Cum să renunți la fumat. Părintele Calistrat: “Pentru fiecare țigară pe care o fumezi, spune…”

Parintele Calistrat Chifan de la Manastirea Vladiceni din Iasi a impartasit la BZI LIVE sfaturi despre cum sa renunti la fumat. Desi unii credinciosi se confrunta cu dificultati in a se elibera de acest viciu, parintele a oferit o perspectiva spirituala si un sfat practic pentru cei care se lupta cu dependenta de tigari.

In timpul interviului, Parintele Calistrat a povestit despre un caz particular, in care un credincios s-a deschis despre lupta sa cu fumatul. Cu ajutorul rugaciunii si a credintei in Dumnezeu, acesta a inceput sa faca progrese notabile in renuntarea la acest obicei nociv. Sfatul pe care parintele l-a oferit acestui credincios este unul simplu, dar profund.

“Eu i-am dat unui baiat un canon, am vazut ca nu am cu cine ma intelege si mi-a placut, reactia lui a fost una crestina. Zice: „Parinte, stiu ca ma rugati de atatia ani sa las tigara. Nu pot, parinte! Mor fara tigara! Intelegeti ca-s dependent de ea?” – Da, ma, puiule, da` iti bati cuie la sicriu. – „Stiu, parinte, si asta”. Zic, uite, iti dau un canon. De fiecare tigara pe care o fumezi, o data imi spui 12 Tatal Nostru si o data imi spui 12 Imparate Ceresc. Nu a spus nu. A spus: „Da, parinte, macar sa vada Dumnezeu ca eu am bunavointa si Il iubesc.”, a marturisit parintele Calistrat Chifan, potrivit BZI.ro.

Aceasta metoda de rugaciune repetata pentru fiecare tigara fumata a dat rezultate surprinzatoare, deoarece credinciosul a inceput sa observe o scadere a dorintei sale de a fuma. “Si imi spune dupa un timp: „Ma cam arde stomacul, parca nu mai am pofta asa mult”. Ii spun: „Fumeaza mai putin, nu trebuie sa fumezi tot aceeasi cantitate ca inainte. Pai, da, zice, „simt si eu nevoia ca trebuie sa le las”. Nu el le lasa, rugaciunea pe care o face. Da, continua sa aprinda o tigara si sa spuna de 12 ori Tata nostru si continua sa aprinda o tigara si sa spuna de 12 ori Imparate ceresc. Si nu o fumeaza pana nu zice. Ei, va lucra Dumnezeu si il va izbavi.”, a completat parintele Calistrat.

Parintele Calistrat a subliniat, de asemenea, importanta rugaciunii in viata spirituala a credinciosilor. “Rugaciunea este un act absolut necesar. Daca ne rugam sfintilor, strigam pe Dumnezeu, daca ne rugam ingerilor strigam lui Dumnezeu. Asa ca avem canonul de rugaciune catre toti sfintii, este si acatistul tuturor sfintilor si sunt si individual fiecare cu viata si cu patimirea lui, avem si canonul de rugaciune la Ingerul nostru Pazitor personal, care e primul martor,” a explicat parintele.

Leave a Comment

Horoscopul zilei, marți, 16 aprilie 2024. Capricornul are toate șansele să își îndeplinească obiectivele astăzi.

Astrele sunt în mișcare activă și influențează în mod pozitiv proiectele și ideile noi pentru toate semnele zodiacale. Este momentul să te grăbești să le pui în aplicare, deoarece rezultatele nu vor întârzia să apară. Este o perioadă favorabilă pentru dezvoltarea oamenilor creativi, iar atenția acordată proceselor de lucru va aduce beneficii semnificative. Energia ta pozitivă te va propulsa în centrul atenției.

BERBEC

Acum te afli în armonie cu tine însuți. Evită să te implici în controverse sau să rezolvi lucrurile în grabă. Nu-ți risipi energia pozitivă în negativitate. Acesta este momentul perfect pentru a începe renovări, construcții sau pur și simplu pentru a rearanja lucrurile. Petrece această zi alături de familie și împărtășește-le planurile și visele tale. Este o perioadă propice pentru a finaliza sarcinile amânate.

TAUR

A sosit momentul să folosești toate cunoștințele acumulate pentru a-ți îmbunătăți viața celor din jurul tău. Te simți conectat la lume, faci parte din Univers. Taur, împărtășește colegilor descoperirile și abilitățile tale, au nevoie de ele acum. Rudele așteaptă să comunice cu tine, fii atent la cererile lor.

GEMENI

Astăzi este o zi excelentă pentru Gemeni să pună în aplicare planuri pe termen lung. Acționează cu atenție și pas cu pas. Încearcă să nu iei decizii impulsiv, deși nimeni nu este imun la greșeli. Astrele promit schimbări la nivel personal. Relația ta cu partenerul tău va deveni și mai solidă. Începe ziua cu o alergare ușoară și exerciții fizice. Dacă transformi asta într-o rutină, te vei simți mai bine zi de zi.

RAC

O zi de creștere emoțională pentru Raci. Este o zi de speranță reînnoită, de trezire a iubirii și de prosperitate financiară. Optimismul și entuziasmul tău contribuie la avansarea procesului de lucru. Astăzi ești favoritul astrelor. Este un moment excelent pentru a începe o relație, a face o căsătorie sau a începe un proces de vindecare. Angajații vor avea oportunitatea de a avansa în cariera lor.

LEU

Astăzi trebuie să luptăm pentru drepturile noastre sub soare. Leul va fi înconjurat de persoane invidioase și reticente. Menține-ți distanța față de acestea. Un strop de încăpățânare sănătoasă și ironie nu strică. Acest lucru te va ajuta să treci peste emoțiile zilei fără a te lăsa pradă isteriei. În timpul zilei de lucru, pot apărea greșeli pentru care vei primi un avertisment de la superiori. Astăzi, stresul și graba îți vor consuma o bună parte din energie.

FECIOARA

O zi potrivită pentru ca Fecioarele să ducă la bun sfârșit proiectele de lungă durată. Nu este recomandat să începi ceva nou imediat. Succesul nu este garantat, iar provocările vor trebui să fie depășite. Merită să acționezi doar după ce ai reflectat bine la toți pașii. Petrece seara într-o atmosferă relaxată alături de prieteni sau familie.

BALANȚA

Astăzi este o zi în care reprezentanții ambelor sexe vor să se distanțeze puțin de realitate. Cu toate acestea, acest lucru nu este indicat. Visarea Balanței poate avea un impact sever asupra situației financiare. Pot apărea probleme la locul de muncă și confuzie în documente. Nu este necesar să iei decizii importante acum. Petrece seara într-o atmosferă calmă alături de familie și cei dragi.

SCORPION

Motto-ul de astăzi: “Nu-ți risipi energia pe nimicuri”. Vorbește mai puțin, acționează mai mult. În mod neașteptat, s-ar putea să descoperi că ai depășit limita de cheltuieli. Este mai bine să planifici orice achiziție. Astăzi nu ar trebui să te implici în tranzacții mari sau să semnezi contracte. Reprogramă întâlnirile de afaceri. Fă o surpriză persoanei dragi, asta îți va ridica moralul.

SĂGETĂTOR

Astăzi, Săgetătorul ar trebui să-și dedice ziua rezolvării diverselor mici probleme. Ar trebui să te pregătești și să rezolvi cele mai mari provocări în prima parte a zilei. A doua jumătate a zilei va fi petrecută preocupându-te de sănătatea ta. Nu vei avea puterea să rezolvi problemele grave. Fii atent la tine și la sănătatea celor dragi.

CAPRICORN

O zi favorabilă pentru Capricorn pentru desfășurarea oricăror activități, studierea sau dobândirea unei noi profesii. Planul tău de dezvoltare poate fi aprobat de superiori. Dacă ai nevoie de sprijin financiar, îl vei primi astăzi. Acționează calm și măsurat – vei reuși tot ce ți-ai propus. Este o zi bună pentru a-ți

dezvolta potențialul creativ.

VĂRSĂTOR

Astăzi ar trebui să fii atent la sănătatea ta. Fă sport, mergi la înot. Revizuiește-ți dieta. Creste proporția de legume și fructe, bea mai multă apă. Redu consumul de carne și alcool. Interesează-te de metodele neconvenționale de îmbunătățire a sănătății. Mergi la un terapeut.

PEȘTI

Dificultățile care apar în viață nu ar trebui să te descurajeze. Reunește-te, ascultă-ți intuiția, aceasta îți va indica o cale de ieșire din situația dificilă. Este important să rezolvi problemele împreună cu colegii și familia. Aceasta va consolida echipa și vă va permite să vă sprijiniți reciproc în viitor. Acum nu este momentul să fii leneș. Doar munca grea îți va aduce satisfacție și stabilitate.

Leave a Comment