Celebrul interpret de muzică populară, Gheorghe Turda, a întrerupt tăcerea și a dezvăluit detalii cutremurătoare despre decesul soției sale. Totul a început în 1987!

Gheorghe Turda, cunoscut pentru energia sa debordantă și zâmbetul său mereu prezent, poartă în suflet o povară grea la vârsta de 76 de ani – pierderea soției sale. Interpreta iubită de muzică populară a fost Elisabeta Turda, partenera lui de viață din 1977 până în 2009.

Cum a suferit Gheorghe Turda pierderea soției
O căsnicie care a traversat peste trei decenii l-a unit pe Gheorghe Turda cu Elisabeta Turda, iar tragedia care s-a abătut asupra lor a fost una devastatoare. Elisabeta, care în tinerețe fusese balerină, a pierdut lupta cu o boală cumplită în 2009.

Într-un interviu, Gheorghe Turda a dezvăluit că soția sa iubită a fost răpusă de leucemie cronică trombocitară, ca urmare a expunerii la radiațiile de la Hiroshima. În timpul unui turneu în Japonia, Elisabeta Turda a fost diagnosticată cu această boală gravă, iar eforturile medicilor au fost zadarnice în încercarea de a-i salva viața.

“Totul a început în 1987, în timpul turneului nostru artistic în Japonia. Elisabeta era atunci balerină în Ansamblul Rapsodia, iar eu o însoțeam. După ultima noastră reprezentație, după peste 30 de spectacole, a fost transportată de urgență cu ambulanța, fiindu-i rău.

Medicii japonezi i-au explicat ce urmează să se întâmple, ca urmare a expunerii la radiații, care încă persistau la Hiroshima, și care vor fi etapele prin care va trece. Și ceea ce au spus s-a adeverit, ei trataseră mii de cazuri. Am revenit în țară cu avionul, unde a fost supusă observației medicilor români.

Diagnosticul a fost cumplit, leucemie cronică trombocitară. S-a luptat cu boala, dar medicii au avut puține opțiuni, măduva coloanei fiind grav afectată. Dacă era acum, când medicina a avansat, poate că exista un tratament care să-i prelungească viața”, a povestit cântărețul pentru playtech.ro.

Gheorghe Turda își onorează periodic fosta soție
Elisabeta Turda își odihnește acum trupul în cimitirul din Câmpina, orașul unde cuplul avea casa lor. Artistul folcloric încearcă să păstreze vie memoria partenerei sale, vizitând adesea mormântul.

“Ea a fost înmormântată în cimitirul din Câmpina, orașul nostru de baștină. Merg des să-i aduc flori și să aprind lumânări”, a adăugat celebrul interpret de muzică populară. În același timp, a mărturisit că păstrează unele dintre lucrurile ei ca amintiri.

“Am dat câteva dintre obiectele ei celor dragi, cele mai prețioase, blănurile și paltoanele, le-am împărțit în familie, iar altele le-am păstrat ca amintiri. Grădina noastră din curtea casei a fost complet amenajată de ea, acum eu am grijă de ea sau rog pe cineva să o îngrijească când nu sunt acasă, pentru a menține grădina frumoasă, așa cum îi plăcea ei”, a mai spus solistul.

Leave a Comment

Soarele a răsărit pe strada lui Kate Middleton! Motivul pentru care Prințesa de Wales zâmbește din nou

În ciuda greutăților cu care se confruntă familia regală britanică în prezent, un eveniment special a reușit să aducă un zâmbet pe chipul Prințesei de Wales, Kate Middleton. Trecând amândoi prin tratamente medicale pentru cancer, atât Kate cât și Prințul Charles se luptă cu provocări semnificative, aducând tristețe și îngrijorare în inimile multora.

Cu toate acestea, determinarea și dragostea pentru familia lor rămân neclintite. Prințesa Kate și Prințul William depun eforturi considerabile pentru a asigura o viață cât mai normală pentru cei trei copii ai lor, chiar și în aceste vremuri dificile. În mijlocul acestor încercări, o veste bună a venit ca o rază de speranță pentru cuplul regal.

Vestea bună care i-a adus zâmbetul Prințesei de Wales
Recenta veste a adus o rază de lumină în viața Prințesei de Wales: prietenii apropiați ai cuplului, Prințul Moștenitor Hussein al Iordaniei și Prințesa Rajwa, așteaptă primul lor copil. Această bucurie a fost confirmată printr-un comunicat oficial emis de Curtea Regală Hașemită, anunțând că Altețele Lor Regale Prințul Moștenitor Al Hussein bin Abdullah al II-lea și Prințesa Rajwa Al Hussein urmează să devină părinți în această vară.

„Curtea Regală Hașemită transmite sincerele sale felicitări Majestăților Lor Regele Abdullah al II-lea și Regina Rania Al Abdullah și le urează Altețelor Lor Regale Prințul Moștenitor Al Hussein și Prințesa Rajwa multă sănătate și fericire pe măsură ce își întâmpină copilul.”

Kate Middleton și Prințul William se bucură pentru prietenii lor
Kate Middleton și Prințul William sunt încântați de această veste, fiind buni prieteni cu cuplul princiar iordanian. Participarea la nunta lor în iunie anul trecut demonstrează legătura strânsă pe care o au cu aceștia.

În ciuda greutăților lor, Prințesa Kate și Prințul William găsesc bucurie și speranță în relația lor de prietenie cu familia regală iordaniană și în vestea minunată a nașterii iminente a primului copil al Prințului Moștenitor Hussein și al Prințesei Rajwa. Acest eveniment fericit aduce un strop de lumină și optimism în viața lor, amintindu-le că viața oferă momente de bucurie chiar și în cele mai dificile momente.

Leave a Comment