Cea mai puternică rugăciune pentru alungarea bolilor . Se rostește de fiecare dată când te confrunți cu probleme de sănătate și este de mare ajutor.

Psalmul 50

“1. Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta

2. Si dupa multimea indurarilor Tale, sterge faradelegea mea.

3. Mai vartos ma spala de faradelegea mea si de pacatul meu ma curateste.

4. Ca faradelegea mea eu o cunosc si pacatul meu inaintea mea este pururea.

5. Tie unuia am gresit si rau inaintea Ta am facut, asa incat drept esti Tu intru cuvintele Tale si biruitor cand vei judeca Tu.

6. Ca iata intru faradelegi m-am zamislit si in pacate m-a nascut maica mea.

7. Ca iata adevarul ai iubit; cele nearatate si cele ascunse ale intelepciunii Tale, mi-ai aratat mie.

8. Stropi-ma-vei cu isop si ma voi curati; spala-ma-vei si mai vartos decat zapada ma voi albi.

9. Auzului meu vei da bucurie si veselie; bucura-se-vor oasele mele cele smerite.

10. Intoarce fata Ta de la pacatele mele si toate faradelegile mele sterge-le.

11. Inima curata zideste intru mine, Dumnezeule si duh drept innoieste intru cele dinlauntru ale mele.

12. Nu ma lepada de la fata Ta si Duhul Tau cel sfant nu-l lua de la mine.

13. Da-mi mie bucuria mantuirii Tale si cu duh stapanitor ma intareste.

14. Invata-voi pe cei fara de lege caile Tale si cei necredinciosi la Tine se vor intoarce.

15. Izbaveste-ma de varsarea de sange, Dumnezeule, Dumnezeul mantuirii mele; bucura-se-va limba mea de dreptatea Ta.

16. Doamne, buzele mele vei deschide si gura mea va vesti lauda Ta.

17. Ca de ai fi voit jertfa, ti-as fi dat; arderile de tot nu le vei binevoi.

18. Jertfa lui Dumnezeu: duhul umilit; inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi.

19. Fa bine, Doamne, intru buna voirea Ta, Sionului, si sa se zideasca zidurile Ierusalimului.

Leave a Comment

La 93 de ani, bunica din Ținutul Momârlanilor le dă lecții tinerilor. Cum se menține sănătoasă: „Îmi plăcea să merg la…”.

O viață dedicată muncii și tradiției în inima munților

Maria Cocolan, o prezență remarcabilă în peisajul momarlanilor din Valea Jiului, își poartă cu mândrie vârsta de 93 de ani, continuând să trăiască și să lucreze în mijlocul naturii, la fel de harnică și hotărâtă ca întotdeauna. Într-o lume în care tradițiile se estompează și stilul de viață rural devine tot mai rar întâlnit, bunica Maria reprezintă un simbol viu al perseverenței și al respectului pentru munca asiduă.

Cu rădăcini adânc în tradițiile și obiceiurile locului, Maria își împărtășește experiența și povestea sa de viață cu toată autenticitatea și modestia care o caracterizează. Crescută și trăind în cătunele Jiet și Dalja din Valea Jiului, apoi mutându-se lângă Aninoasa, Maria a trăit o viață marcată de muncă grea și responsabilitate. A fost martora și participantă la schimbările aduse de trecerea timpului, dar a rămas fidelă tradițiilor și valorilor sale de bază.

Cu fiecare zi care trece, bunica Maria demonstrează că vârsta este doar un număr și că pasiunea pentru muncă și viața în mijlocul naturii nu cunoaște bariere de timp sau spațiu. Cu un zâmbet blând și cu ochii plini de înțelepciune, ea continuă să taie lemne, să facă curățenie, să îngrijească animalele și să aibă grijă de casa sa modestă. Povestea ei de viață este o lecție de modestie și curaj pentru toți cei care o cunosc și o admiră.

În lumea agitată și adesea lipsită de sensibilitate a zilelor noastre, Maria reprezintă o amintire vie a valorilor autentice și a modului de viață simplu, dar plin de semnificație, al vremurilor de altădată. Ea este o femeie ale cărei povești și învățăminte merită ascultate și transmise mai departe, ca o moștenire prețioasă pentru generațiile viitoare.

În timp ce trecutul și prezentul se întâlnesc în viața Mariei, ea continuă să fie un exemplu de forță și rezistență pentru toți cei din jurul ei. Cu fiecare gest și cu fiecare cuvânt, bunica Maria aduce un omagiu vieții și tradițiilor locale, amintindu-ne că frumusețea și bogăția autenticității se găsesc adesea în cele mai simple lucruri și gesturi din viața de zi cu zi.

Leave a Comment