“Domnul să mă ajute să înțeleg”. Ultimul mesaj lăsat de Geanina, tânăra care și-a pierdut viața în accidentul din Sibiu.

Tragedia care a lovit viața Geaninei, tânăra de doar 30 de ani, înainte de a-și întâmpina un sfârșit brutal și tragic într-un accident grav din Sibiu, a fost întunecată și mai mult de un mesaj postat pe o rețea de socializare cu doar 18 ore înainte. Acest mesaj acum părea a fi o prevestire sinistră: “Doamne, fă-mă să înțeleg că planurile tale sunt mai bune că ale mele”.

Geanina și-a găsit sfârșitul într-un mod cutremurător, când mașina în care se afla, pe bancheta din spate, condusă de un tânăr de doar 23 de ani, a intrat violent în două autobuze staționate, după ce inițial a lovit bordura din sensul giratoriu din apropierea Cimitirului Municipal. Șoferul și o altă tânără, de 25 de ani, au fost grav răniți și au ajuns la spital.

Vestea tragică a morții Geaninei a șocat pe toți cei apropiați. Pe platformele de socializare, prietenii și cunoscuții ei își exprimau durerea pentru moartea sa fulgerătoare și violentă. La locul accidentului, cei dragi i-au depus o fotografie.

Pe rețelele de socializare, mesajele de condoleanțe curgeau într-un potop de tristețe și durere: “Iubirea mea, drum lin către cer! Vei rămâne în inima și amintirea noastră pentru totdeauna!”, “Dumnezeu să te odihnească în pace! Geanina mea, inima mea, nu te voi uita niciodată”, “Doamne Dumnezeule! De ce ai luat-o atât de repede de lângă noi? Era lumina ochilor noștri! Era mătușa perfectă! Era iubirea noastră. Doamne, ai luat-o prea devreme de lângă noi.

Prea tânără. Te iubesc, îngerul meu păzitor, te-am iubit și te voi iubi toată viața mea, niciodată nu te voi uita”, “Surioara mea, nu te voi uita niciodată”, “Dumnezeu să te odihnească în pace, suflet bun”, “Doamne, nu pot să cred”, “Drum lin către cer, sora mea frumoasă, Geanina Maria”.

În mijlocul durerii și disperării, o rudă apropiată își exprima suferința: “Geanina mea, nu mai am putere… urlu de dureri și mă rog la Dumnezeu să-mi dea puterea să uit acest coșmar… nu am liniște… mă simt bine doar când gândurile mele sunt doar la tine… De ce, Doamne, ai luat-o pe ea? Am întrebat fără oprire despre tine și despre Sebi… medicii m-au mințit toată noaptea doar pentru a nu-mi face griji mai mari… și acum, când am aflat, sunt fără putere… sunt sfărâmată… nu mai am putere… liniște… nu înțeleg nimic… încă visez…”.

Aceste mesaje dureroase erau însoțite de o avalanșă de condoleanțe și mesaje de susținere pentru familia și prietenii îndurerați. Tragedia Geaninei a lăsat în urmă un vid imens și o durere pe care nimeni nu o poate alina.

Leave a Comment

Studenții și elevii au posibilitatea de a primi fonduri pentru achiziționarea de calculatoare! Termenul limită pentru depunerea documentelor.

Ministerul Educației a făcut publică lista elevilor și studenților cu vârsta de până la 26 de ani care sunt eligibili pentru a primi un ajutor în valoare de 200 de euro pentru achiziționarea unui calculator. Acești beneficiari sunt cei cu venitul brut pe membru de familie mai mic sau egal cu 500 de lei. Data limită pentru depunerea cererilor și documentele necesare pentru a primi acest ajutor sunt prezentate în continuare.

Prin Monitorul Oficial, a fost anunțată lista elevilor și studenților cu vârsta de până la 26 de ani care vor beneficia de ajutorul de 200 de euro. Această facilitate se adresează celor cu venitul brut pe membru de familie sub sau egal cu 500 de lei. Ministerul Educației a selectat un număr de 2.170 de elevi în această categorie, iar aceștia pot fi identificați pe lista publicată, care conține numele solicitantului major care a depus cererea, județul și localitatea, numele unității de învățământ, precum și numele elevului minor.

Elevii și studenții cu vârsta de până la 26 de ani trebuie să depună cererile și dosarele cu documentele doveditoare ale venitului brut până la data de 20 mai. Ulterior, între 20 mai și 7 iunie, vor avea loc anchete sociale și evaluarea cererilor de către comisiile din unitățile și instituțiile de învățământ, împreună cu comisiile de anchetă socială.

La data de 20 iunie, Ministerul Educației va publica listele nominale a beneficiarilor, aprobate prin ordin de ministru, iar la data de 25 iunie aceste liste vor fi afișate în fiecare unitate de învățământ.

Eventualele contestații pot fi depuse în perioada 1-4 iulie, iar rezolvarea acestora va avea loc între 5 și 12 iulie. La data de 12 iulie 2024, rezultatele contestațiilor vor fi afișate în fiecare unitate de învățământ.

Pe data de 26 iulie 2024, lista finală a beneficiarilor, în urma soluționării contestațiilor, va fi publicată pe portalul Ministerului Educației.

În intervalul 9-23 august 2024, bonurile valorice vor fi achiziționate de către Ministerul Educației și distribuite inspectoratelor școlare/universităților. Apoi, între 26 august și 6 septembrie 2024, acestea vor intra în proprietatea beneficiarilor.

Perioada pentru achiziționarea calculatoarelor va fi între 2 septembrie și 16 octombrie, iar între 21 august și 25 octombrie se pot depune bonurile valorice și documentele de decontare la comisia județeană sau la comisiile din instituțiile de învățământ superior.

Decontarea acestora va avea loc în intervalul 26 august – 25 noiembrie 2024, conform informațiilor de pe edupedu.ro. Documentele necesare pentru primirea ajutorului de 200 de euro includ:

– Copie a certificatului de naștere sau a actului de identitate al elevului/studentului, însoțită de o copie a actului de identitate al părintelui/ocrotitorului legal și a actului care dovedește calitatea de ocrotitor legal, dacă este cazul;
– Copii ale certificatelor de naștere sau ale actelor de identitate ale celorlalți membri ai familiei;
– Adeverință de la instituțiile de învățământ/unitățile care să ateste calitatea de elev sau student a celorlalți frați/surori;
– Acte doveditoare, în original, privind veniturile membrilor familiei;
– Declarație pe propria răspundere a părintelui, tutorelui, reprezentantului legal sau a ocrotitorului legal, sau dată personal de către persoanele cu vârsta mai mare sau egală cu 18 ani, care să ateste că venitul brut lunar pe membru de familie se încadrează în plafonul prevăzut de lege și că dispun de diferența de bani pentru achiziționarea unui calculator;
– Adeverință eliberată de către unitatea de învățământ care să ateste media generală/calificativul din anul școlar anterior;
– Adeverință care să ateste numărul de absențe nemotivate din anul școlar anterior, pentru elevi;
– Adeverință care să ateste promovarea a minimum 45 de credite în anul universitar anterior, pentru studenți.

Leave a Comment