De fapt, cum respectăm Postul Negru? Părintele Ilarion Argatu ne-a explicat ce este permis să mâncăm. Sunt învățături pe care orice creștin ortodox ar trebui să le cunoască…

Suntem în plin post al Paștelui, o perioadă respectată cu sfințenie de către mulți creștini. Există credincioși care aleg să țină post negru pe tot parcursul celor 40 de zile, nu doar o zi sau două. Dar ce părere are părintele Ilarion Argatu despre această practică?

Cum să ținem post negru conform sfatului părintelui Ilarion Argatu
Postul negru presupune abținerea de la hrană sau chiar de la apă, pentru cei care îl respectă pentru o perioadă scurtă. Se spune că prin această practică, te cureți nu doar de toxine, ci și de păcate, fiind considerată un act de smerenie.

De asemenea, în timpul postului negru, te abții și de la comiterea păcatelor, dacă îți dorești o purificare adevărată. Preoții susțin că este benefic și pentru întărirea voinței, a credinței în Dumnezeu și încrederea în propria persoană.

“Pentru mine, postul nu înseamnă doar abținere de la mâncare și băutură, ci și abținere de la orice păcat și răutate”, explică părintele Ilarion Argatu, unul dintre cei mai respectați duhovnici ai țării, în cartea sa “Pe treptele suirii către cer”, ediția a II-a din 2007.

În aceeași carte, părintele precizează că postul negru începe la ora 18:00 și durează până la ora 24:00 a zilei următoare. Totuși, dacă simți că ești slăbit și nu mai poți continua postul, dar totuși nu vrei să-l întrerupi, poți lua o gură de aghiazmă și puțină anafură.

“Dacă te simți prea slăbit și nu mai poți continua postul, poți lua în cursul zilei o bucățică de anafură și 3 înghițituri de aghiazmă”, adaugă părintele Ilarion Argatu.

Cum să întrerupi postul negru în mod corect
Dacă simți o foame puternică și vrei să întrerupi postul, limitează-te la o singură masă pe zi și asigură-te că aceasta respectă regulile postului. O masă bazată pe legume va fi cea mai potrivită. Este esențial să nu exagerezi cu cantitatea.

“Dacă decizi să întrerupi postul pentru că simți o foame puternică, atunci nu consuma mai mult de o singură masă, care să fie tot de post. Dacă mănânci prea mult, diavolii îți vor fura postul, spunând că ai mâncat pentru toată ziua în care ai ținut post”, mai subliniază părintele.

Beneficiile miraculoase ale postului negru pentru sănătate
Studiile arată că postul negru reglează nivelul de zahăr din sânge și este de mare ajutor pentru persoanele cu diabet. De asemenea, reduce inflamația din corp și stimulează procesul de regenerare celulară, cunoscut sub numele de autofagie. Prin acest fenomen, se elimină celulele bolnave și se încetinește procesul de îmbătrânire.

Leave a Comment

Ionuț Dolănescu a dorit să facă publică această veste, după 14 ani de căsnicie cu Doinița: “Vă vine să credeți? Nu exagerez și nu vă mint! Doinița este o…”

Ionuț Dolănescu și soția sa, Doinița, au construit un cămin fericit și armonios împreună. Artistul își exprimă profundul său respect și dragoste pentru partenera sa de viață, subliniind că este recunoscător în fiecare zi pentru prezența ei lângă el.

Recent, cântărețul a dezvăluit o mărturisire neașteptată despre relația lor de cuplu, subliniind calitățile remarcabile ale soției sale.

Ionuț Dolănescu: O declarație de iubire și apreciere față de soția mea
Fiul regretatului Ion Dolănescu a mărturisit că a știut de la început că Doinița este femeia alături de care își dorește să îmbătrânească.

„Am primit de la Dumnezeu alături un om, o jumătate excepțională, și pentru asta Îi mulțumesc providenței în fiecare zi.

Suntem împreună de 14 ani, avem trei copii și aproape că nu ne-am certat niciodată. Poate credeți că exagerez sau că mint, dar nu este așa!

Doinița este o femeie extrem de caldă și înțeleaptă, care mă înțelege și mă echilibrează. Uneori, în glumă sau în serios, îi spun: „Mai, nu te-ai plictisit niciodată? Hai să ne certăm și noi!” și ea zâmbește larg și mă îmbrățișează”, a declarat Ionuț Dolănescu pentru Formula AS.

Doinița: O prezență luminoasă și un stâlp al familiei
Artistul a lăudat și abilitățile gospodărești ale soției sale, subliniind că Doinița este un suport de nădejde și un pilon al familiei lor.

„Este o gospodină desăvârșită și o susținătoare a valorilor familiale. În lumea noastră este dificil să găsești pe cineva cu care să te înțelegi, și de aceea o respect și o iubesc atât de mult. Doinița este liniștea, fericirea și lumina vieții mele.

Fără ea, nu cred că aș fi putut să rămân stabil. Suntem foarte fericiți împreună și cred că acest lucru se reflectă cel mai elocvent pe scenă”, a mai spus artistul.

Fiul cel mai mic al regretatului Ion Dolănescu, Dragoș, a dezvăluit că s-a vaccinat de 5 ori cu 3 vaccinuri diferite
Situția fiului cel mai mic al regretatului Ion Dolănescu, Dragoș, este una neobișnuită.

Acesta a afirmat că, pentru a demonstra că vaccinurile nu au efecte negative, a ales să se vaccineze de 5 ori cu 3 tipuri diferite de vaccin. Dragoș a explicat într-o postare pe rețelele de socializare cum a procedat.

Stabilit în Costa Rica, Dragoș Dolănescu a menționat că întreaga familie a avut COVID-19 și că virusul a avut simptome ușoare, asemănătoare unei răceli, neavând forme severe.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Dragoș Dolănescu a afirmat că, pentru a demonstra că vaccinul este sigur și nu are reacții negative, a ales să se vaccineze de 5 ori cu 3 tipuri diferite de vaccin. Astfel, acesta a primit vaccinul AstraZeneca, Pfizer și Johnson&Johnson.

„Toată familia a avut COVID-19. Primul care a fost infectat a fost Ion, care ne-a contaminat pe toți. Simptomele au fost asemănătoare cu cele ale unei răceli puternice. Am stat în izolare timp de 14 zile. Am făcut 5 vaccinuri în SUA și Costa Rica.

Eu călătoresc mult în Miami și acolo am făcut vaccinul Johnson&Johnson, apoi m-am vaccinat cu Pfizer. Ulterior, am făcut vaccinul de la AstraZeneca în Costa Rica.

Am dorit să fac toate aceste vaccinuri pentru a demonstra că nu am avut nicio reacție negativă. Toată familia s-a vaccinat, cu excepția lui Darius, fiul meu cel mic, care a împlinit 11 ani.”, a declarat Dragoș Dolănescu pentru Click!.

Leave a Comment