Acești sunt românii care ar putea beneficia de pensie, chiar dacă nu au contribuit la asigurările sociale…

O nouă inițiativă legislativă a fost propusă pentru a acorda pensii pentru o categorie specifică de cetățeni români, indiferent de contribuțiile lor la sistemul de asigurări sociale.

Pensiile pentru românii care nu au contribuit la stat

Propunerea a fost elaborată de trei membri ai partidului USR din Galați și a fost prezentată în Parlament în data de 8 aprilie. Această inițiativă legislativă vizează persoanele cu dizabilități, care ar urma să primească pensii de invaliditate, chiar și în absența contribuțiilor la fondul de asigurări sociale sau în cazul unei contribuții minime, în situația în care prezintă dizabilități care afectează iremediabil capacitatea lor de muncă.

Conform proiectului de lege, persoanele adulte încadrate în grad de handicap grav, care nu pot fi angajate pe piața muncii din cauza gravității consecințelor invalidității, au dreptul la pensie de invaliditate, indiferent de contribuțiile efectuate în sistemul public de pensii.

Proiect de lege pentru persoanele cu dizabilități

Eugen Terente, unul dintre deputații care au propus acest proiect de lege, a explicat pe rețelele de socializare că acest proiect vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități.

„Un nou proiect de lege depus. În timp ce PSD și PNL se luptă pentru păstrarea pensiilor speciale și a altor beneficii pentru oamenii de partid, azi (luni – n.r.), 8 aprilie 2024, împreună cu alți doi colegi Bogdan Rodeanu – deputat USR Galați și Lazar Ion Marian deputat USR Vâlcea, am depus un proiect de lege pentru acordarea de pensii de invaliditate, proiect ce vine în ajutorul persoanelor cu dizabilități.

Conform esenței textului de lege: La articolul 61, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5) cu următorul cuprins”, a postat deputatul Eugen Terente pe Facebook.

Potrivit publicației Capital, integrarea în piața muncii începe odată cu accesul în instituțiile de învățământ și reprezintă un obiectiv complex. Din lipsa resurselor necesare pentru a obține independența, adolescenții afectați de tulburările din spectrul autismului se confruntă cu tendințe către stări de melancolie și teamă.

Din cauza lipsei accesului la servicii sociale și medicale adaptate, acești indivizi își pierd viața cu aproximativ 16 ani mai devreme decât cei fără astfel de tulburări, conform sursei menționate.

Leave a Comment

Florin Salam a avut un gest emoționant pentru o doamnă în vârstă la concertul său. Momentul a devenit viral

Florin Salam a făcut o impresie profundă prin gestul său în acest weekend, când a avut o atitudine remarcabilă față de o bătrânică prezentă la un concert. În cadrul unei evenimente organizate cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, cunoscutul interpret de muzică manele a emoționat publicul prin gestul său plin de compasiune.

Gestul emoționant al lui Florin Salam față de o bătrână venită la concert

Momentul în care Florin Salam a avut această reacție impresionantă a devenit viral pe rețelele de socializare, fiind distribuit și apreciat de un număr mare de utilizatori, care nu s-au așteptat la un astfel de gest din partea artistului.

Florin Salam a coborât de pe scenă și s-a aplecat în fața unei bătrâne prezente la eveniment. Acest gest umil și respectuos a adus o bucurie profundă bătrânei, care, luată prin surprindere, a izbucnit în lacrimi de emoție. Cântărețul nu s-a oprit aici și a oferit un gest simbolic, scoțând din buzunarul sacoului mai multe bancnote de 100 de lei și oferindu-i acestei femei.

Florin Salam i-a sărutat mâna și a dăruit bani bătrânei, moment ce a adâncit emoția și respectul celor prezenți la concert. Cu toate acestea, în același timp, artistul a adus în discuție și problemele legale cu care se confruntă în prezent. Acesta este implicat în mai multe dosare legale legate de acuzații că ar fi luat bani de la clienți pentru evenimente pe care ulterior nu le-ar fi onorat.

Florin Salam continuă să susțină că este nevinovat, chiar dacă se confruntă cu presiunea unor acuzații grave. În ciuda acestor dificultăți, artistul afirmă că nu a făcut rău nimănui și că va lupta în continuare pentru a-și dovedi nevinovăția. Mai mult, a împărtășit publicului prezent la concert că relația cu mama sa suferă din cauza dificultăților prin care trece.

După ce au fost martori la gestul generos al lui Florin Salam și după ce au văzut implicarea sa profundă, mulți utilizatori de pe TikTok au reacționat cu comentarii pozitive și pline de admirație. Aceștia l-au lăudat pe artist pentru gestul său umanitar și pentru faptul că a arătat compasiune și respect față de bătrânica prezentă la eveniment. Comentariile de apreciere au subliniat aspectul emoționant al gestului și au evidențiat importanța empatiei și a generozității în societate.

Leave a Comment