Evenimentul care aduce România în prim-plan pe BBC și CNN! Un om obișnuit, din Iași, a descoperit acest coif antic, vechi de 2500 de ani, pe fundul râului Siret..

Un român dintr-o comună din Iași a avut parte de o descoperire incredibilă în propria sa casă – peste 400.000 de euro, și asta fără să știe. Dar acești bani nu erau sub formă de bancnote sau monede, ci sub forma unui obiect vechi de peste 2.500 de ani – un coif, descoperit accidental într-un râu.

Radu Zaina, locuitor al comunei Alexandru Ioan Cuza din Iași, este persoana care a descoperit acest coif în râul Siret acum trei ani.

„În urmă cu vreo trei ani, mă aflam la scăldat împreună cu mai mulți prieteni. Siretul curge foarte aproape de localitatea noastră. M-am aventurat în apă în jurul orei 14.

Am mers până la brâu, iar la un moment dat, când am călcat pe fundul apei, am simțit că agăț ceva cu piciorul – era un obiect de tablă.

M-am dus să văd ce este și am ridicat obiectul respectiv.

La început, am crezut că este un craniu uman.

Coiful era acoperit de mâl galben în interior, probabil adus de o viitură de la distanță. L-am spălat bine la mal și apoi am decis să îl duc la poliție”, a povestit Radu Zaina pentru ZiaruldeIasi.ro.

Leave a Comment

“Voi rosti aceste cuvinte, chiar dacă sunt sigură că nu îi vor face plăcere!” Acesta este secretul pe care Teo Trandafir l-a dezvăluit despre Mircea Badea.

În cadrul emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai” difuzată de Kanal D, Teo Trandafir (52 de ani) a împărtășit detalii despre relația sa cu fostul său coleg, prezentatorul TV Mircea Badea (46 de ani).

Teo Trandafir, despre Mircea Badea: „El a fost sprijinul meu”
Întrebată “Când te-ai simțit copleșită de durere și nimeni nu a fost acolo pentru tine?”, Teo Trandafir a răspuns:

„Au fost multe momente. Chiar dacă am fost copleșită de durere, nu am spus prea multe, pentru că am o oarecare mândrie. Dar Mircea a fost mereu acolo pentru mine.

Și chiar dacă sunt sigură că nu va fi prea încântat să audă asta, trebuie să spun. De fiecare dată când am avut nevoie de ceva, Mircea a fost lângă mine. A fost sprijinul meu atât moral, cât și material.

El m-a făcut să simt că nu sunt niciodată singură. Îl chemam în mintea mea și el venea, iar eu credeam că poate e doar o iluzie, dar el era acolo, real. De multe ori am fost nevoită să-l urmăresc pentru a-i returna banii, pentru că altfel, probabil, i-ar fi oferit pe toți.

Și nu a fost o situație unică. Se întâmpla periodic.

Eu trebuia să mă descurc cu facturile lunare, iar să îl sun pe Mircea și să îi cer ajutorul ar fi fost extrem de umilitor pentru mine. Așa că el a intervenit înaintea mea, întrebându-mă mereu: «Ai nevoie de bani?».

A făcut asta pentru mine înainte să ajung să-i cer eu. Și a făcut-o cu o delicatețe pe care o admir”, a mărturisit Teo Trandafir, conform DC News.

Teo Trandafir: „De fiecare dată când încerc să-i mulțumesc, îmi vin lacrimile”
„De fiecare dată când încerc să-i mulțumesc, îmi vin lacrimile. I-am trimis chiar și clipuri video emoționante și s-a speriat groaznic.

Într-o ocazie, în emisiune, Gâdea i-a arătat un filmuleț cu mine plângând. El s-a speriat: «Ce s-a întâmplat?!». Era ziua lui.

Nu am putut să îi urez «La mulți ani!» fără să plâng de drag atunci”, a adăugat prezentatoarea.

Cu o carieră de 29 de ani
După trei ani de radio, în 1994, Teo și-a început cariera în televiziune cu emisiunea “Bună Dimineața, România” de la Tele 7abc.

Trei ani mai târziu, a trecut la Antena 1, unde, alături de Mircea Badea, a realizat și prezentat două dintre cele mai apreciate emisiuni de divertisment ale vremii, “Dimineața devreme” și “Teo & Mircea Show”.

În 2000, Teo s-a mutat la Pro TV, unde a prezentat emisiunea de succes care îi purta numele. Show-ul a fost difuzat timp de șase ani.

După o perioadă lucrat la posturile Prima TV și Romantica TV, Teo a renunțat la televiziune pentru o vreme, în 2008.

În 2011, a fost diagnosticată cu pancreatită, fiind la un pas de a-și pierde viața. A supraviețuit miraculos după trei luni de spitalizare.

Începând cu septembrie 2013, Teo Trandafir a decis să se întoarcă în televiziune, de această dată la Kanal D, unde a prezentat emisiunea “Teo Show”. Teo este mama unei fiice, Maia, în vârstă de 16 ani.

Leave a Comment