Nu este o glumă! Care este prețul unei ciorbe de burtă și al unei porții de sarmale la restaurantul “Lacrimi și Sfinți” al lui Mircea Dinescu, situat în Centrul Vechi?

Mircea Dinescu este cunoscut pentru unul dintre cele mai remarcabile restaurante din București, care încântă clienții cu un meniu inedit, plin de delicatese, de la ciorbe tradiționale de burtă până la sarmale absolut fabuloase, preparate în vin.

“Lacrimi și Sfinți” se impune ca un local românesc atipic, îmbinând elemente de bucătărie modernă și contemporană. Rețete străvechi, având o istorie de peste 100 de ani, sunt reinterpretate și reconfigurate pentru a crea arome pierdute sau chiar inventate. Mircea Dinescu nu se rezumă doar la prepararea mâncărurilor, ci redescoperă și reinventează o cultură culinară autohtonă aproape uitată sau neglijată de mai bine de un secol.

Fiecare ingredient folosit în preparatele din meniu provine exclusiv din surse locale și organice: peștele este proaspăt capturat, păsările sunt crescute în gospodării proprii, iar carnea de porc și vită provine de la ferme mici și individuale.

Poet, personalitate publică și sufletul bucătăriei de la “Lacrimi și Sfinți”, Mircea Dinescu este prezent în fiecare aspect al restaurantului. El nu doar gătește și creează rețetele, ci merge și în piață pentru a selecta cele mai proaspete ingrediente, interacționează cu oaspeții localului și savurează cu plăcere fiecare preparat care iese din bucătărie – el este pur și simplu inima și sufletul “Lacrimi și Sfinți”.

Cu toate acestea, obținerea unei rezervări la “Lacrimi și Sfinți” poate fi o adevărată provocare. Se spune că ai nevoie de cel puțin două zile în avans pentru a putea rezerva o masă la prânz în acest restaurant celebru.

Dacă ai norocul să prinzi o masă, trebuie să te pregătești pentru faptul că vei avea nevoie de o sumă considerabilă de bani pentru a te bucura de experiența culinară oferită. De exemplu, o porție de ciorbă de burtă costă 28 de lei, iar dacă dorești să savurezi și câteva sarmale delicioase, va trebui să scoți din buzunar încă 56 de lei – un total de 84 de lei pentru două porții de mâncare, fără a lua în calcul și băutura sau preparatele pentru cineva cu care împarți masa.

Leave a Comment

Liam Neeson a decis să deconecteze soția de la aparatele care o mențineau în viață. „I-am spus: «Draga mea, nu vei reuși să te recuperezi după asta. Ți-ai lovit capul. Nu sunt sigur dacă mă auzi, dar asta ți s-a întâmplat».

Cu 11 ani în urmă, Liam Neeson (în vârstă de 68 de ani în prezent) a trebuit să facă una dintre cele mai grele alegeri ale vieții sale: să își deconecteze soția, actrița Natasha Richardson, de la aparatele care o țineau în viață după un tragic accident de schi.

Natasha, în vârstă de 45 de ani la acea vreme, a suferit un accident tragic pe pârtia de schi din Quebec, Canada, în timp ce se distra alături de un instructor. O căzătură aparent banală a avut consecințe devastatoare, rezultând într-o hemoragie intracraniană.

Actorul Liam Neeson, care se afla pe platourile de filmare ale unei producții în Toronto la momentul tragediei, a fost nevoit să facă o cursă disperată înapoi la New York după ce a primit vești despre starea critică a soției sale.

Recunoscând gravitatea situației, Liam a luat decizia de a-și spune adio soției sale, înțelegând că nu exista nicio șansă de recuperare. “Nu o să-ți revii după asta”, i-a spus cu durere în suflet, recunoscând realitatea tragică a situației.

După ce Natasha a fost deconectată de la aparate, Neeson a dezvăluit că acest lucru a fost în conformitate cu un pact prealabil între cei doi: “Dacă unul dintre noi ajunge într-o stare vegetativă, celălalt trebuie să ia această decizie”.

Într-un gest de generozitate și compasiune, organele donatoare ale lui Natasha au salvat alte trei vieți. “Inima ei, rinichii și ficatul au fost donate. Cred că ar fi fost încântată și bucuroasă de acest lucru”, a mărturisit Neeson.

Deși au trecut 11 ani de la tragicul eveniment, Liam Neeson încă resimte profund absența soției sale și nu s-a împăcat complet cu pierderea acesteia. De-a lungul anilor, actorul a avut două relații, însă niciuna dintre ele nu a fost de durată, reflectând astfel durerea și dificultatea de a merge mai departe după pierderea partenerei de viață.

Leave a Comment