Previziunile meteo pentru următoarele 2 săptămâni. Temperaturile pot scădea cu până la 20 de grade

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au furnizat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, acoperind perioada 15 – 28 aprilie 2024.

Prognoza meteo pentru Banat în intervalul menționat începe cu o perioadă extrem de caldă pentru luna aprilie, caracterizată de temperaturi maxime în general între 28 și 31 de grade Celsius. Totuși, în data de 17 aprilie se va înregistra o răcire semnificativă, cu o medie a temperaturilor maxime de 12 grade Celsius, iar până la finalul primei săptămâni se estimează valori de maxim 13…15 grade Celsius. În cea de-a doua săptămână, se observă o tendință de încălzire treptată, iar spre finalul lunii se anticipează o medie a temperaturilor maxime în jur de 20 de grade Celsius. Evoluția temperaturilor minime va fi similară, cu valori de peste 11…13 grade Celsius în primele două nopți, urmate de scăderi până la 2…3 grade Celsius în data de 19 și 20 aprilie, pentru a crește ulterior spre 7…9 grade Celsius la finalul intervalului.

Se prevăd precipitații în zilele de 17 și 18 aprilie, local semnificative ca cantitate, iar șansele pentru perioade cu ploi rămân probabile și după 21 aprilie.

În Crișana, prognoza începe cu o zi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime de 29…30 de grade Celsius. Ulterior, vremea va cunoaște o răcire, accentuată în 17 și 18 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 10…12 grade Celsius, iar până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de maxim 13…14 grade Celsius. În a doua săptămână, se prevede o încălzire treptată, cu temperaturi medii maxime în jur de 20 de grade Celsius spre finalul lunii. Evoluția temperaturilor minime va urma un pattern similar, cu valori de peste 11…12 grade Celsius în primele două nopți, scăzând la 1…2 grade Celsius în 19 și 20 aprilie, pentru a crește apoi spre 6…8 grade Celsius la finalul intervalului.

Precipitațiile sunt așteptate în zilele de 17 și 18 aprilie, local semnificative ca cantitate, iar șansele pentru intervale cu ploi rămân destul de probabile și după data de 21 aprilie.

În Transilvania, intervalul va începe cu temperaturi maxime extrem de ridicate pentru luna aprilie, în general între 27 și 30 de grade Celsius. Se prognozează o răcire accentuată după 17 aprilie, iar până la finalul primei săptămâni sunt anticipate temperaturi maxime în medie de 10…13 grade Celsius. În cea de-a doua săptămână, se așteaptă o încălzire treptată, cu o medie a temperaturilor maxime de 18…19 grade Celsius spre finalul lunii. Temperaturile minime vor fi în jur de 8…10 grade Celsius în primele nopți, vor scădea până la 0 grade Celsius în data de 20 aprilie, apoi va urma o creștere ușoară și treptată, până la valori de 5…6 grade Celsius la finalul intervalului.

Precipitațiile sunt prognozate în zilele de 17, 18 și 19 aprilie, local semnificative ca cantitate, iar ulterior probabilitatea pentru perioade cu ploi rămâne ridicată.

În Maramureș, prima zi va fi caracterizată de temperaturi cu mult peste normalul climatologic al datei, cu o medie de 28 de grade Celsius. Ulterior, vremea va suferi o răcire accentuată în zilele de 17, 18 și 19 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 10…12 grade Celsius, iar până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de maxim 13…14 grade Celsius. În cea de-a doua săptămână, se așteaptă o încălzire treptată, cu temperaturi maxime medii în jur de 17…18 grade Celsius spre finalul lunii. Temperaturile minime vor fi de 8…11 grade Celsius în primele nopți, vor scădea până la 0 grade Celsius în data de 20 aprilie, apoi va urma o creștere ușoară și treptată, până la valori de 6…7 grade Celsius la finalul intervalului.

Precipitațiile sunt prognozate în zilele de 17, 18 și 19 aprilie, local semnificative ca cantitate, iar ulterior probabilitatea pentru perioade cu ploi rămâne ridicată.

În Moldova, intervalul va începe cu o perioadă extrem de caldă, cu temperaturi maxime cuprinse între 28 și 31 de grade Celsius în primele două zile. Pe 17 aprilie, se va resimți o răcire accentuată, în special în partea nordică a regiunii, cu medii ale temperaturilor maxime de 12…13 grade Celsius, iar până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de maxim 13…15 grade Celsius. În a doua săptămână, se prevede o încălzire treptată, cu medii ale temperaturilor maxime în jurul a 20 de grade Celsius spre finalul lunii. Evoluția temperaturilor minime va fi similară, cu valori de peste 12…13 grade Celsius în primele nopți, urmate de scăderi până la 2…3 grade Celsius în data de 20 aprilie, apoi o creștere ușoară și treptată, pân

ă la valori de 6…8 grade Celsius la finalul intervalului.

Precipitațiile sunt așteptate în zilele de 17 și 18 aprilie, local semnificative ca cantitate, iar probabilitatea pentru perioade cu ploi rămâne destul de ridicată și după data de 21 aprilie.

În Dobrogea, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în perioada menționată, cu temperaturi maxime cuprinse între 27 și 31 de grade Celsius și minime de peste 13…15 grade Celsius. Răcirea vremii va fi resimțită începând cu ziua de joi, 18 aprilie, când temperaturile vor scădea considerabil, cu maxime între 16 și 18 grade Celsius și minime de 6…8 grade Celsius. Ulterior, o ușoară și treptată încălzire este posibilă spre finalul lunii, când se estimează temperaturi maxime în jur de 20 de grade Celsius și minime de 10 grade Celsius.

Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în perioada 18 – 22 aprilie, iar cantități semnificative de precipitații sunt probabile.

În Muntenia, primele două zile vor fi caracterizate de o vreme extrem de caldă, cu temperaturi maxime de peste 30…32 de grade Celsius. Răcirea vremii va începe după data de 18 aprilie, cu valori termice diurne în general de 15…16 grade Celsius în a doua jumătate a primei săptămâni. În cea de-a doua săptămână, se prevede o încălzire treptată, cu o medie a temperaturilor maxime de 20…22 de grade Celsius spre finalul lunii. Temperaturile minime vor fi de peste 12…14 grade Celsius în primele nopți, urmate de scăderi până la 4 grade Celsius în perioada 19 – 23 aprilie, apoi o creștere ușoară și treptată, până la valori de 7…8 grade Celsius la finalul intervalului.

Precipitațiile sunt prognozate începând cu a doua parte a nopții de marți spre miercuri (16/17 aprilie) și până joi dimineața (18 aprilie), local semnificative ca cantitate. Șansele pentru ploi se mențin ridicate și în zilele următoare (până în 22 aprilie), iar ulterior acestea vor fi semnalate pe arii mai restrânse.

În Oltenia, primele două zile vor fi caracterizate de o vreme extrem de caldă, cu temperaturi maxime de peste 30…32 de grade Celsius. Răcirea vremii va fi accentuată începând cu data de 17 aprilie, iar în a doua jumătate a primei săptămâni se vor înregistra valori termice diurne în general de 15…16 grade Celsius. În a doua săptămână, se așteaptă o încălzire treptată, cu o medie a temperaturilor maxime de 20…22 de grade Celsius spre finalul lunii. Temperaturile minime vor fi de peste 12…14 grade Celsius în primele nopți, vor scădea până la 4…5 grade Celsius în perioada 19 – 23 aprilie, apoi o creștere ușoară și treptată, până la valori de 7…8 grade Celsius la finalul intervalului.

Precipitațiile sunt prognozate începând cu noaptea de marți spre miercuri (16/17 aprilie) și până joi dimineața (18 aprilie), local semnificative ca cantitate. Șansele pentru ploi rămân destul de ridicate și în zilele de 21 și 22 aprilie, iar în restul intervalului vor fi mai reduse.

În zona montană, primele două zile vor fi caracterizate de temperaturi cu mult peste normalul climatologic, cu o medie a temperaturilor maxime pentru întreaga zonă montană de 18…20 de grade Celsius și minime în general de 6…8 grade Celsius. Scăderea temperaturilor va fi accentuată în zilele următoare, când vremea va deveni rece, în special în perioada 18 – 22 aprilie, cu medii ale temperaturilor maxime de 2…4 grade Celsius și a celor minime de -4…-2 grade Celsius. Spre finalul lunii, se prevede o încălzire ușoară și treptată, cu temperaturi maxime ce vor atinge o medie de 10 grade Celsius și minime de 2…3 grade Celsius.

Precipitațiile, inclusiv precipitații mixte în zona înaltă, sunt prognozate în zilele de 17, 18 și 19 aprilie, local semnificative ca cantitate. Șansele pentru precipitații rămân ridicate și în restul intervalului.

Leave a Comment

Andreea Marin face un anunț după 6 ani de relație cu Adrian Brâncoveanu, chiar la startul noului an.

Andreea Marin, cunoscută drept “zâna surprizelor”, a dezvăluit detalii emoționante despre relația sa cu Adrian Brâncoveanu. Deși sunt extrem de discreți în ceea ce privește viața lor personală, cei doi trăiesc o poveste de dragoste frumoasă de aproape șase ani.

Într-un interviu recent acordat pentru Antena Stars, citat de Spynews, fosta prezentatoare de la “Surprize, surprize!” a deschis sufletul și a împărtășit modul în care durerea a fost elementul care i-a adus împreună.

Amândoi se aflau într-o perioadă dificilă a vieții lor atunci când au început relația, iar această împrejurare i-a apropiat și mai mult unul de celălalt.

Adrian Brâncoveanu s-a dovedit a fi un sprijin real pentru Andreea Marin. El a reușit să consolideze o relație frumoasă și cu Violeta, fiica vedetei din căsnicia ei anterioară.

“Nu a fost dragoste la prima vedere. Ne-am cunoscut în momente dificile amândoi. Poate că durerea a fost cea care ne-a adus împreună. Nu aveam cum să știm ce urma să se întâmple. Ascultându-ne, am realizat că avem multe lucruri în comun. Am descoperit că avem multe pasiuni și viziuni asemănătoare. Ne sprijinim reciproc. Suntem complementari”, a mărturisit Andreea Marin.

Chiar dacă nu a fost o poveste de dragoste la prima vedere, fosta prezentatoare crede că a făcut alegerea corectă pentru sufletul ei. Cu un trecut marcat de multe dezamăgiri în dragoste, Andreea Marin simte că acum este pe drumul cel bun.

În ceea ce privește căsătoria, vedeta a explicat că nu simte nevoia de a se căsători în viitorul apropiat. După divorțul de Ștefan Bănică Jr., Andreea Marin s-a recăsătorit cu Tuncay Ozturk, dar căsnicia lor nu a durat mult. Cu Adrian Brâncoveanu, cel puțin momentan, nu există planuri de căsătorie.

“Cred în instituția căsătoriei, dar nu simt că este necesară la vârsta mea. Am trecut prin multe… Nu este ceva care să fie absolut necesar pentru a lega oamenii”, a explicat vedeta.

În ceea ce privește căsnicia în ziua de azi, Andreea Marin observă schimbările în mentalitatea societății:

“Oamenii sunt acum mai concentrați pe interese personale care, în loc să îi unească, uneori îi despart. De aceea se întâmplă ce se întâmplă.”

În concluzie, Andreea Marin a vorbit despre perioada fericită prin care trece alături de Adrian Brâncoveanu.

“Noi suntem într-o etapă a vieții în care considerăm că dragostea este cel mai important factor de coeziune și, în același timp, un dar. Lucrurile materiale nu mă impresionează decât în măsura în care au o legătură cu aspectul spiritual”, a încheiat vedeta.

Leave a Comment