Vremea devine nebună! ANM a realizat o nouă prognoză cu modificări radicale

După un weekend și un început de săptămână caracterizate de vreme extrem de călduroasă, ne așteaptă o schimbare radicală în prognoza meteo, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie.

Potrivit ANM, luni se anunță cea mai fierbinte zi din acest an, iar miercuri temperaturile vor atinge un maxim de 33 de grade Celsius. Cu toate acestea, începând de joi, vremea va deveni mai rece. Termometrele vor indica 15 grade Celsius, ceea ce reprezintă o scădere a temperaturii cu 20 de grade Celsius.

“Parcurgem o perioadă foarte călduroasă atât în acest sfârșit de săptămână, cât și la începutul săptămânii viitoare. Cel puțin până miercuri, temperaturile vor varia între 19 și 33 de grade în întreaga țară, pentru ziua de luni, la debutul săptămânii viitoare.

Mai mult, marți se vor înregistra valori de până la 31 de grade în sudul țării, în timp ce în vest, centru și nord temperaturile vor fi între 18 și 20 de grade, din cauza apariției ploilor”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.

Un front de aer rece se va deplasa către România

Conform aceleiași surse, este de așteptat ca un masiv de aer mai rece să se apropie de teritoriul României. Astfel, în cea de-a doua parte a săptămânii viitoare, temperaturile vor reveni aproape de media obișnuită pentru această perioadă din an.

Mateescu a menționat că sunt prognozate temperaturi mai scăzute, în jur de 15 grade Celsius în vest, centru și nord pentru ziua de joi, în timp ce în sud și sud-est se vor înregistra temperaturi de 15 grade sau maximum 20 de grade Celsius.

“Un front de aer mai rece se va apropia de țara noastră, astfel încât, în cea de-a doua parte a săptămânii viitoare, să revenim practic la temperaturile normale pentru această perioadă din an conform calendarului. Vor fi temperaturi mai scăzute, în jur de 15 grade Celsius în vest, centru și nord pentru ziua de joi, și 15 grade sau cel mult 20 de grade, în sud și în sud-est”, a explicat Elena Mateescu.

Revenirea ploilor

Mateescu menționează că este benefic faptul că se anunță ploi, având în vedere situația de secetă pedologică în mare parte din țară. Ea a subliniat că aceste precipitații vor contribui cu siguranță la refacerea, cel puțin la suprafață, a rezervei de apă din sol.

Înainte de aceasta, a subliniat că vremea va rămâne foarte caldă, cu cea mai ridicată temperatură estimată pentru ziua de luni. Astfel, în cea mai mare parte a țării, se prognozează temperaturi între 25 și 33 de grade Celsius.

“Este benefic că va ploua, având în vedere situația de secetă pedologică în bună parte din țară. Aceste precipitații cu siguranță vor contribui la refacerea, cel puțin la suprafață, a rezervei de apă din sol.

Până atunci, avem de-a face cu o vreme foarte caldă. Cea mai călduroasă zi din acest episod va fi luni, când temperaturile se vor situa între 25 și 33 de grade în cea mai mare parte a țării”, a conchis Elena Mateescu, directorul ANM.

Leave a Comment

Ai dificultăți în viață? Consultă în comentarii rugăciunea către Sfântul Mina.

„Preasfinte și lăudat Mare Mucenic Mina, tu care faci minuni, primește această rugăciune de la mine, un rob nevrednic al tău. Mă adresez ție, ca un izvor adevărat de vindecare și ajutor grabnic, cu lacrimi fierbinți. Te rog, sfinte Mina, privește pierderea mea, sărăcia și neputința mea, vezi rănile și suferințele trupului și ale sufletului meu!

Îți cer ție, Sfinte Mina, să te grăbești să mă ajuți cu rugăciunile tale neîncetate și sfinte. Ascultă suspinele mele și nu mă lăsa deoparte, căci știu, Sfinte al lui Dumnezeu, că ai suferit chinuri grele și chinuri înfricoșătoare din dragoste pentru Hristos, dar prin acele suferințe acum trăiești luminat și ai dobândit darurile lui Dumnezeu.

Căci am încredere că și după plecarea ta din această lume trecătoare, cei care s-au rugat cu credință la sfânta ta biserică nu au rămas neajutați.

Cine te-a chemat pe tine în ajutor și nu ai auzit? Sau cine te-a chemat pe tine, făcătorule de minuni, și tu l-ai ignorat? Sau cui, aflat în nevoie și alergând la ajutorul tău, nu i-ai îndreptat privirea către nevoile lui? Minunile și ajutorul tău m-au îndemnat și pe mine să alerg la tine pentru ajutor, să cred că ești gata să ajuți și să fii de folos cu grabnicie.

Și acum, fiind dezamăgit și în necaz, vin la tine cu credință și cu lacrimi, mă rog ție, Sfinte și Mare Mucenic Mina, să te rogi lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru mine, cel dezamăgit și în necaz, celui căruia nu i-ai ignorat rugăciunea mucenicească, ci ai fost ascultat și întărit și ai fost primit în locurile cerești.

Rogu-te să fiu și eu ajutat și îndurat pentru rugăciunile tale, să fiu eliberat din necazuri și suferințe, astfel încât să laud, să binecuvântez și să slăvesc numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh, acum și în vecii vecilor. Amin.”

Leave a Comment