Nu a acceptat ca fiica lui să aibă o relație cu un bărbat căsătorit și nu l-a lăsat niciodată să intre în casa sa. Cum a reacționat pastorul atunci când a aflat că Lidia Buble este îndrăgostită de un om de afaceri de 60 de ani: „Nu pot să…”.

Tatăl Lidiei Buble a oferit primele declarații în urma apariției artistei alături de Horațiu Nicolau. După ce Lidia a recunoscut public că s-a despărțit de actorul cubanez, ea a fost surprinsă în prezența afaceristului Horațiu Nicolau. Tatăl artistei a avut prima reacție cu privire la relația dintre cei doi.

Lidia Buble, în vârstă de 24 de ani, s-a despărțit de Răzvan Simion după aproape șase ani de relație. În urmă cu câteva luni, ea declara că este într-o relație cu actorul cubanez Harlys Becerra, iar recent a confirmat că s-au despărțit.

Pe lângă aceste detalii, Lidia a fost surprinsă de mai multe ori alături de afaceristul Horațiu Nicolau. Având în vedere că provine dintr-o familie numeroasă, cu mulți frați, familia Lidiei are o importanță deosebită în viața ei. Tatăl artistei este pastor protestant la Biserica Emanuel din Deva.

În urma apariției în presă a posibilei relații dintre fiica sa și Horațiu Nicolau, tatăl Lidiei Buble a preferat să nu abordeze subiectul. El a refuzat să ofere detalii despre această chestiune, preferând să se concentreze pe sănătate. “Nu pot să discut despre așa ceva, tot ce contează este să ne dea Dumnezeu sănătate”, a declarat tatăl Lidiei Buble pentru FANATIK.

De asemenea, fratele mai mare al artistei, Simon Buble, a refuzat să comenteze despre acest subiect. El este, de asemenea, pastor protestant la Biserica Emanuel din Deva. “Ce să spun despre asta? Eu nu mă prea pricep, nu e treaba mea! Multă sănătate îi doresc. (…) Acum, eu sunt pe șantier, nu pot vorbi și nici nu știu când am vorbit cu Lidia! Doamne ajută”, a menționat bărbatul.

De ce tatăl Lidiei nu a dorit să îl cunoască pe Răzvan Simion

Despre acest subiect, chiar și artista a făcut câteva dezvăluiri într-un interviu. Tatăl Lidiei Buble, deși au avut o relație de mai bine de cinci ani, a refuzat să îl cunoască pe Răzvan Simion. Motivul a fost dezvăluit chiar de artistă în același interviu. Chiar dacă relația lor părea să se consolideze, cei doi au decis să pună capăt acesteia. “Nu au reușit să se cunoască nici până acum, dar nu vreau să grăbesc și să pressez lucrurile, pentru că tata are o fire mai dură, are anumite principii, și mi-a spus că vrea să cunoască alesul doar în momentul în care hotărâm să ne căsătorim. Mi-a spus: «Băi, fată, nu vreau să îmi aduci odată, la ceva timp, câte un băiat acasă. În momentul în care o să-mi spui că vrei să te căsătorești, îmi aduci băiatul, îl cunoaștem, stăm de vorbă, vine și te cere». Nu s-au cunoscut, dar sunt convinsă că în momentul în care se va întâmpla le va face mare plăcere și se vor înțelege foarte bine”, a povestit Lidia.

De asemenea, tatăl artistei a refuzat să îl cunoască și pe fostul iubit, actorul cubanez Harlys Becerra. Lidia nu a reușit să își convingă părintele să accepte această relație. Bărbatul este mai strict din fire și este pregătit să îl primească în casa sa doar pe bărbatul cu care Lidia va stabili data căsătoriei. De asemenea, dorința lui Viorel Buble este ca fiica sa să își găsească un soț din aceeași religie cu a sa.

Leave a Comment

Pensionarul a lucrat timp de 40 de ani pentru a primi o pensie de 1.900 de lei, iar după recalculare, pensia lui va fi de 4.000 de lei

Legea pensiilor, care va intra în vigoare la data de 1 septembrie 2024, aduce modificări semnificative în calculul pensiilor, generând interes și discuții în rândul populației.

Deși normele de aplicare a acestei legi încă nu au fost făcute publice, putem realiza o estimare pentru pensia unui pensionar care primește în prezent doar 1.950 de lei lunar.

Luând drept exemplu un pensionar care a ieșit la pensie în 2020 cu o pensie inițială de 1.950 de lei, putem observa că acesta a realizat un număr de 38,3 puncte, la un punctaj mediu anual de 1,544. Deși a ieșit la pensie la vârsta de 60 de ani, acesta are în total 45 de ani de contribuție. De asemenea, el a lucrat timp de 5 ani în condiții deosebite sau speciale de muncă.

Calculul pensiei este unul simplu: se adună punctele realizate în perioada de contribuție, la care se adaugă punctele de stabilitate (calculul punctelor de stabilitate este descris mai jos), plus eventualele puncte pentru grupe (0,25 puncte pe an pentru grupa a II-a și 0,5 puncte pe an pentru grupa I), înmulțite cu valoarea punctului de referință (VPR), care este de 81 de lei.

Este important de menționat că impozitul se aplică doar pentru sumele care depășesc pragul de 2.000 de lei, cu o rată de 10%.

Astfel, în cazul exemplului dat, pensionarul are un total de 38,34 puncte, la care se adaugă 5 ani x 0,5 puncte + 5 ani x 0,75 puncte + 5 ani x 1 punct = 11,85 puncte. Astfel, rezultă un total de 50,2 puncte, care, înmulțite cu valoarea punctului de referință (81 de lei), duc la o pensie recalculată de 4.060 de lei.

Formula de calcul a pensiei, după recalculare, este următoarea: pensia = VPR (valoarea punctului de referință) x numărul total de puncte. Numărul total de puncte al pensionarului include punctele de contribuție, punctele de stabilitate și punctele pentru perioadele asimilate și necontributive.

Pentru a încuraja persoanele să rămână mai mult timp la muncă, se acordă puncte de stabilitate, care sunt adăugate la punctajul contributiv pentru a determina totalul punctelor care influențează calculul pensiei.

Astfel, se acordă 0,50 puncte/an pentru anii din intervalul 26-30 de ani de muncă, 0,75 puncte/an pentru anii din intervalul 31-35, și 1 punct/an pentru anii din intervalul 36-40 și așa mai departe. De asemenea, se acordă puncte de stabilitate pentru perioadele petrecute în grupa I sau II de muncă, precum și pentru perioadele de facultate sau serviciu militar.

În contextul acestor schimbări, fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a făcut o declarație referitoare la aplicarea Contribuției de Asigurări Sociale de Sănătate (CASS) la pensiile care depășesc pragul de 4.000 de lei. Acesta a criticat propunerea PNL, afirmând că PSD nu o susține, iar aceasta denotă o lipsă de seriozitate din partea PNL.

Totodată, el a subliniat că această inițiativă vine din partea acelorași politicieni care au decis înghețarea pensiilor în 2021, generând nemulțumire în rândul pensionarilor.

Leave a Comment