Cum să îți edifici o locuință cu un buget maxim de 2.500 euro.

În ultimul timp, în România, construcția caselor ecologice, în special cele din baloți de paie, a început să câștige tot mai multă popularitate și interes.

Deși utilizarea paielor în construcția locuințelor era cunoscută în România, fiind folosite împreună cu alte materiale pentru a obține chirpiciul, casele construite integral din baloți de paie reprezintă o noutate în peisajul arhitectural local.

Originea acestui tip de construcție poate fi urmărită până în secolul al XIX-lea, în Nebraska, SUA, unde au început să fie ridicate primele case din baloți de paie.

Deși există o concepție greșită că aceste case ar fi fragile și vulnerabile, realitatea este că sunt rezistente, solide și eficiente energetic. Contrar poveștii cu cei trei purceluși, casele din baloți de paie pot fi considerate o opțiune modernă și durabilă pentru construcția unei locuințe.

Expertul Bogdan Mureșan explică într-un interviu pentru Adevărul că casele din baloți de paie sunt mai rezistente la cutremure decât cele din beton, datorită elasticității lor. În plus, baloții de paie oferă o izolație termică excelentă, reducând necesitatea utilizării altor materiale suplimentare.

Una dintre puținele probleme pe care le poate întâmpina acest tip de construcție este excesul de apă. Totuși, casele din baloți de paie pot rezista la o infiltrație de apă de până la 19% în interiorul zidurilor, iar testele au demonstrat că acestea nu ard cu ușurință, contrar percepției generale.

### Procesul de construcție a unei case din baloți de paie

Construcția unei astfel de locuințe este relativ simplă, dar necesită respectarea unor reguli și proceduri specifice. În primul rând, se realizează o fundație solidă, formată din pietre sau pietre de râu lipite între ele cu mortar, având o grosime de aproximativ 50-70 de centimetri.

Pe această fundație se montează o placă de beton armat, iar ulterior se adaugă țepușe de lemn pentru a preveni alunecarea paielor. Baloții de paie sunt fixați pe această structură și legați între ei cu ajutorul paleților de lemn și a sârmelor. De asemenea, asamblarea poate fi facilitată cu ajutorul unor legături sau dispozitive metalice, cum ar fi șuruburile.

Această construcție simplă poate susține o casă cu o înălțime de până la patru metri și o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Pereții, având o lățime de aproximativ 50 de centimetri, sunt tencuiți cu lut și pai tocate, iar apoi vopsiți cu var. În general, acoperișul este realizat din lemn.

### Avantajele unei case din baloți de paie

Una dintre principalele avantaje ale acestui tip de locuință este costul redus. Astfel, o casă din baloți de paie cu o suprafață de 75 de metri pătrați poate fi construită cu aproximativ 1.000 de euro, în cazul în care beneficiarul dispune deja de materialele necesare. Procesul de construcție poate fi realizat chiar și în regie proprie, cu ajutorul prietenilor, într-un interval de două-cinci săptămâni.

În plus, confortul termic al unei case din baloți de paie este sporit datorită grosimii pereților, iar în cazul unui acoperiș înverzit, costurile de încălzire pot fi reduse cu până la 30%.

În concluzie, casele din baloți de paie reprezintă o opțiune atrăgătoare și viabilă pentru cei care caută soluții ecologice și economice în construcția unei locuințe.

Leave a Comment

Îngerul tău păzitor în funcție de ziua ta de naștere. Dacă îl chemi, te poate ajuta să ieși din orice problemă

În astrologie, fiecare zodie este asociată cu un înger protector și cu anumite puteri spirituale care le sunt oferite nativilor într-o manieră specifică. Aceste îngeri sunt considerați ghizii și sprijinul divin al fiecărei zodii în călătoria lor pe pământ. Vom explora în detaliu puterile și influențele acestor îngeri asupra semnelor zodiacale.

### Berbec – Malahidael, Îngerul Curajului

Pentru nativii din Berbec, Malahidael este sursa de curaj și determinare. El oferă voință și putere, transformându-le în forțe spirituale dinamice ce pot fi folosite în fiecare zi pentru binele celor din jur. Cu sprijinul lui Malahidael, cei născuți în Berbec sunt încurajați să urmeze orice efort creativ și să meargă până la capăt, chiar dacă acest lucru nu este în conformitate cu natura lor obișnuită.

În grija lui Malahidael, aceștia sunt capabili să ducă la bun sfârșit tot ceea ce încep cu entuziasm, fără a se simți sacrificați. Un dar deosebit al acestui înger este capacitatea de a le oferi imaginea potențialului lor spiritual, arătându-le că menirea lor este una spirituală, într-o evoluție continuă, astfel încât acțiunile curajoase în plan material să devină acțiuni curajoase în plan spiritual. Malahidael le deschide ochii pentru a vedea motivele autentice ale acțiunilor lor și îi fereste de pericolul de a deveni fanatici sau despotici în încercarea de a controla viața altora. El este cel care poate transforma tendința spre agresivitate în pace interioară.

### Taur – Asmodael, Îngerul Răbdării

Asmodael este îngerul protector al nativilor din Taur, conferindu-le puterea răbdării. Dorințele lor, fie că sunt de natură materială sau spirituală, sunt caracteristice acestei zodii și, în final, motivează fiecare acțiune din viața lor. Răbdarea este calitatea care susține perseverența lor. Asmodael transformă dorința de a poseda bunuri pământești în dorința de a accede la nivele superioare de cunoaștere spirituală. El le oferă consecvență taurilor și transformă această calitate într-o valoare intrinsecă a zodiei lor.

Prin intermediul lui Asmodael, taurii pot deveni ființe spirituale mai preocupate de dezvoltarea interioară decât de aspectele materiale ale vieții. El îi fereste pe tauri să devină prea atașați de lucrurile materiale și să-și fixeze prea multe opinii, fără a avea un fundament logic.

### Gemeni – Ambriel, Îngerul Gândurilor Pure

Nativilor din Gemeni li se oferă puterea lui Ambriel, îngerul menit să țină departe gândurile malefice și să le ofere în schimb puterea de a găsi soluții simple la probleme dificile, soluții care să nu rănească pe nimeni și care, de obicei, presupun doar comunicare reală. Comunicarea devine astfel limbajul iubirii, iar Ambriel le reamintește de aceasta în fiecare moment. Comunicarea devine puterea lor, iar aceasta poate deveni și o armă temută, fie că este verbală sau scrisă. Dar aceeași comunicare este și scara pe care gemenii pot urca spre cer, deoarece nu există o comunicare adevărată în plan uman fără comunicarea cu divinitatea.

Doar cei care mențin o legătură permanentă și un dialog cu Dumnezeu pot comunica cu adevărat cu semenii lor, iar Ambriel le face acest lucru mai ușor. Până când nu vor învăța că dialogul divin alimentează dialogul lor cu oamenii, ei nu vor putea progresa în această direcție.

### Rac – Muriel, Îngerul Grijii pentru Ceilalți

Racii primesc binecuvântarea îngerului Muriel, cel care oferă sprijin emoțional în cele mai dificile situații. Hrana emoțională este importantă, fie că provine de la un părinte, un învățător sau un sfătuitor. Racii sunt foarte capabili să ofere această hrănire emoțională, dar uneori uită să aibă grijă și de ei înșiși și pot deveni blazați și deprimați. Muriel îi ajută să dăruiască fără a pierde nimic și să primească în același timp orice bucurie, oferindu-le capacitatea de a decoda corect emoțiile altora și de a crea o atmosferă benefică în care oricine să se simtă în stare să-și exploreze sentimentele.

Muriel oferă racilor capacitatea de a înțelege universul propriilor emoții și de a nu reacționa impulsiv în situații care necesită un pic de rațiune. De asemenea, îi ajută să gestioneze nevoile de bază din punct de vedere spiritual. De exemplu, în loc să mănânce pentru a-și satisface nevoia de afecțiune, îi învață să-și hrănească spiritul cu lucruri care îi bucură cu adevărat, cum ar fi cunoștințe despre lumea spirituală.

### Leu – Verchiel, Îngerul Puterii Controlate

Leii sunt sprijiniți de îngerul Verchiel pentru a învăța să-și controleze puterea. Conșt

ientizarea de sine trebuie să fie maximă în ceea ce îi privește pe lei, deoarece un om care nu își cunoaște puterea asupra celorlalți poate face foarte mult rău. Nu contează dacă atributele puterii sunt negative, precum egoismul sau egocentrismul, sau pozitive, precum creativitatea și încrederea în sine. Este important pentru leii să știe ce sunt în stare să facă în ambele situații.

Dacă au tendința de a fi egoiști, Verchiel îi ajută să devină conștienți și să nu facă rău în încercarea de a ieși în evidență cu orice preț. Dacă nu sunt conștienți de capacitățile lor creative, același înger îi ajută să le pună în slujba semenilor. Conștientizarea de sine este un atribut natural al leilor, iar Verchiel îi ajută să devină conștienți și de menirea lor de lideri spirituali.

### Fecioară – Hamaliel, Îngerul Virtuții

Fecioarele primesc darul virtuții de la îngerul Hamaliel. Acest dar este important, deoarece fără el, fecioarele devin prea critice și hipercritice în relațiile cu ceilalți. Hamaliel îi ajută pe nativii din fecioară să înțeleagă că oamenii nu au nevoie doar de cineva care să le spună ce nu pot face sau ce fac greșit, ci de oameni care să le sublinieze realizările lor și, mai ales, potențialul lor.

Hamaliel oferă fecioarelor puterea de a rezista stresului și de a duce la bun sfârșit sarcinile, indiferent cât de mult efort presupune acest lucru. Astfel, fecioarele devin cercetători buni, oameni care învață cel mai bine din propria experiență și sunt extrem de atenți la detalii, care pot face uneori diferența între viață și moarte, între efemer și etern.

### Balanță – Uriel, Îngerul Dorințelor Constructive

Nativii din Balanță primesc ajutorul lui Uriel pentru a ține sub control dorințele distructive. Nevoia de echilibru și armonie este caracteristica acestei zodii. Uriel este cel care oferă balanței puterea de a crea echilibrul și de a-l menține, chiar dacă acest lucru necesită un efort continuu, care, în mod obișnuit, i-ar epuiza pe alții. Uriel este cel care se opune impunerii păcii prin război.

El este cel care ajută balanța să mențină echilibrul interior și exterior prin utilizarea mijloacelor sociale, artistice și estetice. Uriel este cel care transformă balanța într-un creator al armoniei în Univers, deoarece dincolo de planul fizic, balanțele pot lucra și în plan spiritual, și este bine să facă acest lucru conștient.

### Scorpion – Barbiel, Îngerul Transformării

Nativii din Scorpion primesc ajutorul lui Barbiel, cel care transformă mânia în compasiune. Scorpionii se află pe o cale spirituală încă de la naștere și au de trecut prin tot felul de probe ale vieții. Multe dintre aceste probe i-au îndepărtat de calea spirituală, mai ales în trecerea de la adolescență la maturitate, când cerințele corpului și ale ego-ului i-au desprins de esența lor divină. Zodia lor este cea care trebuie să facă față celor mai puternice impulsuri sexuale din tot zodiacul, iar aceste impulsuri nesatisfăcute se pot transforma în acțiuni pline de agresivitate și ură.

Barbiel este cel care îi ajută să țină aceste impulsuri sub control și să nu cadă pradă lor. Lupta pe care o duc cu dorințele sexuale nu rămâne fără răsplată, deoarece odată stăpânite, aceste energii sexuale devin forța întregii vieți. Barbiel este cel care scoate la lumină cele mai întunecate și nevăzute colțuri ale ființei lor, astfel încât să le cunoască și să le stăpânească. Chiar dacă se angajează ferm pe calea spirituală, scorpionii sunt încă distrași de dorințele emoționale și sexuale. Transformarea acestora în dorințe spirituale se face cu ajutorul lui Barbiel, care îi ajută să ia cele mai bune decizii în acest sens și să reziste fără frustrare oricăror ispite.

### Săgetător – Adnachiel, Îngerul Puterii Iubirii

Nativii din Săgetător primesc puterea lui Adnachiel, care aduce iubirea divină în locul iubirii umane. Ambiția lor caracteristică necesită să fie canalizată cu iubire către iubire. Abia atunci dorințele lor omenesti devin motorul vieții spirituale și devin aspirații, intuiții și nevoi absolute. Adnachiel este cel care îi ajută să pornească în călătoria spirituală fără a dori să ajungă undeva, ci doar să călătorească.

El aprinde în inimile lor dorința de a ajunge ACASĂ, în spațiul acela dincolo de spațiu și timp în care sufletul se întâlnește cu creatorul său. Săgetătorii au ambiții mari, dar și aspirații spirituale importante. Îngerii pot fi surse de informație și îi pot orienta în acțiunile

din viața de zi cu zi. Ei le pot aduce lumea spirituală mai aproape și îi pot ajuta să vadă mai clar ceea ce urmează.

### Capricorn – Haniel, Îngerul Revelației Divinității

Capricornii primesc puterea de a percepe Divinul în orice acțiune umană de la Haniel. Calea vieții lor este susținută de mai mulți îngeri guvernatori ai pământului, deoarece nativii au de făcut față unor cerințe complexe atât în planul existenței de zi cu zi, cât și în planul existenței spirituale.

Este nevoie de o întreagă armată de îngeri pentru ca nativii capricorni să depășească nevoia de control în plan uman și să se dedice idealurilor spirituale. Ambiția este calitatea care îi caracterizează în fiecare acțiune. Haniel este cel care îi ajută să transforme viața spirituală din ideal în acțiune concretă. Deși Capricornul este un semn dens de pământ, el este precum muntele al cărui vârf întâlnește cerul.

### Vărsător – Gabriel, Îngerul Adevărului

Nativii din Vărsător primesc puterea adevărului revelat de la Gabriel. El îi ajută să rostească și să transmită adevărul în orice acțiune întreprind. Caracteristica vărsătorilor este că reprezintă legătura între nevoile personale și cele generale umane. Vărsătorii sunt căutători ai adevărului și pentru aceasta creează sisteme de gândire pentru a se înconjura de oameni care să le împărtășească idealurile.

Ei pot părea egoiști pentru mulți, dar Gabriel le oferă bucuria cunoașterii adevărului și a răspândirii acestuia în grupuri din ce în ce mai mari de oameni. Tot el le oferă capacitatea de a insufla idealuri înalt spirituale. Gabriel este mesagerul Domnului și este cel care le aduce în permanență vărsătorilor informații, dar nu direct, ci prin intermediul intuițiilor, revelațiilor și semnelor. El îi îndeamnă să nu țină pentru ei această cunoaștere divină și să o folosească pentru a inspira mari grupuri de oameni, pentru a-i face conștienți de menirea lor divină.

### Pești – Barakiel, Îngerul Credinței

Nativii din Pești primesc de la Barakiel capacitatea de a face diferența între cunoaștere și credință. Aceasta este una dintre cele mai mari provocări spirituale din viața lor. Peștii sunt cei care resimt cel mai puternic dualitatea personalitate-suflet. Barakiel îi învață să-și cunoască atât personalitatea, cât și sufletul, și să facă din cele două un întreg divin.

El îi asistă pe pești în efortul lor de a-și înțelege instinctele și de a-și înălța mintea deasupra lor prin conștiința intuitivă. Pestii trăiesc în permanență cu conștiința existenței celorlalți, cu durerile și trăirile lor, pe care le simt profund. Barakiel îi ajută să învețe să aline suferințele și să construiască în oameni conștiința faptului că pot muta munții din loc cu un strop de credință.

Leave a Comment