Cât te costă un meniu de Paște gătit de Cătălin Scărlătescu? Pentru toate aceste mâncăruri delicioase, pregătite după rețetele maestrului bucătar, va trebui să cheltui o sumă considerabilă de bani.

Pentru cei care doresc să evite aglomerația și grija pregătirilor, există posibilitatea de a comanda bucatele necesare pentru masa de Paște. Restaurantele și firmele de catering se confruntă cu o cerere mare în perioada sărbătorilor, motiv pentru care este important să faci comenzile din timp. Printre locațiile cele mai căutate în această perioadă se numără restaurantele celebrului chef Cătălin Scărlătescu.

Recent, chef-ul a dezvăluit prețurile pentru un meniu complet de Paște. Având în vedere reputația sa și abilitățile sale deosebite în bucătărie, nu este de mirare că meniul pregătit de el nu este accesibil pentru toată lumea.

Ce costă un meniu de Paște de la Cătălin Scărlătescu
Bucatele tradiționale de Paște, cum ar fi drobul, stufatul, ciorba, sarmalele, salata de boeuf, cozonacul și pasca, sunt nelipsite de pe masa festivă. Pentru toate aceste delicii culinare preparate după rețetele lui Scărlătescu, trebuie să investești cel puțin 1.150 de lei.

Chef-ul a subliniat de mai multe ori că nu utilizează conservanți sau coloranți, iar ingredientele folosite sunt bio. Astfel, o porție de 27 de sarmale costă 137 de lei, în timp ce o oală de 2,4 litri de ciorbă de miel are un preț de 117 lei. Un kilogram de friptură de miel se apropie de 200 de lei, iar stufatul este ceva mai accesibil, costând 179 de lei. Drobul de miel și salata de boeuf sunt în jur de 150 și, respectiv, 75 de lei pentru un kilogram.

Un platou tradițional pentru patru persoane, care include o varietate de produse gustoase, precum cârnați, chiftele, jumări și salată de vinete sau de icre, costă 119 lei. Un pachet cu pasca și cozonac are un preț aproape de 200 de lei.

Cele mai căutate preparate pentru masa de Paște de la Scărlătescu
Cele mai apreciate preparate semnate de Scărlătescu sunt și cele mai vândute. Astfel, în categoria “cele mai vândute” de pe site-ul celebrului chef se regăsesc: cozonac (99 lei), cozonac însiropat cu vinars și ciocolată belgiană (143 lei), pasca (98 lei), sarmale (13 bucăți – 69 lei, 27 bucăți – 137 lei), salata de boeuf cu vită, respectiv cea cu pui (ambele la prețul de 75 de lei), stufat de miel (179 de lei), drob de miel (147 lei).

Pe locurile următoare în categoria “cele mai vândute” se află: drobul de pui (147 lei), ciorba de miel (117 lei), friptură de miel (189 lei), și friptură de curcan (99 lei).

Leave a Comment

Motivul real pentru care plângem când tăiem ceapa? Doar câțiva cunosc explicația științifică.

Fără îndoială, ceapa este una dintre cele mai temute inamice ale gospodinelor din întreaga lume. Practic, nu există nicio persoană care să nu verse măcar o lacrimă în timp ce toacă această legumă. În timp ce mulți s-au obișnuit cu acest ritual al vărsatului de lacrimi, alții se întreabă de ce se întâmplă acest lucru.

De ce toată lumea plânge atunci când toacă ceapă
Ceapa este una dintre cele mai gustoase și aromate ingrediente din bucătărie, capabilă să transforme complet gustul oricărui fel de mâncare. Cu toate acestea, pentru a fi adăugată în diverse preparate, ceapa trebuie să fie tocată.

Procesul de tocare a cepei devine un adevărat coșmar pentru toate gospodinele. De îndată ce această legumă este curățată, încep să apară primele lacrimi. Dar, atunci când este tăiată, mulți oameni încep să plângă serios.

Ei bine, dacă te numeri printre aceștia, trebuie să știi că nu ceapa este singura vinovată. Organismul nostru reacționează astfel la mirosul și substanțele emanate de ceapă în timpul tăierii.

Conform oamenilor de știință, lacrimile care curg în timpul tăierii cepei sunt lacrimile de bază, acelea care sunt întotdeauna prezente în ochi. Atunci când intrăm în bucătărie și începem să toacem ceapa, ochii noștri plâng ca un reflex.

”Acestea sunt lacrimile tale de bază. Ochii tăi se rostogolesc în ele toată ziua. Ele conțin ulei, mucus, apă și sare și ajută la combaterea infecțiilor.”, afirmă specialiștii de la Cleveland Clinic, conform cespun.eu.

Ceapa și-a dezvoltat propriul mecanism de apărare
Dar nu doar organismul uman este fascinant, ci și ceapa în sine. Experții spun că, ca o legumă care crește sub pământ, a trebuit să își dezvolte anumite abilități pentru a se proteja.

Pentru a se apăra împotriva dăunătorilor, ceapa a început să elibereze un aminoacid. La contactul cu apa, acest aminoacid se descompune într-un gaz care ne determină să plângem.

Dacă vrei să scapi de lacrimi în timp ce tai ceapa în viitor, trebuie să știi că există câteva trucuri care te pot ajuta. Unul dintre acestea, poate cel mai simplu, este să răcești ceapa, adică să o speli cu apă rece înainte de a o toca.

Deoarece este vorba despre un gaz care sensibilizează ochii, poți să pornești hota în timp ce toci ceapa. Astfel, toți vaporii din bucătărie vor fi evacuați afară.

Leave a Comment