Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit alimentul pe care ar trebui să îl evităm definitiv. Majoritatea românilor îl consumă zilnic.

Medicul Vlad Ciurea, un nume de referință în domeniul medical din România, a adus recent în atenție efectele nocive ale consumului unui aliment iubit de mulți români, arătându-le acestora cât de dăunător poate fi pentru sănătatea creierului uman.

Subiectul abordat de medic se referă la cartof, un aliment considerat a fi un element de bază în dieta multor persoane. Cu toate acestea, conform afirmațiilor lui Vlad Ciurea, cartoful este un aliment care poate avea consecințe negative asupra funcționării creierului. Prin urmare, medicul a dezvăluit că el personal a renunțat complet la consumul de cartofi cu aproximativ zece ani în urmă.

“De aproximativ 10 ani nu am mai consumat cartofi. În general, evit cartoful. Știu că acest carbohidrat nu contribuie sub nicio formă la activitatea cerebrală”, a declarat Vlad Ciurea în cadrul emisiunii iThink, difuzată pe Antena 3 CNN.

În continuare, medicul a subliniat că și consumul excesiv de pâine poate afecta activitatea creierului. Chiar dacă pâinea poate fi considerată un aliment plăcut și hrănitor, consumul său în cantități mari poate încetini funcțiile cerebrale.

“Pâinea, în cantități mici, este benefică. Dar pâinea, ca și cartoful, poate îngreuna activitatea cerebrală. Ambele alimente sunt bogate în carbohidrați, iar amidonul, prezent în acestea, poate avea un impact negativ asupra creierului. Îmi pare rău să spun, dar acestea sunt adevărurile”, a mai adăugat neurochirurgul.

Pe lângă acest aspect legat de alimentație, medicul Vlad Ciurea a evidențiat și alte recomandări pentru menținerea sănătății creierului. Astfel, el a subliniat importanța evitării consumului de alimente prăjite și a celor bogate în condimente. În schimb, medicul a menționat că lichidele, în special ceaiul verde, pot avea un impact benefic asupra sănătății creierului.

“Consumul de alimente prăjite trebuie evitat, la fel și consumul excesiv de alimente condimentate. În schimb, consumul de lichide, în special de ceai verde, poate fi benefic pentru sănătatea creierului. Creierul necesită o hidratare adecvată pentru a funcționa optim. De aceea, este recomandat să bem cel puțin doi litri de apă pe zi, nu doar pentru a ne menține hidratați, ci și pentru a asigura buna funcționare a creierului”, a concluzionat medicul Vlad Ciurea.

Leave a Comment

Cum se simte Nicu Covaci acum?! Membrii trupei Phoenix au făcut anunțul:

Starea de sănătate a lui Nicu Covaci, emblematicul lider al trupei Phoenix, a captat atenția tuturor fanilor și a comunității muzicale, după ce a suferit o intervenție chirurgicală la creier la Spitalul Județean din Timișoara, pe data de 22 martie 2024. Ultimele informații despre evoluția lui Covaci au fost împărtășite de membrii trupei Phoenix pe pagina lor oficială de Facebook, exprimându-și îngrijorarea față de veștile nefavorabile.

La vârsta de 76 de ani, Nicu Covaci se confruntă cu o perioadă dificilă, fiind nevoit să urmeze tratamentul adecvat după ce i s-a extirpat o tumoră cerebrală. În așteptarea rezultatelor analizelor care să stabilească natura tumorii – malignă sau benignă – toți cei care îl apreciază sunt tensionați. În acest interval, Covaci a început procesul de recuperare la secția de Radioterapie a Spitalului Municipal din Timișoara, beneficiind de îngrijirea celor mai competenți specialiști.

„Salutare tuturor! Oameni buni, ne-au parvenit rezultatele finale și fără echivoc ale analizei situației medicale a lui Nicu. Vom ține sub discretie diagnosticul, însă veștile nu sunt bune. Starea lui Nicu este stabilă, urmând tratamentul și beneficiază de cea mai bună îngrijire posibilă! Condiția medicală nu îi permite vizite, și noi limităm contactul, așa că adresăm rugămintea către presă de a nu insista în acest sens! Am promis că vă vom ține la curent cu informații veridice și clare și asta vom face! Așadar, atât pentru a respecta dorința lui Nicu, cât și pentru a-i fi de ajutor real în condițiile actuale, evenimentele Phoenix vor urma astfel:”, au transmis membrii Phoenix.

În ciuda acestei situații delicate, Nicu Covaci a dorit ca trupa să continue să concerteze, chiar și în absența sa. Astfel, concertele programate pentru luna aprilie în Constanța, București, Bacău și Iași vor avea loc conform planului, în spiritul dorinței lui Covaci de a nu lăsa visul și muzica Phoenix să se stingă.

„Nicu Covaci a insistat în acest sens, a spus că niciun eveniment nu trebuie ratat și că trupa asta și visul meu trebuie să meargă mai departe, că n-am stat să muncesc 62 de ani pentru ceva ce o să piară”, a declarat Costin Adam, solistul Phoenix.

Mesajul transmis de Nicu Covaci reprezintă o mărturie a pasiunii și dedicării sale față de muzică, trupa pe care a înființat-o și fanii care l-au susținut de-a lungul anilor. În ciuda dificultăților de sănătate, spiritul său rămâne puternic, inspirându-i pe ceilalți membri să continue să ducă muzica Phoenix pe scenele din România și din lume.

Fanii, prietenii și întreaga comunitate muzicală îl susțin pe Nicu Covaci în aceste momente delicate, trimițându-i gânduri bune pentru o recuperare rapidă și completă.

Leave a Comment