat cel puțin 1 an;
3. Indiferent de vârstă și durata căsătoriei, în cazul decesului soțului susținător din cauza unui accident de muncă sau a unei boli profesionale, și dacă soțul supraviețuitor nu realizează venituri lunare dintr-o activitate profesională obligatorie sau veniturile sale sunt mai mici de 35% din câștigul salarial mediu brut;
4. Indiferent de vârstă și durata căsătoriei, pe o perioadă de 6 luni de la data decesului, dacă soțul supraviețuitor nu realizează venituri lunare dintr-o activitate profesională obligatorie sau veniturile sale sunt mai mici de 35% din câștigul salarial mediu brut;
5. Soțul supraviețuitor care are în îngrijire, la data decesului susținătorului, unul sau mai mulți copii cu vârsta de până la 7 ani, în perioadele în care nu realizează venituri lunare dintr-o activitate profesională obligatorie sau veniturile sale sunt mai mici de 35% din câștigul salarial mediu brut – până la data când ultimul copil împlinește 7 ani.

De la 1 ianuarie 2011, copiii care sunt beneficiari ai pensiei de urmaș pot cumula această pensie cu alte venituri provenite din situații care implică o asigurare obligatorie.

Există anumite reguli care se aplică copiilor care sunt eligibili pentru pensia de urmaș, printre care:

– Copiii trebuie să aibă maxim 16 ani;
– Copiii trebuie să aibă maxim 26 de ani și să fie în continuare la școală sau la facultate, pensia fiind acordată până la terminarea studiilor;
– Copiii trebuie să fie invalizi de orice grad, însă, dacă invaliditatea s-a ivit până la vârsta de 16 ani sau 26 de ani, în funcție de situație.

Este important de menționat că, odată ce copiii împlinesc vârsta de 16 ani, trebuie să prezinte o adeverință școlară pentru a continua să primească pensia. Totodată, ei trebuie să furnizeze o adeverință care să ateste că sunt încă înmatriculați la instituția de învățământ.

Conform CNPP, cuantumul pensiei de urmaș este determinat în funcție de numărul de urmași care sunt îndreptățiți să o primească, astfel:

– Pentru un singur urmaș, se stabilește un procent de 50%;
– Pentru doi urmași, se stabilește un procent de 75%;
– Pentru trei sau mai mulți urmași, se stabilește un procent de 100%.

Astfel, pensia de urmaș reprezintă un sprijin important acordat familiilor care se confruntă cu pierderea unui membru.

Leave a Comment