Cum trebuie să pui murăturile fara ca acestea sa se mai înmoaie

Castraveții murați în saramură reprezintă una dintre cele mai populare și delicioase conservări pentru sezonul rece. Această rețetă simplă și lipsită de conservanți asigură castraveților crocanți și aromati să rămână proaspeți și gustoși pentru cel puțin doi ani. Procesul de preparare este unul simplu și eficient, iar rezultatul este un adevărat deliciu pentru iarnă.

Pentru a pregăti castraveții murați, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

– 3 kg castraveți proaspeți
– 2 litri de apă
– 2 linguri de sare pentru muraturi
– Crenguțe de vișin
– Bete uscate de mărar
– 2-3 căței de usturoi
– 2 rădăcini de hrean
– 1 ardei iute
– 2-3 tulpini de țelină

Pentru a începe prepararea, este important să selectați castraveții proaspeți, care nu au încă floarea în vârf și care sunt fermi la atingere. Aceasta va asigura că castraveții rămân crocanți și gustoși în timpul procesului de murare. Spălați bine castraveții și tăiați-le capetele, apoi puneți-i într-o oală mare.

Într-o cratiță, adăugați 2 linguri de sare pentru muraturi la fiecare litru de apă și aduceți amestecul la fierbere. După ce saramura a dat în clocot, turnați-o peste castraveți astfel încât aceștia să fie acoperiți complet.

Acoperiți oala cu un capac și lăsați castraveții să stea în saramură peste noapte. În ziua următoare, pregătiți borcanul sau bidonul în care veți păstra castraveții. La fundul borcanului, așezați tulpinile de țelină, iar deasupra puneți crenguțele de vișin.

Reluați fierberea saramurii și lăsați-o să fiarbă timp de aproximativ cinci minute. Apoi, turnați saramura fierbinte peste castraveți în borcan, adăugând ardeiul iute, usturoiul tăiat și hreanul curățat.

Completați cu câteva bete de mărar și închideți ermetic borcanul. Castraveții vor începe să se mureze treptat, iar zeama se va limpezi în timp.

Această rețetă simplă și delicioasă de castraveți murați în saramură este garantată să vă încânte papilele gustative și să vă ofere savoare în timpul lunilor reci de iarnă. Poftă bună!

Leave a Comment

Cel mai neașteptat cuplu din lumea divertismentului! Cine este, de fapt, iubita lui Cheloo.

Cheloo, cunoscut pentru acuitatea sa în calitate de jurat în emisiunea “iUmor”, pare a fi o prezență impunătoare și intimidantă pentru concurenți. Cu toate acestea, în spatele acestei imagini de bărbat dur se ascunde întotdeauna o femeie.

Cu cine își împarte, de fapt, Cheloo viața și care sunt detaliile unei relații bine păstrate departe de lumina reflectoarelor?

Puțini sunt cei care au acces la informații despre partenera de viață a lui Cheloo și motivele pentru care acesta a ales să o țină departe de ochii publicului. Cu toate acestea, actuala sa iubită, Daniela Moraru, i-a dăruit artistului doi copii, o fetiță și un băiat.

Cu toate că este rezervat în privința vieții sale personale, Cheloo nu renunță la propriile sale principii și evită discuțiile despre aspectele intime ale vieții sale:

„Lumea este preocupată de aspectele mondene, de viața mea personală, lucruri pe care eu refuz să le discut. Nu-mi place, nu mi-a plăcut niciodată. […] Dacă mă întrebi despre viața personală, nu mă interesează”, a declarat Cheloo acum ceva timp.

Cătălin Ștefan Ion (42 de ani), cunoscut sub numele de scenă Cheloo, a reușit să-și păstreze viața personală departe de privirile curioșilor de-a lungul timpului. Artistul este divorțat și se află în prezent într-o relație cu Daniela Moraru.

Familia reprezintă un subiect sensibil pentru Cheloo, iar acesta este hotărât să-și protejeze intimitatea cu orice preț. Atunci când cineva îndrăznește să-și exprime părerea despre familia sa, Cheloo reacționează cu fermitate:

„Ce știi tu despre familia mea? Acesta este un subiect sensibil pentru mine. Fratele tău îți cere zece minute pentru a ieși afară cu mine și a rezolva o situație simpatică. Poate vom face un roast în altă manieră.

Dacă nu aș fi fost condamnat pentru 0,6 grame de iarbă oferite unui fraier, poți să tai la montaj sau nu, te-aș fi călcat în picioare și mi-aș fi asumat cu bărbăție un dosar penal”, a afirmat Cheloo în trecut.

Leave a Comment